Loading

The Aversion Project

Η Νότια Αφρική έχει να θυμάται δεκαετίες ολόκληρες κατοχής και καταπίεσης, κυρίως των γηγενών αφρικανικών πληθυσμών. Από το πέρασμα της Ολλανδικής κυριαρχίας τον 18ο αιώνα και τα σκλαβοπάζαρα των λευκών αποικιοκρατών μέχρι και την βρετανική κατοχή, οι Νοτιοαφρικάνοι έχουν ζήσει  δεκάδες νόμους ακραίου φυλετικού διαχωρισμού.

Ο πρώτος νόμος του Απαρτχάιντ (η ονομασία του καθεστώτος στη Νότιο Αφρική που διαχώριζε φυλετικά των πληθυσμό της χώρας), θεσμοθετήθηκε το 1949 και αφορούσε την απαγόρευση των μεικτών γάμων, ενώ επεκτάθηκε το 1950 στο νόμο «περί ανηθικότητας». Η συγκεκριμένη νομοθεσία απαγόρευε στους πολίτες της χώρας να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος.

crimescene.com

Αν αναζητήσει κάποιος το βαθύτερο νόημα αυτών των βάρβαρων πρακτικών, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει τι αντιμετώπιζαν οι κοινότητες των ομοφυλόφιλων, των  μειονοτήτων, παράνομων και των «απείθαρχων». Η ιστορία του Καναδού ψυχίατρου, Όμπρει Λέβιν, γνωστού και ως «δόκτωρ Σοκ», ο οποίος πραγματοποιούσε για χρόνια πειράματα, ώστε να «θεραπεύσει» τους στρατιώτες αλλά και πολίτες από την ομοφυλοφιλία, σοκάρουν ακόμα και σήμερα. 

Ο «δόκτωρ Σοκ» πραγματοποιούσε ένα πείραμα. Στο πείραμα οι ομοφυλόφιλοι στρατιώτες υποβάλλονταν σε ηλεκτροσόκ προκειμένου να «θεραπευτούν». Τους έδειχναν ασπρόμαυρες γυμνές φωτογραφίες ανδρών και αν παρουσίαζαν την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής ανταπόκρισης, τους έκαναν ηλεκτροσόκ με αυξανόμενη τάση. Τα βασανιστήρια σταματούσαν μόνο όταν τους παρακαλούσαν για έλεος.

naukrinama.com

Στη συνέχεια έδειχναν στα «πειραματόζωα» έγχρωμες φωτογραφίες γυμνών γυναικών για να τους προκαλέσουν διέγερση. Στο πρόγραμμα «θεραπείας» υποβάλλονταν με τη βία και πολίτες που ήταν εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά ή γυναίκες με παραβατική συμπεριφορά. Γενικά οι απείθαρχοι έπρεπε να πειθαρχήσουν με κάθε κόστος. Το πείραμα όπως ήταν λογικό και επόμενο απέτυχε παταγωδώς. Ο Λέβιν και το καθεστώς δεν πτοήθηκαν. Αντιθέτως άρχισαν να χρησιμοποιούν ακόμα πιο ακραίες και βάρβαρες μεθόδους.

Παρά τα φρικιαστικά πειράματα και τις απάνθρωπες πρακτικές που εφάρμοζε πάνω σε ανθρώπους, ο Όμπρει Λέβιν, γύρισε ανενόχλητος στην πατρίδα του και για κάτι παραπάνω από δύο δεκαετίες έδινε τις ιατρικές του συμβουλές σε πανεπιστήμια του Καναδά. Τον καλούσαν ακόμα και σε δικαστήρια ως πραγματογνώμονα για να παρέχει τις επιστημονικές τους γνώσεις.

Η περίπτωση του Λέβιν προσομοιάζει με εκείνες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί οι οποίοι έφυγαν από τη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου και βρήκαν καταφύγιο σε διάφορες χώρες της υφηλίου ξεπλένοντας το παρελθόν και χωρίς ποτέ, ουσιαστικά, να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

alchetron.com

Το 2010 ο Λέβιν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση… ανδρών ασθενών του. Μάλιστα τους εκβίαζε καθώς οι περισσότεροι από τους καταγγέλλοντες ήταν φυλακισμένοι και φοβόντουσαν πως εάν μιλούσαν για τις… προτάσεις του Λέβιν εκείνος, με την εξουσία που είχε, θα έγραφε άσχημες αναφορές και το μέλλον τους στη φυλακή θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολο.

Eν τέλει στη δίκη του το 2012, ένα από τα θύματά του έδειξε ένα βίντεο που αποδείκνυε την ενοχή του. Με αυτά τα στοιχεία καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη. Αρχικά, πλήρωσε εγγύηση και έμεινε ελεύθερος, αλλά το 2014 κλήθηκε τελικά να εκτελέσει την ποινή του. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από ενάμιση χρόνο σε ηλικία 76 ετών και με προϋπόθεση να μείνει μακριά από τα θύματα και τις οικογένειές τους ενώ κλήθηκε να παρακολουθεί πρόγραμμα για την θεραπεία της παραβατικής του συμπεριφοράς.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: sickchirpse.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    The Aversion Project