Loading

Θες.

Οι αρθρογράφοι του Beezdom, δοκιμάζονται ξανά! Αυτή τη φορά προκλήθηκαν από ένα άλλο αρθρογράφο να γράψουν μία φανταστική, λογοτεχνική ιστορία από τον τίτλο ενός τραγουδιού. Ο Παντελής Παντελή προκάλεσε τον Αλέξανδρο Κυριάκου να γράψει μία ιστορία από το τραγούδι «Θες» από τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Για να δούμε Αλέξανδρε, can you bee a story writer?

Ήταν 18 Ιουλίου 2017. Εκείνη την ημέρα έκανα πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου – να αποφοιτήσω από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έπειτα από 3 ολόκληρα χρόνια σκληρής δουλειάς, τα κατάφερα!

Άκουσα το όνομα μου και σηκώθηκα από το κάθισμα μου για να παραλάβω το πολυπόθητο χαρτί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Δάκρυα χαράς κύλησαν στα μάτια μου και ένιωσα ένα ρίγος συγκίνησης. Όλοι μου οι κόποι, επιτέλους ανταμείφθηκαν. Έπιασα το χαρτί και φώναξα «Yes!» μπροστά στο κοινό.Επιστρέφοντας στη θέση μουπαρατήρησα ότι όλοι με κοιτούσαν περίεργα. Ένας με ρώτησε γιατί φώναξα εκείνη τη στιγμή. Του απάντησα: «Φώναξα γιατί πέτυχα το στόχο μου. Όταν θες να πετύχεις κάτι πολύ και μετά από κόπους και θυσίες το επιτυγχάνεις, τότε δικαιούσαι να φωνάξεις και να βγάλεις προς τα έξω τα αισθήματα χαράς που νιώθεις».

Ήταν 19 Ιουλίου 2017. Πήρα το ταξί για να με πάρει στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος γιατί, παρόλο που πέτυχα το στόχο μου, δεν ήθελα να φύγω από ένα τόπο που ήταν το σπίτι μου για 3 ολόκληρα χρόνια. Εκεί πέρασα πολλές καλές αλλά και κάποιες κακές στιγμές. Όμως έπρεπε να ξεκινήσω για τον επόμενο σταθμό της ζωής μου, την επιστροφή στην μητέρα πατρίδα, την Κύπρο.

Ήταν 20 Ιουλίου 2017. Ο επόμενος μου στόχος ήταν να κάνω αίτηση σε μια εταιρεία που ήθελα να δουλέψω από καιρό. Η εταιρεία αυτή, όχι μόνο είναι μια από τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες του κλάδου της αλλά επίσης προσφέρει και το ACA Chartered Accountancy, ένα επαγγελματικό πτυχίο το οποίο ήθελα να αποκτήσω. Όλοι οι φίλοι μου, καθώς και οι φίλοι του πατέρα μου, μου είχαν πει πόσο δύσκολο είναι να σε αποδεχτεί η εταιρεία αυτή αφού πάντα διαλέγουν τους καλύτερους μέσα από πάρα πολλές αιτήσεις. Εγώ τους έλεγα το εξής: “Άμα θες να πετύχεις κάτι και πιστεύεις ότι θα το πετύχεις, τότε θα τα καταφέρεις. Και θα τα καταφέρω!”

Ήταν 27 Ιουλίου 2017. Η εταιρεία απάντησε στην αίτησή μου. Μου είπαν να παρευρεθώ στα γραφεία τους στη Λευκωσία για συνέντευξη στις 31 Ιουλίου. Το ένιωθα ότι η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Δάκρυα χαράς κύλησαν στα μάτια μου και στα μάτια της οικογένειάς μου. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, έχουμε δρόμο ακόμα, είπε ο πατέρας μου. Όντως ο δρόμος προς σ’ αυτό το στόχο ήταν μακρύς, αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι θα με προσλάβουν.

Ήταν 31 Ιουλίου 2017. Σηκώθηκα στις 8, έφαγα πρόγευμα και έφυγα για Λευκωσία γιατί έπρεπε να ήμουν εκεί στις 10. Περνούσε γρήγορα η ώρα στο αυτοκίνητο. Παρόλο που ήμουν αισιόδοξος, είχα λίγο άγχος. Λογικό, γιατί ήθελα να πετύχω και να μην απογοητεύσω όχι μόνο τους δικούς μου αλλά και τον εαυτό μου. Όμως ήμουν έτοιμος! Προετοιμάστηκα τρεις μέρες γι’ αυτή τη σημαντική μέρα. Καθώς οδηγούσα, είχα στο μυαλό μου αυτά που είπα στα άτομα που δεν ήταν αισιόδοξα: “Άμα θες να πετύχεις κάτι και πιστεύεις ότι θα το πετύχεις, τότε θα τα καταφέρεις. Και θα τα καταφέρω!”. Αυτή η φράση ήταν συνέχεια στη σκέψη μου κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Έφτασα στο κτήριο η ώρα 9:30 και η γραμματέας με συνόδεψε στο γραφείο όπου θα γινόταν η συνέντευξη. Εκεί με περίμενε ένας από τους συνέταιρους  της εταιρείας. Η συνέντευξη διήρκησε 20 λεπτά. Βγήκα έξω χαμογελώντας. Παρόλο που ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για οτιδήποτε, είχα ένα προαίσθημα ότι θα τα καταφέρω.

Ήταν 2 Αυγούστου 2017. Η εταιρεία μου έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα. Με συγκρατημένη αισιοδοξία, άνοιξα το μήνυμα και ξέσπασα σε κλάματα – τα κατάφερα! Η εταιρεία με δέχτηκε και θα ξεκινούσα δουλειά σε 1 εβδομάδα! Όλοι έκλαιγαν από χαρά. Γύρισα στον πατέρα μου και του είπα: “Άμα θες να πετύχεις κάτι και πιστεύεις ότι θα το πετύχεις, τότε θα τα καταφέρεις. Και τα κατάφερα!”.

[zombify_post]

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: guycounseling.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Θες.