Loading

Τα μεγάλα πάθη είναι τόσο σπάνια όσο και οι ιδιοφυίες

svg20 Ιανουαρίου, 2022Bee freeΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Πάθη, έρωτες, αγάπες… έννοιες με βαθύ νόημα, με διαφορετική υπόσταση.. άϋλες που πονάνε σαν μαχαίρι. Έχεις ερωτευτεί ποτέ παράφορα; Υπάρχει ένας άνθρωπος που σου έχει πάρει τα μυαλά και δε ξέρεις τι να κάνεις; Δε μπορείς να ζήσεις, να αναπνεύσεις, να χαρείς αν δεν είναι δίπλα σου. Αν απάντησες αρνητικά, χάνεις, αν απάντησες θετικά δυστυχώς χάνεις διπλά και το ξέρουμε και οι δύο αυτό.

Έρωτας είναι αυτός ο άνθρωπος που σου έχει πάρει όλο το είναι σου, που δε ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι… απλά πετάς… χωρίς να φοβάσαι πως θα προσγειωθείς, γιατί και ανώμαλη προσγείωση να έχεις, που μεταξύ μας σχεδόν πάντα αυτό συμβαίνει, θα ξέρεις ότι το έζησες και ότι άξιζε και ας πονέσεις. Όμως, πόσο συχνά ακούς κάποιον να λέει ότι είναι ερωτευμένος (όχι μονόπλευρα) ή ότι ζει τον έρωτα της ζωής του; Θα τολμήσω να πω σπάνια!

Συμβιβάζεσαι σε ότι τύχει, σε κάτι πρόσκαιρο, ίσα ίσα να περνάς καλά ή να λες ότι έχεις κάποιον να περνάτε τον χρόνο σας. Γιατί όμως; Δε θες να ζήσεις κάτι τόσο δυνατό που θα το θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή και ας μην κρατήσει για πάντα, αλλά να σκέφτεσαι ότι ρίσκαρα και πέτυχε και το έζησα! Ποτέ μην απορρίπτεις γνωριμίες ή συναντήσεις. Ο έρωτας της ζωής σου μπορεί να είναι οπουδήποτε. Από τη δουλειά μέχρι τη στάση του λεωφορείου που περιμένεις. Το θέμα είναι, εσύ πόσο ανοιχτός και έτοιμος είσαι να το ζήσεις; Γιατί αν συμβεί, βάλε ζώνη, κράνος και ετοιμάσου για δυνατή απογείωση, όχι εκείνη ενός επιβατικού αεροπλάνου, αλλά ενός πυραύλου που απογειώνεται στο διάστημα.

Ο έρωτας σου βλέπει και ανακαλύπτει πτυχές του εαυτό σου που κανείς άλλος δε έχει ανακαλύψει, ούτε καν εσύ ο ίδιος. Νιώθετε ότι είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, όπως στις ρομαντικές ταινίες και δε μπορείς να το πιστέψεις. Δε μετράς πόσα δίνεις, δε σε νοιάζει, σου φτάνει παρά μόνο που το ζεις και το νιώθεις, κάτι που πολλοί δεν είχαν ή δεν θα έχουν τη τύχη να το ζήσουν.

Πάθος… τι σου έρχεται στο μυαλό; Εμένα ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος που ξεριζώνει και παίρνει μαζί ότι βρεθεί στο δρόμο του, μαζί και εσένα, και σε πετάει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Σε ταρακουνάει ολόκληρο, κάτι που πρέπει να γίνεται σε όλες τις πτυχές του εαυτού σου. Δε μου αρέσουν τα ημίμετρα και σίγουρα ούτε εσένα.

pexels.com

Η δύναμη και η ένταση δε κρατάει όμως πάντα! Γι αυτό οι έρωτες, οι πραγματικοί, δεν μένουν μαζί, δε μπορούν να συνυπάρχουν, αλλά κυρίως να συμβιβάζονται σε καταστάσεις. Θέλουν να ζουν στα άκρα. Δύσκολο το πάντα, δύσκολες και οι σχέσεις όμως.

Αν ζήσεις, έστω και για λίγο αυτό το πάθος, το μεγάλο… μην κάνεις πίσω, γιατί όχι απλά είναι σπάνιο, αλλά πλέον θεωρείτε μοναδικό! Όπως είχε πει και ο φιλόσοφος Ζαν-Ζακ Ρουσσώ «Τα μεγάλα πάθη είναι τόσο σπάνια όσο και οι ιδιοφυίες» και γνωρίζουμε όλοι ότι δεν πετυχαίνουμε κάθε μέρα «ιδιοφυίες» στη ζωή μας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pinimg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα μεγάλα πάθη είναι τόσο σπάνια όσο και οι ιδιοφυίες