Loading

Τα καλά του Couple Travelling.

svg13 Απριλίου, 2021TravelbeezHighlanders

Όταν ταξιδεύεις μόνος ή μόνη έχεις την ελευθερία να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι τα θέλω κάποιου άλλου. Όταν, όμως, ταξιδεύεις με παρέα και ιδιαίτερα με τον/την σύντροφό σου, τότε χρειάζεται να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς αν θέλεις να περάσεις ευχάριστα. Ίσως μερικές φορές είναι δύσκολο για ζευγάρια να ταξιδεύουν μαζί. Θα υπάρχουν στιγμές με εντάσεις, διαφωνίες ή καβγάδες – ή ακόμα στη χειρότερη περίπτωση, χωρισμός. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θετικά του να ταξιδεύεις με τον άνθρωπό σου και αν το χειριστείτε σωστά, η σχέση σας θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Μοιράζεστε εμπειρίες

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, περνάτε – θέλοντας και μη – σχεδόν όλο το χρόνο μαζί. Συνεπώς, φτάνετε σε βαθύτερα επίπεδα επίγνωσης της προσωπικότητάς ο ένας του άλλου. Γνωρίζεστε καλύτερα από όλες τις οπτικές, μαθαίνετε τι του αρέσει, τι φοβάται, τι τον ενοχλεί και τι θέλει να αποφεύγει. Ουσιαστικά, θα γίνετε οι καλύτεροι φίλοι. Μοιράζεστε εμπειρίες που θα μείνουν μαζί σας μια ζωή – ακόμη και αν εσείς όχι. Οι καλές στιγμές θα παραμείνουν όμορφες αναμνήσεις και οι δυσάρεστες θα γίνουν ενδιαφέρον ιστορίες να λέτε σε φίλους και συγγενείς.

Δοκιμάζεται η σχέση

Όταν περνάς με τον άλλον 24 ώρες την ημέρα δεν μπορείς να του κρυφτείς. Ο αληθινός σου χαρακτήρας θα βγει προς τα έξω όσο κι αν προσπαθείς να τον κρατήσεις κρυφό για να κάνεις καλή εντύπωση. Αυτό, όμως, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό για τη σχέση· το αντίθετο. Όταν γνωρίζεις τον/την σύντροφο σου από την καλή κι απ’ την ανάποδη, τότε βλέπεις αν όντως ταιριάζετε, αν όντως είναι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες ή αν τελικά είχες σχηματίσει λάθος εντύπωση. Αναγκάζεσαι να κάνεις συμβιβασμούς και να λάβεις υπόψη σου τα θέλω του άλλου στη λήψη καθημερινών αποφάσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και οι δύο να δείχνετε περισσότερη κατανόηση, να είστε πιο ευέλικτοι και να συγχωρείτε πιο εύκολα.

Έχετε κοινό σκοπό

Κάνετε σχέδια μαζί και πορεύεστε προς ένα κοινό μέλλον. Έχετε τον κοινό στόχο να ανακαλύψετε τον κόσμο! Να γνωρίζετε καινούρια μέρη, καινούριους πολιτισμούς, συνήθειες και ιστορία. Ανακαλύπτοντας καινούρια μέρη του πλανήτη, ταυτόχρονα ανακαλύπτετε καινούριες πτυχές του συντρόφου σου. Μαθαίνετε και αναπτύσσεστε μαζί, εφόσον από κάθε ταξίδι που κάνετε θα μάθετε κάτι.

Μοιράζεστε τον κόπο και το κόστος

Είναι πάντα ωραίο να έχεις κάποιον που να μπορείς να μοιραστείς τα έξοδα της διαμονής ή του φαγητού. Σαν ζευγάρι, μπορείτε να βρείτε πιο οικονομικά δωμάτια. Επίσης, εάν ταξιδεύετε με αμάξι τότε μοιράζεστε τη διαδρομή για να είστε και οι δύο πιο ξεκούραστοι. Καλύπτετε τις ανάγκες ο ένας του άλλου.

Βελτιώνει τη σεξουαλική σας σχέση

Ποιος δεν θα ήθελε να βελτιώσει την σχέση του σε αυτόν τον τομέα! Τα ταξίδια – τις περισσότερες φορές – απαλύνουν το άγχος και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Σαν τουρίστες, ή καλύτερα ταξιδιώτες, νιώθετε πιο χαλαροί και ανέμελοι. Έτσι, ανανεώνεται η σχέση και ίσως βρίσκετε τον χαμένο ρομαντισμό σας. Ζείτε καινούριες εμπειρίες μαζί και δεν αφήνετε την καθημερινότητα να γίνει ρουτίνα. Αυτό έχει θετική επίδραση και στη σεξουαλική σας σχέση. Απολαμβάνετε το τώρα έντονα παρά να ανησυχείτε για το μέλλον.

Εδώ και δύο χρόνια εμείς κάνουμε συνεχώς ταξίδια, κάποτε απλές μικρές εξορμήσεις σε γειτονικά χωριά και πόλεις, κι άλλοτε μεγαλύτερα ταξίδια που διαρκούν μέρες. Η ζωή μας είναι μια περιπέτεια, και κάθε εμπειρία μας φέρνει πιο κοντά. Είναι υπέροχο το αίσθημα να ταξιδεύεις με τον άνθρωπό σου, να δημιουργείτε αξέχαστες εμπειρίες, να μαθαίνετε και να αναπτύσσεστε μαζί, καθώς και να διασκεδάζετε με την ψυχή σας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cloudinary.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα καλά του Couple Travelling.