Loading

Τα προβλήματα μου σαν πνευμονολόγος εν καιρώ κορωνοϊού!

Η Κυριακή προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #lovebeez στην #healthybeez και να γράψει το θέμα «Τα προβλήματα μου σαν πνευμονολόγος εν καιρώ κορωνοϊού!». Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!


Ένα είναι το σίγουρο, ότι η «ΚΟΡΩΝΟ- περίοδος» έχει στιγματίσει τη ζωή μου μια για πάντα, όπως όλων βέβαια, αλλά εμένα σε άλλο επίπεδο μιας και λόγω δουλειάς είμαι στο επίκεντρο των καταστάσεων. Κοινώς, ζούμε αναμφίβολα ιστορικές στιγμές.

Να σας εξηγήσω βέβαια να καταλάβετε. Έτυχε που λες να είμαι γόνος οικογενείας γιατρών. Από παππού σε γονείς και με εμένα να συνεχίζω την παράδοση. Οκ δεν λέω πως δεν επηρεάστηκα καθόλου από τα όσα έβλεπα από το οικογενειακό περιβάλλον, αλλά σίγουρα δεν ήταν απόφαση κάποιου άλλο να γίνω πνευμονολόγος. Δηλαδή δεν με πίεσε κάποιος όπως μπορεί να γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, το σπούδασα γιατί ήθελα από μωρό με κάποιο τρόπο να σώσω όσες περισσότερες ζωές ανθρώπων γίνεται.

aamc.org

Είχαμε ακούσει όλοι για αυτόν τον νέο ιό που εμφανίστηκε στη Κίνα εν ονόματι «κορωνοϊός» και τα συζητούσαμε μεταξύ μας οι γιατροί, χαριτολογώντας, προσπαθώντας να βγάλουμε ένα πόρισμα για τα πάντα γύρω από αυτό το φαινόμενο. Επίσης θυμάμαι ότι δεν ασχοληθήκαμε και τόσο στα σοβαρά .. γιατί πιστεύαμε ότι είναι μακριά μας… καθώς περνούσαν οι μέρες όμως κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν.. το ερώτημα ήταν «και τι θα γίνει αν καταφέρει να πλήξει και χώρες της Ευρώπης εν τέλει και εμάς;»  Ξέρεις, γιατί όταν κάτι είναι μακριά από το δικό σου σπίτι, δεν ασχολείσαι και τόσο.

Έτσι και έγινε, μας έπληξε, έπληξε όλη την Ευρώπη και έμας ανεξαιρέτως. Νοσοκομείο αναφοράς το γενικό Αμμοχώστου, στο οποίο έστειλαν και εμένα, ήμουν σε αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή.

Ο πανικός όλων απερίγραπτος, τόσο αυτών που προσβλήθηκαν από τον ιό όσως και αυτών που ήταν υγιείς, για να μην μιλήσω για τους συγγενείς (επουδενί δεν το βρίσκω παράλογο).

Οι βάρδιες μου εμένα όσο και των συναδέλφων μου συνεχόμενες και ατέλειωτες, η κούραση αρκετή όπως και ο φόβος μη τυχών και κολλήσουμε.. όχι τόσο για εμάς αλλά για τους γύρω μας μέσα στο νοσοκομείο και τους αγαπημένους μας, πίσω στα σπίτια μας.

refinery29.com

Εκτός αυτού το «τοπ» είναι τα τηλεφωνήματα που δέχομαι τα οποία είναι από γιαγιούλες (ο Θεός να τις έχει καλά), οι οποίες καλούν συνέχεια, μου λένε τι συμπτώματα έχουν (τα οποία μέσα από ερωτήσεις που τους κάνω, διαφαίνεται να είχαν και πριν) και εγώ με τη σειρά μου να προσπαθώ να τις καθυσηχάσω. Το πρόβλημα είναι ότι παίρνουν καθημερινά και με αυτό το τρόπο δυσκολεύουν περισσότερο το έργο μας.. γιατί είμαστε και εμείς άνθρωποι.. κάπου η υπομονή εξαντλείται μέσα σε όλα αυτά και αυτό που την εξαντλεί κυρίως, είναι η κούραση η οποία βιώνουμε το τελευταίο περίπου 1,5 μήνα.

Από την άλλη, η μανούλα μου η καλή –αν και γιατρός- (και λίγο πρίχτισσα στη Κυπριακή διάλεκτο, αλλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΩ γιατί δεν παύει να είναι μάνα) που με παίρνει 500 τηλέφωνα την ημέρα για το αν έφαγα, για το αν είμαι καλά, για το αν έχω κανένα σύμπτωμα. Αχχχ γλυκιά μου μανούλα σε καταλαβαίνω αλλά και ένα τηλεφώνημα την ημέρα θα ήταν αρκετό. Και εμένα μου λείπετε όλοι πολύ!

ak.picdn.net

Για να κλείσω, αν και είναι καθήκον εμάς των γιατρών να είμαστε στη πρώτη γραμμή, θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο που σεβάστηκε τα διατάγματα της Κυβέρνησης και έκατσε στα σπίτια του. Δεν το κάνετε για την Κυβέρνηση, το κάνετε για εσάς, τα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και για εμάς τους γιατρούς.

Εύχομαι να τελειώσουν όλα αυτά και να συνεχίσουμε τη ζωή μας… πιο άνθρωποι με λίγη περισσότερη αγάπη, αλληλοκατανόηση αλλά και σεβασμό προς τους γύρω μας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: romania-insider.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα προβλήματα μου σαν πνευμονολόγος εν καιρώ κορωνοϊού!