Loading

Τα πειράματα των Ναζί.

Πολύ γνωστά σε όλους μας είναι τα όσα φρικτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τα ηνία της φρίκης να κρατούν οι Ναζί. Θάνατοι, αρρώστιες, βασανιστήρια, πειράματα, κακουχίες, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πόσα κακά σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Άουσβίτς, Νταχάου και τόσα άλλα. Με την ιδεολογία αλλά και την ιδεολογία της άριας φυλής και με πρωτοπόρο το ρατσιστικό τους κεφάλι, έκαναν αισχρά πειράματα σε ανθρώπους που μόνο με την ιδέα σκέφτεσαι ότι αποκλείεται ένας άνθρωπος να μισά τόσο πολύ ένα άλλο ίδιο με αυτόν, ένα άλλο άνθρωπο. Αλλά ίσχυε και ισχύει ότι «όταν λες ένα ψέμα πολλές φορές στο τέλος το πιστεύεις και εσύ». Έτσι κι αυτοί έλεγαν ότι είναι για το καλό της ανθρωπότητας και της υγείας.

newsbeast.gr

Πειράματα σε δίδυμα.

Σχεδόν 1500 ζεύγη διδύμων στο Άουσβιτς ήταν κομμάτι της έρευνας στην οποία ελεγχόταν η κληρονομικότητα σε σχέση με περιβαλλοντικά ερεθίσματα με απώτερο σκοπό να αυξηθεί το ποσοστό αναπαραγωγικότητας των Γερμανών.  Μόνο 200 άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν, αφού τους μόλυναν με θανατηφόρες ασθένειες, τους έβαζαν χρώσεις στα μάτια με ενέσεις για να αλλάξει το χρώμα τους ή και ακόμα τους ακρωτηρίαζαν με σκοπό να τους ενώσουν μεταξύ τους και να γίνουν σιαμαίοι. Συνήθως ο ένας από τους δύο δεν έπαιρνε μέρος στις πειραματικές διαδικασίες αφού τον είχαν σαν «μάρτυρα» (στην επιστήμη μάρτυρας ή control ονομάζεται αυτό που παραμένει ως έχει για να το συγκρίνεις με το αποτέλεσμα του πειράματος). Στην περίπτωση που ο δίδυμος που λάμβανε μέρος στα πειράματα ήταν ετοιμοθάνατος ή δεν αποσκοπούσε άλλο στην έρευνα, τότε σκότωναν και τον «μάρτυρα» για να συγκρίνουν μετά τα πτώματα τους.

Πειράματα γονιμότητας και στείρωσης.

Για να δημιουργηθεί η άρια φυλή, αυτό σήμαινε ότι οι άνθρωποι με γενετικά προβλήματα έπρεπε να στειρώνονται αναγκαστικά, για να μην το μεταδώσουν και στην επόμενη γενιά. Μέσα σε 4 χρόνια στειρώθηκαν στα στρατόπεδα 300 000 άτομα, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση στείρωσε ακόμα 400 000 άτομα. Τα πειράματα στα στρατόπεδα είχαν σκοπό να δημιουργηθεί μια εύκολη και γρήγορη μέθοδος στείρωσης. Οι στόχοι των Ναζί ήταν Ρομά και Εβραίοι, όπου μέσω δυνατών ακτινοβολιών, εγχειρίσεις και πολλά φάρμακα, προσπαθούσαν να τους στειρώσουν. Γυναίκες οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις τις έστελναν στον θάλαμο αερίων.

Μέσα από αυτά τα πειράματα αποδείχτηκε ότι η καλύτερη μέθοδος στείρωσης είναι η ακτινοβολία, αφού σκότωνε τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια. Σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα γεννητικά όργανα των «πειραματόζωων», για περαιτέρω εξετάσεις στα εργαστήρια, στις πλείστες των περιπτώσεων χωρίς αναισθησία.

pronews.gr

Πειράματα υψηλού υψομέτρου.

Στις αρχές του 1942 οι φυλακισμένοι στο Νταχάου έλαβαν μέρος σε πειράματα για την αντοχή του ανθρώπινου οργανισμού σε υψηλά υψόμετρα, για να βοηθήσουν τους Γερμανούς πιλότους τους στρατού, όταν χρειαζόταν να εκκενώσουν το αεροπλάνο ενώ βρίσκεται στον αέρα. Ένα κελί με πολύ χαμηλή πίεση ήταν το δωμάτιο πολλών φυλακισμένων, ούτως ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που υπήρχαν στα 21 000 μέτρα ύψους. Όσοι ασθενείς κατάφεραν να επιβιώσουν το πρώτο στάδιο του πειράματος, υπέστηκαν μικροτομές στον εγκέφαλο για έρευνα. Από τους 200 οι 80 πέθαναν απευθείας, ενώ οι υπόλοιποι δολοφονήθηκαν.

Όλα αυτά έγιναν σε ανθρώπους. Γιατί; Για να δημιουργηθεί έναν νέος κόσμος με ‘’σωστούς’’ ανθρώπους. Λες και δεν ήταν κι αυτοί όπως όλους, όπως όλους εμάς.

Όταν το χρώμα, η φυλή, η θρησκεία, η σεξουαλικότητα σε κάνουν λιγότερο άνθρωπο από κάποιον άλλο, τότε δεν θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε γιατί καταστρέφεται η ανθρωπότητα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: newsit.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα πειράματα των Ναζί.