Loading

Κορωνοϊός: Λάθη, Παρανοήσεις και Παραλείψεις.

svg11 Φεβρουαρίου, 2021Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Το δίπτυχο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, η στάση μας απέναντι του, τα ΜΜΕ και η στάση των κρατών απέναντι μας. Με το που εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός, οι περισσότεροι από εμάς πιστέψαμε πως είτε δεν υπάρχει, είτε δημιουργήθηκε για άλλες σκοπιμότητες. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, διαπιστώσαμε πως υπάρχει και καραδοκεί, όμως οι σκοπιμότητες υπήρξαν αφότου δημιουργήθηκε. Απλά η ελίτ, πάντα θα καραδοκεί για να βρει χαραμάδες για την εφαρμογή των σχεδίων της, σύμφωνα με τα συμφέροντα που θα της παρουσιαστούν.

Ο κορωνοϊός υπήρχε από πάντα. Το θέμα είναι πως τώρα εξαπλώθηκε και στον άνθρωπο και διαδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η μετάλλαξή του, καθώς και οι συνέπειες που επιφέρει, έχουν επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Έστω κι αν δεν προσβληθείς από τον ιό, συμμερίζεσαι όλες τις οικογένειες που τον βιώνουν, όλες τις οικογένειες που επηρεάστηκαν οικονομικά από αυτόν και όλες τις οικογένειες που δε τα κατάφεραν και απεβίωσαν.

-Το κράτος έπρεπε και όφειλε να ενισχύσει οικονομικά αυτές τις οικογένειες έτσι ώστε να έχουν ένα πιάτο φαί για να ζουν αξιοπρεπώς.

-Το κράτος όφειλε να δημιουργήσει μεγαλύτερο και καλύτερο σύστημα υγείας έτσι ώστε να μη πεθαίνουν σαν τσουβάλια οι άνθρωποι.

-Το κράτος όφειλε , να λάβει τα κατάλληλα μέτρα απ’ την ΑΡΧΗ για να προλάβει την πανδημία και να φιμώσει την εξάπλωση του ιού.

Τι έκανε το κράτος;

Πρώτο: Το κράτος το μόνο που έκανε ήταν να συνεχίσει να κλέβει τα λεφτά από τον λαό του, είτε έμμεσα, είτε άμεσα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Κάτι που έγινε και παλαιότερα και δε μας κάνει πλέον καμία εντύπωση. Η απορία πολλών ανθρώπων είναι πως μεγαλύτερη κλεψιά που εκτυλίχτηκε το 2013, δεν άκουσε καμία φωνή, καμία διαμαρτυρία, μόνο πολλές κρυφές αυτοκτονίες γνώρισε, οι οποίες δεν ακούστηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, αλλά συνέβαιναν δίπλα μας και παραδίπλα.

Με τον κορωνοϊό λοιπόν, η διαφθορά συνεχίστηκε. Η ελίτ να συνεχίσει να τρώει περισσότερο από όσο τρώνε 1000000 άτομα μαζί ενώσω οικογένειες ψάχνουν για φαγητό από τους κάδους σκουπιδιών και προσπαθούν να μεγαλώσουν τις οικογένειες τους. Οι φορείς; Σπίτια τους να απολαμβάνουν τους καρπούς της διαφθοράς τους. Τραγελαφικό!

Δεύτερο: Το κράτος όχι μόνο καθυστέρησε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά κωλυσιεργεί για ακόμα μια φορά στο να δημιουργήσει πιο οργανωμένα νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ και να προστατέψει τους νοσούντες, τους ευπαθείς πολίτες, τα άτομα τα οποία αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και τους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες μας!  Ακατόρθωτο δεν ήταν. Ούτε δύσκολο ήταν. Η Κίνα έχτισε νοσοκομείο μέσα σε 10 ακριβώς μέρες με έκταση 25000 τετραγωνικών μέτρων. Εντάξει, αστείο να μιλάμε για τέτοια γεγονότα στη Κύπρο….Όμως….Το μόνο που χρειαζόταν ήταν το κατάλληλο πλάνο. Σκέψη πουθενά. Το πλάνο και η εφαρμογή του μας έμεινε! Τι έκανε το κράτος αντ΄ αυτού; Τσουβάλιασε τους ηλικιωμένους στα νοσοκομεία χωρίς καμία οργανωμένη περίθαλψη, αφήνοντας τους να πεθαίνουν καθημερινά από την κακομεταχείριση της αδιαφορίας… Και το χειρότερο;; Άφησε ανθρώπους να πεθάνουν!

Ναι… Ανθρώπους οι οποίοι νόσησαν από διαφορετικές ασθένειες και τους έσμιξαν με όσους νοσούσαν από κορωνοϊό. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός! Συνεχίζει ακόμα να υπάρχει ο καρκίνος, ο διαβήτης, η πνευμονία, το κρύωμα και άλλες πολλές ασθένειες που διαγράφηκαν από το λεξιλόγιο μας. Με χαμηλό ανοσοποιητικό λοιπόν και με τον κορωνοϊό στο διπλανό δωμάτιο ή διπλανό κρεβάτι, πώς να ζήσει ο άνθρωπος; Ο μόνος λόγος που χρησιμοποιούμε τις λέξεις αυτές, είναι για να πούμε το σύνηθες πλέον: Α. Ξέρεις κάτι; Δεν πέθανε επειδή κόλλησε κορωνοϊό. Πέθανε επειδή είχε κι άλλα νοσήματα.

Καταρχάς, τα άλλα του νοσήματα τα οποία αντιμετώπιζε καθημερινά, δε θα τον σκότωναν αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός. Γιαυτό ας σταματήσουν μερικοί να κάνουν λες και δεν απεβίωσε μια ανθρώπινη ζωή, γιατί όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε και δεν είμαστε απλά αριθμοί. Για την εξουσία πάντα θα είμαστε. Τουλάχιστον όμως εμείς, ας μη συμπεριφερόμαστε με την αφαιρετική μέθοδο κι ας δείξουμε λίγη συμπόνια. Παρόλα αυτά, ο ψυχολογικός παράγοντας είναι τεράστιος και το κομμάτι της ανακούφισης κάθε φορά που ένας άνθρωπος απεβίωσε με κορωνοϊό σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, είναι κατανοητός.

Εκατοντάδες περιπτώσεις γνωστών και φίλων οι οποίοι έχασαν τους δικούς τους από άλλα νοσήματα, μοιράστηκαν την εμπειρία τους για το θράσος που είχαν να τους προτείνουν να συμβάλουν στο ψέμα πως οι συγγενείς τους απεβίωσαν από κορωνοϊό. Για να μη μιλήσουμε για τα νοσοκομεία και τη μείξη ασθενών με κορωνοϊό, με ανθρώπους που είχαν πνευμονία η άλλα νοσήματα.

Το τρίτο κομμάτι, είναι πως όλα αυτά δε θα συνέβαιναν, αν το κράτος έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα από την αρχή. Με το να αφήσει ανοιχτά τα αεροδρόμια, αυτόματα άφησε ανοιχτά τον κορωνοϊό να εξαπλωθεί σε όλο το νησί. Όσα μέτρα λοιπόν και να έπαιρνε μετά από αυτό, τίποτα δε θα κατάφερνε, εφόσον με το που έχτιζε κάτι, το ξήλωνε ο τουρισμός, οι φοιτητές και γενικά οι Κύπριοι που ξέμειναν στο εξωτερικό και ήθελαν να έρθουν πίσω στις πατρίδες τους.

Έπρεπε να ντρεπόμαστε. Οι γονείς και οι παππούδες μας έζησαν παγκόσμιους πολέμους, τόσες κακουχίες και άντεξαν. Ενώ μερικοί τώρα λειτουργούμε με αδιαφορία και ασέβεια απέναντι τους και δε μας ενδιαφέρει η κατάληξή τους. Ας πεθάνουν, εφόσον είμαστε υπερπληθυσμός. Κάτι τέτοια ακούω και απορώ που πήγε η ανθρωπιά μας. Δε μπορείς να μιλάς για την κοινωνία και ακολούθως να συμπεριφέρεσαι λες και ο διπλανός σου απλά ένας ακόμα αριθμός. Ας συνδυάσουμε μερικοί τις σπουδές μας με τον ανθρώπινο και ηθικό παράγοντα.

Για να το κλείσουμε λοιπόν, ο λόγος λοιπόν που νόμισαν μερικοί πως όλο αυτό είναι φιάσκο, πως θα πεθάνουμε όλοι από τον ιό, ή πως τα εμβόλια είναι θανατηφόρα και έχουν μέσα microchip για να μας ελέγχουν, είναι επειδή τα ΜΜΕ έκαναν ακόμα και τους επιστήμονες να αμφιβάλλουν. Πόση δύναμη έχει τελικά η εξουσία;  Τα ΜΜΕ; Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις ζωές μας η κυβέρνηση που μας διοικεί; Πόσα συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις φαρμακοβιομηχανίες και πως μπορούμε εμείς να μείνουμε αμόλυντοι από όλο αυτό;

Για τα άλλα δε θα πω. Μα θα πω για εμάς. Ποτέ να μη διασαλευτούμε στο βωμό της αγανάκτησης και της ανηθικότητας. Ποτέ να μη γίνουμε ένα με το σύστημα. Μα όσα κι αν πούμε, μαζόχες είμαστε. Γιατί δε διαιωνίζουν μόνο εκείνοι τη κατάσταση, αλλά διαιωνίζουμε κι εμείς τις θέσεις τους. Διαμαρτυρία κάνουμε μόνο για τα κόμματα, για την πόλωση, για τον διαχωρισμό μας. Όποτε μας συμφέρει γινόμαστε ένα.

Ο ιός υπάρχει. Στον κάθε οργανισμό λειτουργεί διαφορετικά. Δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε ούτε να τους αφήνουμε να καταστρέφουν τη ψυχική μας υγεία με τις υπερβολές τους. Το μόνο που χρειάζεται όμως, είναι να προσέχουμε, να έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας, να βλέπουμε πάντα το συλλογικό καλό, να μην παραπονιόμαστε επειδή δε μπορούμε να βγούμε έξω και να δεχτούμε την επιστήμη και γιατί όχι και το εμβόλιο στις ζωές μας.

Εσύ λοιπόν, όσο μπορείς άλλαζε τον κόσμο. Μόνο μη χαθείς μες το σινάφι τους το πρόσκαιρο. Μη χάσεις το χαμόγελο και τη καλοσύνη σου, για κανέναν και τίποτα! Εκπαίδευσε το μυαλό σου, έτσι ώστε να είναι πάντα δυνατότερο από τα συναισθήματα σου. Την ανθρωπιά σου να προσέχεις!

 Έτσι, δε θα χρειαστεί να σε ξαναψάξεις ποτέ!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Κορωνοϊός: Λάθη, Παρανοήσεις και Παραλείψεις.