Loading

Τα 9 ρεκόρ που έσπασαν φέτος

Στη σεζόν 2018-19 υπήρξε ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός από σπασμένα ρεκόρ, που κάποια υπήρχαν για δεκαετίες, τα οποία έσπασαν φέτος. Να πως σε κάποιες περιπτώσεις, το μοντέρνο στυλ παιχνιδιού που παίζεται τα τελευταία χρόνια στο NBA οδήγησε σε αυτό και 9 σπάνια ρεκόρ καταρρίφθηκαν.

Περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα από παίκτη – Klay Thompson

Στις 29 Οκτωβρίου οι Warriors θα αντιμετώπιζαν τους Bulls σε ένα θεωρητικά εύκολο βράδυ. Κανείς όμως δεν υπολόγιζε το πόσο εύκολο θα τους το έκανε ο Klay Thompson. Βομβαρδίζοντας το καλάθι των Bulls με 52 πόντους, ο Klay σκόραρε 14 τρίποντα σπάζοντας το ρεκόρ του συμπαίκτη του Stephen Curry ο οποίος σκόραρε πέρσι 13.

Περισσότερες σεζόν σε μία ομάδα – Dirk Nowitzki

Μένοντας πιστός στο αγαπημένο του Dallas και όντας Τεξανός πλέον όπως είπε, ο Nowitzki, ο οποίος αφυπηρέτησε φέτος , υπηρέτησε τους Mavericks για 21 ολόκληρα χρόνια. Ο προκάτοχος του ρεκόρ Kobe Bryant έπαιξε για τους Lakers για 20 χρόνια. Με την νέα τάση των υπερομάδων στο NBA δεν νομίζω να σπάσει ποτέ το συγκεκριμένο.

Περισσότερα (συνεχόμενα) παιχνίδια με 35+ πόντους και 5+ ασσίστς – James Harden

Αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στην ιστορία του NBA, ο Harden για 8 συνεχόμενα παιχνίδια σκόραρε περισσότερους από 35 πόντους και μοίρασε περισσότερες από 5 ασσίστς, έχοντας μέσο όρο σε αυτά τα 8 παιχνίδια 43 πόντους και 13 ασσίστς.

Περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα από ομάδα – Houston Rockets

Στις 19 Δεκεμβρίου οι Wizards επέτρεψαν στους Rockets να σπάσουν το ρεκόρ για τα πιο πολλά τρίποντα από ομάδα του NBA σε έναν αγώνα. Σκόραραν 26 τρίποντα, σπάζοντας αυτό των Cavaliers που είχαν 25, με τους Harden και Chris Paul να έχουν 6 και 5 αντίστοιχα ενώ ακόμα τρεις παίκτες των Rockets είχαν τουλάχιστον 3.

Περισσότερα τρίποντα σε ένα αγώνα – Golden State Warriors vs New Orleans Pelicans

Σε ένα παιχνίδι που ήταν η χαρά του τρίποντου οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει, σε συνδυασμένο αριθμό, 43 τρίποντα. Οι Warriors πέτυχαν 24 με μπροστάρη τον Curry που είχε 9 και οι Pelicans πέτυχαν 19 με μπροστάρη τον Mirotic που είχε 6.

Περισσότερα (συνεχόμενα) παιχνίδια με triple double – Russel Westbrook

Το ρεκόρ με τα 9 συνεχόμενα παιχνίδια με triple double του Wilt Chamberlain στάθηκε για περισσότερα από 50 χρόνια. Αυτό ήταν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου όπου ο Westbrook σταμάτησε στα 11. Συχνά κατηγορείται για stat padding, να κυνηγά δηλαδή μόνο τους αριθμούς, αλλά και πάλι είναι κατορθώματα που μόνο οι σπουδαιότεροι επιτυγχάνουν. Οπόταν απολαύστε τον όσο μπορεί ακόμα να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί.

Περισσότερες εμφανίσεις ως βασικός σε All-Star Game – LeBron James

Κατ’ ακρίβεια δεν το έσπασε το συγκεκριμένο αλλά το ισοφάρισε, όπου έπιασε τον Kobe Bryant στις 15 εμφανίσεις ως βασικός σε All-Star Game. Μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι το πιο ανούσιο παιχνίδι της κάθε σεζόν, αλλά το ποιος θα παίξει σε αυτό και ποιος θα είναι βασικός καθορίζεται κυρίως από την επίδοση του κάθε παίκτη. Επομένως δεν είναι καθόλου ανούσιο το γεγονός ότι ο LeBron βρίσκεται στους καλύτερους 10, τουλάχιστον, του NBA για 15 ολόκληρα χρόνια.

Περισσότερα καρφώματα σε μία χρονιά – Rudy Gobert

Το συγκεκριμένο στατιστικό άρχισε να μετριέται από το 2000 και μετά με τον Dwight Howard να έχει το ρεκόρ με 269 καρφώματα σε μια σεζόν. Με τους Antetokounmpo και Gobert να πηγαίνουν στήθος με στήθος ολόκληρη τη σεζόν, ξεπερνώντας τον και οι δύο, νικητής βγήκε ο Gobert  ο οποίος σταμάτησε στα 306, θέτοντας έτσι το καινούριο ρεκόρ.

Περισσότερα triple double από παίκτη κάτω των 20 – Luka Doncic

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το παιδί θαύμα από τη Σλοβενία. Το συγκεκριμένο ρεκόρ χωρίζεται σε δύο σκέλη αφού ο HalleLuka στη πρώτη του μόλις σεζόν στο NBA, μας έδειξε ότι θα μας απασχολεί για χρόνια . Έσπασε το ρεκόρ του LeBron James και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πέτυχε triple double με 30 πόντους  στην ιστορία του NBA και πέρασε τον Magic Johnson, ο οποίος είχε 7, καταφέρνοντας να πετύχει 8 triple double μη έχοντας κλείσει ακόμα τα 20 του χρόνια.

Κάθε σεζόν σπάζουν ρεκόρ, ίσως όχι τόσα πολλά, και κάθε σεζόν θα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Ας ελπίσουμε να, ειδικά για τους νεαρότερους, να μείνουν υγιείς και να συνεχίσουν να μας προσφέρουν αυτό το θέαμα.

May the force be with you, by order of Ξενής.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 9 ρεκόρ που έσπασαν φέτος