Loading

Τελικά έχουν όλοι δικαίωμα στον έρωτα;

Εσύ είσαι μια όμορφη, ψηλή κοπέλα και αυτός ένας αλήτης. Ντύνεσαι με πανάκριβα ρούχα καθώς αυτός δουλεύει και αρκείται ίσα που να ζει μια μέτρια έως φτωχική ζωή. Συχνάζεις στα φημισμένα ρεστοράντ μαζί με την παρέα, ενώ εκείνος δεν έχει τίποτα περισσότερο παρά μόνο 2 καλούς φίλους. Εσύ αποφοιτάς από ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια σε αντίθεση με αυτόν που έχει τελειώσει μοναχά το Λύκειο. Είσαι φαν της ποπ μουσικής, αλλά αυτός ακούει στο μπάνιο λαϊκά. Τρελαίνεσαι για μακρινά ταξίδια και καινούργιες περιπέτειες εν αντιθέσει με εκείνον που διασκεδάζει με μια βόλτα στο διπλανό βουνό. Χόμπι σου η υποκριτική και αυτού η ερασιτεχνική ζωγραφική.

Τελικά έχουν όλοι δικαίωμα να ζήσουν ένα love story;

Κανείς μάλλον δεν μπορεί να δώσει με σιγουριά μια απάντηση. Μήπως ακόμη και η κοινωνική σου τάξη είναι αυτή που στις πλείστες φορές θα βάλει φρένο για να μην ερωτευτείς; Είναι απ’ εκείνες τις φορές που οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι που σε κάθε σου επιτυχία εύχονται «τα καλύτερα», δήθεν γιατί σου αξίζουν. Και αναρωτιέσαι…Μα αυτός είναι ο καλύτερος για μένα;

Θα καταθέσω λοιπόν τη δική μου άποψη. Σε ένα μεγάλο βαθμό ρόλο διαδραματίζει ευτυχώς ή δυστυχώς και η κοινωνική διαστρωμάτωση. Για να προλάβω αυτούς που σίγουρα θα μου πουν «αυτό που πιστεύεις είναι κλισέ», έχω να πω πως καλύτερα να μην κρυβόμαστε πίσω από τις αλήθειες της σύγχρονης κοινωνίας. Γιατί το πιστεύω αυτό; Μα είναι οφθαλμοφανές.

Είναι δύσκολο να τα βρείτε ενώ έχετε μεγαλώσει τελείως διαφορετικά. Πως εσύ να συμβιβάζεσαι συνεχώς σε μέρη που αυτός μπορεί να σε πάει, σε συναυλίες που δεν θα διασκεδάσεις, σε ένα κόσμημα που πάνω σου θα μοιάζει «λίγο»; Αδυνατείτε να υποκύψετε στα θέλω σας. Το καλούπι αυτό μάλλον δεν είναι του τύπου σου.

Έτσι, έρχεται η ώρα αυτή που θες να βάλεις λουκέτο στο κατάστημα «Αυτή δεν είμαι εγώ» .

Στάσου. Τα μάτια σας τι λένε ;

Η καρδιά σου μήπως χτυπά σαν ένα με τη δική του ;

Υπάρχει κάπου στο βάθος ένα ηφαίστειο. Μια φλόγα. Είναι εκείνη που θα σε λογικέψει και θα σε προλάβει 2 λεπτά πριν την καταστροφή. Επομένως με αυτόν, μπορεί να μην έχετε τα ίδια χαρακτηριστικά, την ίδια κοινωνική προέλευση, τα ίδια λεφτά ή τον ίδιο χαρακτήρα, αλλά τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Ίσως στο άκουσμα φανεί υπερβολικό, μα  αυτή είναι η μαγεία του έρωτα. Νιώθετε ένα περίεργο καρδιοχτύπι όταν κοιταχτείτε. Σε αγαπά και σε φροντίζει. Είναι εκεί κοντά σου στις δύσκολες στιγμές. Κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει. Έχει δύο χέρια για ομπρέλα σου όταν αρχίσει η βροχή. Δύο χέρια να σε κρατήσουν όταν είσαι ψυχικά ράκος και μια καρδιά που σ ’αγαπάει.

Γιατί να κολλάς σε τάξεις και θέσεις και άλλα τέτοια παλιομοδίτικα; Ο έρωτας δεν έχει μήτε σύνορα μήτε μέτρο. Να τολμάς. Μην αναλώνεσαι. Αν σε αγαπά, μην αφήσεις κανένα να το αμφισβητήσει. Πολύ σωστά, είπε κάποιος κάποτε:

«Όταν δύο άνθρωποι θέλουν πραγματικά να είναι μαζί θα βρουν τον τρόπο. Αρκεί να το θέλουν.»

-Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Μ’ ακούς ;

Μην κολλάς σε περιτυλίγματα.

Αγάπα!

Κι αν η μοίρα σε απωθεί, πήγαινε κόντρα στο ρεύμα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τελικά έχουν όλοι δικαίωμα στον έρωτα;