Loading

Τα πραγματικά όνειρα δεν βυθίζονται σε μία πανδημία!

https://www.instagram.com/tv/B-zw1ZxAI14/?igshid=sslh7s7nuehj

Το ξέρω πως έχεις διαβάσει αμέτρητα άρθρα για τον Covid-19, αφού το αντίκτυπο μιας τέτοιας πανδημίας έχει επηρεάσει αδιαμφισβήτητα όλους τους τομείς, προκαλώντας χάος και αβεβαιότητα.

Ένας απο αυτούς τους τομείς είναι και ο αθλητισμός, συμπεριλαμβάνοντας στον κύκλο του τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, αναβολές διοργανώσεων και τα συναφή. Μα κάπου εκεί πίσω καλά κρυμμένος, είσαι κι εσύ που δεν μίλησες, που δεν εκφράστηκες. Είσαι και εσύ που ακολούθησες κατά γράμμα κάθε εισήγηση των ειδικών, χωρίς παράπονα, για το κοινό καλό. Είσαι κι εσύ που δεν πήρες θέση σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες βδομάδες ανα το παγκόσμιο, που δεν έβρισες κανέναν, επειδή απλά κανείς δεν το περίμενε, και κανείς δεν μπορούσε να είναι απόλυτα έτοιμος να το αντιμετωπίσει…

 Έχεις όμως κι εσύ τις ανησυχίες σου, αφού είχες κι εσύ πλάνα, στόχους και όνειρα όπως όλοι. Μα κάπου βαθιά μέσα σου έκρυψες όλα όσα σε πνίγουν.

breakingnews247.net

Εσύ.. Που πέρυσι στους αγώνες είχες χάσει για ελάχιστη διαφορά και έχεις δώσει σώμα και ψυχή να πάρεις αυτό που αξίζεις φέτος… Εσύ, που είναι η τελευταία σου χρονιά σε κάποια αθλητική κατηγορία και ήσουν πανέτοιμος να δώσεις ρεσιτάλ στην αγωνιστική σεζόν… Εσύ ναι! Που έχεις ξοδέψει άπλετο χρόνο σε μια εξουθενωτική προετοιμασία αυτή τη χρονιά και μπαμ… μια πανδημία απο το πουθενά έρχεται να σου βυθίσει τα όνειρα! Θα τα καταφέρει όμως;

Σαν ένας χάρτινος πύργος λοιπόν, βλέπεις τα όνειρα σου συνάμα με τα όνειρα χιλιάδων αθλητών να γκρεμίζονται, απο τις πρώτες κιόλας ακυρώσεις Πανευρωπαϊκών και Παγκόσμιων διοργανώσεων. Και το αποκορύφωμα; Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020!

Αρκετά σημαντικό, αποτελεί και το γεγονός πως μετά τους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς του 1896 στην Αθήνα, ΜΟΝΟ 3 φορές στην ιστορία του αθλητισμού καθίστατο ικανή η ακύρωση προγραμματισμένων Ολυμπιάδων! Και αυτές, δεν ήταν άλλες από την Ολυμπιάδα του 1916 λόγω του Α’ Παγκόσμιο Πολέμου, και τις Ολυμπιάδες του 1940 και 1944 λόγω του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Εκεί όμως που όλα φαίνεται να έχουν πάρει την κατηφόρα, εκεί είναι που πρέπει να σηκωθείς! Γιατί κάποιες φορές οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, και οι καταστάσεις γίνονται απρόβλεπτες. Ίσως να μην είναι στο χέρι σου να ελέγξεις την κατάσταση, είναι όμως στο χέρι σου ο τρόπος που θα την αντιμετωπίσεις!

Επειδή σίγουρα, από όλα όσα έχεις αποκομίσει από τον αθλητισμό, ξέρεις πολύ καλά πως κάποιες καταστάσεις μπορούν να γίνουν ανεξέλεγχτες. Μα θα περάσει κι αυτό… Είναι κι αυτή μια δύσκολη στιγμή απ’τις εκατοντάδες που έχεις ήδη αντιμετωπίσει!

weka.de

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, φαίνεται αυτός που πραγματικά θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην χάσει όλα όσα με τόσο κόπο έχτισε! Που κάνει ότι μπορεί, να κρατήσει την προπόνηση του ‘ζωντανή’. Στο σπίτι, στον κήπο, στην γειτονιά! Κι έτσι κι εσύ μπορείς! Θα βρεις τον τρόπο! ΜΠΟΡΕΙΣ! Αυτή η πίστη που έχεις μέσα σου και σε έχει φέρει ως εδώ, είναι αρκετή για να πραγματοποιήσει τα όνειρα σου, έστω σε μετέπειτα στάδιο.

Το παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο δεν έχει αναβληθεί, ούτε και τα όνειρα σου πρέπει! Έχει απλώς μετακινηθεί! Και εδώ είναι που πρέπει να φανείς δυνατός. Πρωτίστως η υγεία σου και η υγεία των συνανθρώπων μας, και μετέπειτα θα έρθει και η στιγμή που τόσο πολύ περίμενες…

Because… «It is not a matter of ‘‘if’’ but a matter of ‘‘when’’!!»

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: img.ihned.cz

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα πραγματικά όνειρα δεν βυθίζονται σε μία πανδημία!