Loading

Τα πιο μαγευτικά κάστρα της Γερμανίας.

Κάστρα να υψώνονται ανάμεσα σε δάση ή στην μέση μιας λίμνης, ξυπνάνε συναισθήματα που μας οδηγούν έστω και για λίγο πίσω στον μεσαίωνα. Μια εποχή όπου ιππότες, δεσποσύνες, φρουροί και αυλικοί γέμιζαν τα κάστρα, πλέον τα βλέπουμε μέσα στα παραμύθια. Εάν θες να νιώσεις πως είναι μια τέτοια εμπειρία, τότε η Γερμανία πρέπει να είναι η πρώτη σου στάση.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει υπολογιστεί ο ακριβώς αριθμός των κάστρων στην Γερμανία, όμως υπολογίζεται να φτάνει περίπου τα 25.000. Πολλά από αυτά προσφέρουν μαγευτική θέα και περιβάλλονται από πανέμορφα τοπία. Μερικά στέκουν αγέρωχα έναντι στην δοκιμασία του χρόνου, ενώ άλλα βρέθηκαν στην καρδιά εξαγριωμένων πολέμων και όμως στέκουν μέχρι σήμερα για να διηγηθούν την ιστορία τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στα 9 ομορφότερα κάστρα της Γερμανίας. 

1. Eltz Castle

historiceuropeancastles.com

Αυθεντικό μεσαιωνικό κάστρο του 12ου αιώνα το οποίο ακόμη μένει άθικτο. Τα social media είναι αυτά που πρόσφατα έκαναν αυτό το κάστρο ένα από τα πιο διάσημα της Γερμανίας. Κτισμένο πάνω σε ένα βράχο 70 μέτρων στην μέση μιας κοιλάδας και περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος, προσφέρει μια μαγευτική εικόνα του τοπίου. Οι ψηλοί πέτρινοι τοίχοι και οι μυτεροί πυργίσκοι με την κόκκινη ξυλεία, κάνουν το Burg Eltz ένα αξέχαστο θέαμα. Οι οικογένειες ζουν Rübenach, Rodendorf και Kempenich μέσα εδώ και 33 γενεές τώρα. Το κάστρο είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβρη.

2. Neuschwanstein Castle

traveltriangle.com

Κυριολεκτικά αυτό το  κάστρο βγαλμένο από παραμύθι…ή μάλλον το αντίθετο. Εμπνευσμένος από την ομορφιά του κάστρου, ο Walt Disney το είχε ως πρότυπο όταν έφτιαχνε το κάστρο για την «Ωραία Κοιμωμένη». Χτίστηκε από τον Βασιλιά Ludwig ΙΙ της Bavaria, γνωστό και ως Mad King, σε μια περίοδο όπου τα κάστρα δεν είχαν κάποια στρατηγική σημασία. Αν και προοριζόταν ως προσωπικό καταφύγιο, το έργο ολοκληρώθηκε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον θάνατο του. Μην παραλείψεις να εξερευνήσεις το Mary’s Bridge  που καταλήγει σε ένα μεγάλο καταρράκτη πίσω από το κάστρο.

3. Hohenzollern Castle

pinterest.com

Το κάστρο βρίσκεται μεταξύ του Μαύρου Δάσους, της Λίμης και της Στουτγάρδης. Η τοποθεσία του προσφέρει απίστευτη πανοραμική θέα μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά. Με τα χρόνια καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές, με μόνο το παρεκκλήσι του St. Michel να επιβιώνει μέχρι σήμερα από τον 11ο αιώνα. Ο πρίγκιπας της Πρωσίας ζει εδώ με την γυναίκα του, αλλά το κάστρο είναι ανοιχτό για το κοινό ολόχρονα.

4. Reichsburg/ Cochem Castle

pinterest.com

Πολύχρωμο κάστρο με θέα στον όμορφο ποταμό Moselle και την καταπράσινη οινοπαραγωγική περιοχή Rhineland-Palatinate. Χρονολογείται από το 1100, όμως ο Γάλλος βασιλιάς Louis XIV έβαλε τα στρατεύματα του να το καταστρέψουν το 1689. Έκτοτε παρέμεινε ένα πολύχρωμο πέτρινο ερείπιο μέχρι το 1868 όπου ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να το αγοράσει και να ανοικοδομήσει το κάστρο για θερινή κατοικία. Τα πολύχρωμα φύλλα και το χιόνι κάνουν τον χειμώνα και το φθινόπωρο την καλύτερη εποχή για επίσκεψη.

5. Schwerin Castle

pinterest.com

Βρίσκεται στην μέση της τρίτης μεγαλύτερης λίμνης της Γερμανίας σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό, παραμυθένιο τοπίο. Αναφορές χρονολογούν το κάστρο από το 973, όπου χρησιμοποιείτο ως φρούριο. Τον 15ο και 19ο αιώνα το κάστρο επεκτάθηκε σε ένα μεγάλο παλάτι 653 δωματίων. Οι λάτρεις του paranormal θα θέλουν να αναζητήσουν τον Petermännchen, το διαμένων φάντασμα που φοράει ρούχα του 17ου αιώνα.

6. Linchestein Castle

castlesworld.com

Το όνομα του σημαίνει «λαμπερός βράχος» και είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα Lichtenstein του Wilhelm Hauff. Τα τείχη, ο ψηλός στρογγυλός πύργος και η στενή γέφυρα συμπληρώνουν την γοητεία του βιβλίου. Παρά το μικρό μέγεθος, ο νέο-γοτθικός ρυθμός το κάνει ένα από τα ποιο εντυπωσιακά κάστρα της Γερμανίας. Είναι γνωστό και ως το «παραμυθένιο κάστρο του Württemberg», χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

7. Waltburg Castle

pixabay.com

Το κάστρο υψώνεται μεγαλοπρεπώς 400 μέτρα πάνω από την πόλη Eisenach. Χτισμένο το 1067, είναι το πρώτο κάστρο της Γερμανίας που ανακηρύχθηκε ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Η σημαντικότητα του κάστρου έγκειται στο γεγονός ότι εδώ, η εξόριστη από τον πάπα, Martin Luther μετέφρασε την Καινή Διαθήκη από τα Ελληνικά στα Γερμανικά, σηματοδοτώντας την αρχή μιας κοινής και προσβάσιμης, γραπτής Γερμανική γλώσσας.

8. Heidelberg Castle

pixabay.com

Θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Τον 17ο αιώνα, μερικοί το χαρακτήριζαν  ως το 8ο θαύμα του κόσμου.  Η ιστορία αυτού του κάστρου όμως είναι λιγάκι ποιο ‘επίπονη’. Το 1537, ένας κεραυνός κατέστρεψε το πάνω μέρος του κάστρου, ενώ το τελειωτικό κτύπημα ήρθε από τους Γάλλους κατά τον πόλεμο της Μεγάλης Συμμαχίας. Το 1764, το κάστρο χτυπήθηκε από κεραυνό και πάλι καταστρέφοντας τα αναδομημένα μέρη. Εδώ έχεις την ευκαιρία να δεις το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού, με ύψος 7 μέτρα και χωρητικότητα 220,000 λίτρα.

9. Burg Frankenstein Castle

placeandsee.com

Χτισμένο το 1250, απετέλεσε σημείο έμπνευσης για την Mary Shelley , όπου έγραψε το βιβλίο Frankenstein το 1818. Το μεγαλύτερο μέρος της λαογραφίας βασίστηκε στη ζωή του Johann Conrad Dippel, ο οποίος γεννήθηκε στο κάστρο το 1673. Στο Β’ ΠΠ, Αμερικάνοι στρατιώτες έκαναν Halloween  πάρτι και από τότε έχει εγκαθιδρυθεί ως ετήσια διοργάνωση. Το εστιατόριο του κάστρου, συνήθως σερβίρει τρομακτικά φαγητά και μεσαιωνικά συμπόσια.   


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα πιο μαγευτικά κάστρα της Γερμανίας.