Loading

Τελικά οι άντρες φλερτάρουν την σημερινή εποχή; Πώς; (ρωτήσαμε 10 άντρες και μας αποκάλυψαν.

Ζούμε στον 21ο αιώνα, και ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να προσεγγίσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά είναι το φλερτ. Άλλοι το θεωρούν παιχνιδάκι και άλλοι μια εμπειρία που μόνο θετική δεν την λες.  Άραγε έχουν όλοι το θάρρος να το τολμήσουν ή κρύβονται πίσω από τις σκιές τους; Εξάλλου ποιος ορίζει τι πάει να πει φλερτ; Ρωτήσαμε 10 άντρες και μας αποκάλυψαν! Ή μήπως όχι; Οι απόψεις διίστανται και θα το δείτε και εσείς παρακάτω.

Α, ηλικία 23

Ένας τρόπος για να φλερτάρεις μια κοπέλα είναι τα ερωτικά τσιαττιστά (στην Κυπριακὴ διάλεκτο σημαίνει το αντίστοιχο της Κρητικής μαντινάδας).  Μια μέρα είδα μια κοπέλα σε ένα live και σκεφτόμουν πως να της τραβήξω την προσοχή.  Ήθελα να κάνω κάτι πρωτοποριακό να της μείνει στο μυαλό.  Αφού το καλοσκέφτηκα θυμήθηκα ότι έχω μια μικρή έφεση στην Κυπριακή ποίηση.  Γεμάτος θάρρος και αυτοπεποίθηση πάω στο τραπέζι της και της λέω:

Εν έχει άλλη είσαι ‘σου

η πιο όμορφη του κόσμου

για λόου σου μας έδωσεν

τα μάθκια ο Θεός μου!

Αντιλαμβάνεστε..

Κ, ηλικία 28

Γενικά δεν υπάρχει φλερτ θεωρώ ότι από μικρά λαθάκια και από τις δύο πλευρές έχει χαθεί από τα βασικά το ποίος κερνάει στο πρώτο ραντεβού και ποίος στην συνέχεια μέχρι στο τι έχεις αγάπη μου.  Το καλύτερο είναι να γνωριστείτε σε κοινή παρέα. Οι γυναίκες λένε ότι συνήθως καταλαβαίνουν αμέσως το ερωτικό ενδιαφέρον και κομπλάρουν, γι’ αυτό καλύτερα να είσαι αυθόρμητος, να κάνεις κάποιες κινήσεις (ερωτήσεις, βλέμμα) που δείχνουν ότι την ξεχώρισες από τους υπόλοιπους, αλλά να μην επιμείνεις από την πρώτη συνάντηση. Βρεθείτε ξανά, άστη να σε γνωρίσει μέσα από την εξωστρεφή σου πλευρά και μετά ανάλαβε δράση.  Αυτά είναι τα εξής βήματα μετά καλή συνέχεια στο μεταξύ σας.

Γ, ηλικία 25

Πιστεύω πως σίγουρα ακόμα οι άντρες φλερτάρουν στις μέρες μας αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.  Τα μέσα κοινωνικής δικτίωσης έδωσαν τεράστια βοήθεια στους λάτρεις του φλερτ που πιθανόν να νιώθουν άβολα με το φλερτ που ξέραμε τόσα χρόνια.  Μερικές καρδιούλες και συνομιλίες χωρίς κοντινή επαφή, κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.  Οι πιο τολμηροί θα φλερτάρουν με χιούμορ και κάπως πικάντικα αστεία αυτές που γουστάρουν.

Α, ηλικία 27

Εγώ προσωπικά θέλω την ησυχία μου, οπότε δεν με απασχολεί καν αυτό το θέμα και δεν το σκέφτομαι καν.  Αν όμως ήθελα και ήμουν πρόθυμος για δεσμεύσεις κλπ δε θα είχα πρόβλημα να φλερτάρω.  Αλλά, δεν έχω χρόνο ούτε και διάθεση για επιπλέον έννοιες, απογοήτευση και ανούσιο χάσιμο χρόνου, οπότε δεν το κάνω γιατί δε θέλω, όχι γιατί δεν μπορώ.

ltkcdn.net

Γ, ηλικία 19

Με το πέρασμα του καιρού, παρατηρείται πως πλέον οι άντρες δεν έχουν το κουράγιο και το τσαμπουκά να προσελκύσουν μια γυναίκα την σημερινή εποχή.  Δυστυχώς, τους κυριεύει το άγχος και η ανασφάλεια πως δε θα καταφέρουν να προσελκύσουν την γυναίκα και θα φάνε άκυρο και αυτό θα τους στεναχωρήσει ιδιαίτερα, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν ισχύει αφού το αντρικό φύλο δεν ξέρει τις σωστές τεχνικές για να φλερτάρει και έτσι ρίχνουν το φταίξιμο στις γυναίκες αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να φορτίζουν την σκηνή με άγχος και στρες.

Μ, ηλικία 29

Το φλερτ έχει αλλάξει, για να είμαι ειλικρινής έχει πεθάνει.  Κατά την ακρίβεια, έχει μετατοπιστεί στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτίωσης.  Άντρες και γυναίκες πλέον έχουν πληθώρα επιλογών στην οθόνη τους, πράγμα που τους κάνει να είναι «μαλθακοί» όταν βρίσκονται σε ένα μπαρ, οπότε θεωρώ πως το άμεσο φλερτ όπως το γνωρίζαμε υφίσταται μόνο υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις δηλαδή σε διακοπές που οι άντρες είναι λίγο πιο ανέμελοι στο θέμα της απόρριψης και γενικά σε χώρους με υψηλό ενεργιακό κλίμα.

Α, ηλικία 30

Tο φλερτ πάντα θα υπάρχει. Σε διάφορες μορφές. Στη σημερινή εποχή εξασκείται περισσότερο μέσω των κοινωνικών δίκτυων. Ένα μήνυμα, εύκολα και απλά. Αν απαντήσει η γυναίκα έχει καλώς, αν όχι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και γι’αυτό επειδή διανύουμε την εποχή της προβολής, πιο εύκολα βρίσκουν γυναίκες και πιο εύκολα ανταποκρίνονται, χωρίς τον φοβό της απόρριψης και της προσβολής.

Γ, ηλικία 34

Αν φλερτάρουν οι άνδρες σήμερα; Δυστυχώς όχι. Η γενιά των ανδρών που κάποτε φλέρταρε νομίζω βρίσκεται πια κάπου μεταξύ τάφου και γηροκομείου. Τώρα η νέα γενιά, περιορίζεται στο πιο απρόσωπο, του διαδικτύου και το φλέρτ εξελίσσεται με βάση τα likes, reactions κτλ, που διασφαλίζει κάπως το ότι δε θα φάνε χυλόπιτα, αν δεν βρουν ανταπόκριση σ’ αυτά. Τραγικό θα μου πεις, αλλά προσωπικά θεωρώ πως ναι, χάθηκε η γλύκα του φλερτ και δεν κατηγορώ αποκλειστικά τους άνδρες που έγιναν μαλθακοί, ούτε τις γυναίκες που τους έχουν ευνουχίσει -αστείο- αλλά την τεχνολογία και τον νέο τύπο φλερτ, του απρόσωπου, που τείνει να χρήζεται σταδιακά ως ο επικρατέστερος.

shopify.com

Π, ηλικία 31

Οι άντρες της εποχής μας όπως και κάθε εποχής φλερτάρουν με όμορφο τρόπο ή πολλές φορές θα έλεγα και με άκομψο για κάποιους τύπους γυναικών!Ποτέ το φλερτ δεν είναι το ίδιο σε όλους τους τύπους γυναικών αλλά αυτό έγκειται στον χαρακτήρα του κάθε άνδρα!
Πολλές φορές θα συναντήσεις ανθρώπους να σε πλησιάζουν μέσω των Social media χωρίς αυτό να δείχνει κάποια αδυναμία ή ατολμία να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το άτομο που ενδιαφέρεται και να του εκφράσει αυτό που αισθάνεται ή θελει από την γυναίκα! Δεν θα έλεγα ότι φλερτάρουν με αμοίωτο ρυθμό όπως παλιότερα αλλά ακόμη και σήμερα που αποσπούν την προσοχή και την καθημερινότητα του πολλά άλλα πράγματα αυτός θα βρει τον τρόπο να γίνει ο κυνηγός αν και έχει ευνουχιθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τσαμπούκα και την πρωτοβουλία των σημερινών γυναικών!  Όπως και να έχει θα πρέπει να σας υπενθυμίζουμε ότι εμείς έχουμε στο DNA μας το ένστικτο του ερωτικού κυνηγού και όχι μόνο! Να μας αφήνετε και καμιά φορά να δείχνουμε την δύναμή μας και να μην μας απογοητεύετε κάνοντας το νόημα “φύγε” πριν καν σας πούμε τι θέλουμε.  Μπορεί να σας κάνουμε να σκάσετε στα γέλια και να μας ερωτεύτειτε πριν καν το καταλαβετε!

Ι, ηλικία 19

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανδρών που φλερτάρουν αυτές τις μέρες, οι πιο συνηθισμένοι είναι αυτοί που φλερτάρουν κρυφά και ευθεία. Κρυφά είναι να κάνουνε κομπλιμέντα για το πόσο ελκυστική είναι η γυναίκα που τους ενδιαφέρει. Ωστόσο, άλλοι πηγαίνουν κατευθείαν στις γυναίκες για  να επαινέσουν τον χαρακτήρα, τα μαλλιά τους ως επί το πλείστον την εμφάνισή τους και προσπαθούν να μοιάζουν περισσότερο με έναν κύριο για τη γυναίκα που τους ενδιαφέρει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: rackcdn.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τελικά οι άντρες φλερτάρουν την σημερινή εποχή; Πώς; (ρωτήσαμε 10 άντρες και μας αποκάλυψαν.