Loading

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός σου χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου;

svg1 Μαρτίου, 2021Bee freeΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου μπορεί να παρατηρηθεί με διάφορους τρόπους. Με τον τρόπο που μιλά, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, με τον τρόπο που γράφει… Ναι καλά διάβασες ! Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες έχει παρατηρηθεί ότι ο γραφικός χαρακτήρας του κάθε ατόμου μπορεί να ανιχνεύσει περίπου 5000 ξεχωριστά γνωρίσματα του ψυχικού του κόσμου. Εσύ έχεις περιέργεια να κάνεις μια βουτιά στα άδυτα της προσωπικότητας σου; Αν ναι πάρε ένα τετράδιο με γραμμές και γράψε μια μεγάλη  πρόταση ή πάρε πρόσφατες σημειώσεις σου για να μπορείς να αναλύσεις τον προσωπικό σου γραφικό χαρακτήρα!

Μέγεθος γραμμάτων:

Το μέγεθος των γραμμάτων προδίδει στοιχεία εσωστρέφειας ή εξωστρέφειας. Συγκεκριμένα, αν ένα άτομο συνηθίζει να ξεπερνά τις γραμμές σε ένα τετράδιο ή να τις αγγίζει οριακά, φαίνεται να διακατέχεται από εξωστρέφεια, να είναι τολμηρό και να αναζητά νέες περιπέτειες. Αντίθετα, άτομα που συνηθίζουν να γράφουν μικρά γράμματα, έχουν έντονη εσωστρέφεια, είναι άτολμα και πιο συνεσταλμένα.

Πίεση που ασκείται στο χαρτί:

iatropedia.gr

Άτομα τα οποία ασκούν μεγάλη πίεση στο χαρτί κατά την διάρκεια της γραφής τους, χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα και πλήρη αφοσίωση σε κάθε στόχο τους. Αντίθετα, η ελαφρά πίεση αποδεικνύει άτομα με  ιδιαίτερες ευαισθησίες και ενσυναίσθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι άτομα που ασκούν υπερβολική πίεση στο χαρτί, συνηθίζεται να παρουσιάζουν συμπτώματα νευρικότητας.

Κενά ανάμεσα στις λέξεις:

pixwords-luseis.eu

Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμάτων, σύμφωνα με μελέτες, παρουσιάζει άτομα που αγαπούν την ελευθερία και έχουν έντονο το  αίσθημά της ανεξαρτησίας.  Από την άλλη, η σχετικά μικρή απόσταση σκιαγραφεί άτομα που φοβούνται την μοναξιά, καθώς επιζητούν πάντοτε συντροφιά. 

Σχήμα γραμμάτων:

dreamstime.com

Τα στρογγυλά γράμματα συνήθως χρησιμοποιούνται από ανήσυχα μυαλά, με καλλιτεχνική κλίση. Είναι άτομα με απίστευτη δημιουργικότητα  και παραγωγικότητά. Ειδάλλως, η χρήση πιο αυστηρών και συμμετρικών γραμμών, αντιπροσωπεύει άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, έχουν έντονο στοιχείο επιθετικότητας και είναι αρκετά περίεργα για να μάθουν καινούργιες πληροφορίες.

Τονισμός:

https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2016/10/18/o-grafikos-xaraktiras-kai-i-prosopikotita-mas-3-20151124.jpg?itok=UetIVto-

pronews.gr

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί χαρακτηριστικοί τονισμοί, που ο καθένας ξεχωριστά κρύβει και ένα γνώρισμα. Αρχικά,  οι τόνοι που τοποθετούνται αρκετά πιο πάνω από την λέξη, χρησιμοποιούνται από αυτούς που διαθέτουν εξαιρετική φαντασία και έμπνευση. Επιπλέον, αν οι τόνοι είναι συμμετρικοί , έχουμε να κάνουμε με άτομα τελειομανή, οργανωτικά, που δίνουν έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τελευταίος αλλά εξίσου χαρακτηριστικός τρόπος τονισμού, είναι ο κυκλικός. Σε αυτή την περίπτωση  η τυπική ευθεία αντικαθίσταται με ένα κύκλο. Τα συγκεκριμένα  άτομα συνηθίζουν να κρατούν μέσα τους  στοιχεία της παιδική τους ταυτότητας και συμπεριφοράς .

Υπογραφή:

https://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2018/06/19/signatures.jpg

fortunegreece.com

Αν η υπογραφή σας είναι ευανάγνωστη και καθαρογραμμένη , τότε είστε άτομο με αυτοπεποίθηση, ενώ αν πρόκειται για δυσανάγνωστη, τότε είστε άτομο με κλειστό χαρακτήρα που επιδιώκεται την ιδιωτικότητα. 

***TIP: Αν θέλεις να εξετάσεις κατά ποσό κάποιος είναι ψεύτης, παρατήρησε τον γραφικό του χαρακτήρα. Συνήθως ανιχνεύονται στο χαρτί, όταν παρατηρούνται, πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες γραφής στο ίδιο κείμενο.

Λοιπόν τι λες; Βρήκες τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα; Και αν ναι, συνάδει αυτός με την προσωπικότητα σου;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: patrasevents.gr

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Φοιτήτρια ψυχολογίας και αρθρογράφος στον ελεύθερο μου χρόνο. Συχνά συνδυάζω τις δυο αυτές ενασχολήσεις μου. Λατρεύω τα έξυπνα αστεία, τα γλυκά και τις σπαζοκεφαλιές. Ωστόσο, το βασικότερο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα θα έλεγα είναι η δημιουργικότητα μου, την οποία ευελπιστώ να ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου…

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τι αποκαλύπτει ο γραφικός σου χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου;