Loading

Τα 7 εθνικά πάρκα που πρέπει να δεν πρέπει να λείπουν από κανένα bucketlist

Με τόση ομορφιά να απλώνεται γύρω μας και σε όλο τον κόσμο, είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξετε ποια φυσικά θαύματα πρέπει να επισκεφθείτε πρώτα. Βουνά και δάση να εκτείνονται στον ορίζοντα του ματιού, ηφαίστεια που ‘διαφημίζουν’ την δύναμη της μητέρας γης, μέχρι τους ποταμούς και καταρράκτες που αναπαραστούν τον κύκλο της ζωής.

Σπηλιές αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν αεροπλάνα, θειούχες λίμνες στην κορυφή ηφαιστειακών κρατήρων, τροπικά ύψη που φιλοξενούν τις ‘μεγάλες γάτες’, ερήμους τόσο ήσυχες όσο ένας ψίθυρος, και απομακρυσμένα αρχιπελάγη που μοιάζουν σαν να έχουν πέσει από τις άκρες της γης.

Η πιο κάτω λίστα περιλαμβάνει τα μέρη που έχω στόχο να επισκφθώ μια μέρα, το καθένα για το δικό του ξεχωριστό λόγο.

1.Yellowstone National Park, Wyoming

Το 1872 ο πρόεδρος Grant υπόγραψε το νόμο περί προστατίας του εθνικού πάρκου Yellowstone θέτωντας τα θεμέλια για την προστασία της άγριας φύσης. Σήμερα πάνω από 15% της γης προστατεύεται, με βασικά οικοσυστήματα και μοναδικά τοπία.

fullsuitcase.com

Το πάρκο εκτείνεται σε μια έκταση 2.2 εκατομμυρίων στρεμμάτων παρουσιάζοντας μια πληθώρα οικοσυστημάτων και τοπίων. Το εθνικό πάρκο είναι γνωστό για τις πολύχρωμες πισίνες, για τα πολυάριθμα κοπάδια βίσωνων και ελαφιών, των λαξευμένων από τους παγετώνες κοιλάδων και φυσικά των θερμών πηγών και γαιών ατμού.

Το Old Faithful είναι το πιο επισκέψιμο χαρακτηριστικό, κυρίως από τους πρώτους επισκέπτες. Εντούτοις, το Yellowstone έχει πάνω από 10.000 υδροθερμικά χαρακτηριστικά όπως το:

  •  Lone Star Geyser
  • Norris Geyser Basin– η πιο παλαιά (115.000 χρόνια) και πιο ζεστή θερμη πηγή (237oC)
  • Mammoth hot springs
  • Midway Geyser Basin’s Grand Prismatic Spring 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λήψει το Grand canyon του Yellowstone

visitbigsky.com

2.Bohemian Switzerland National Park, Czech Republic

To Bohemian Switzerland National Park είναι πολύ γνωστό για hiking και αναρρίχηση, το οποίο όμως στην πραγματικότητα βρίσκεται στην Τσεχία και όχι στην Ελβετία. Το πάρκο αποτελείται από κορυφές ψαμμίτη (sandstone), δάση από πεύκα καθώς και αρκετά γραφικά χωριουδάκια που συναντά κάποιος στην πορεία.

https://v1.nitrocdn.com/PlCATPkBFeOnftDsPDvpHIHaHyykpjHs/assets/static/optimized/rev-77f359a/wp-content/uploads/2018/10/cz-960x640.jpg

adventureinyou.com

Ο εξωτισμός των φαραγγιών με τα κρυστάλλινα νερά και τους  ψηλούς βράχους ψαμμίτη καλυμμένους με βρύα και φτέρες κάνουν το τοπίο ακαταμάχητο. Το σύμβολο του πάρκου είναι η Pravčická brána, μια μνημειακή αψίδα βράχου, η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θυμίζει έντονα σχηματισμό στο διάσημο αμερικανικό πάρκο Arches.

tourscanner.com

3.Sequoia National Park, United States of America

Ένα δάσος ‘φτιαγμένο’ από γίγαντες. Σαν εξερευνητής του μυστηρίου, του εξωπραγματικού και του μοναδικού, αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο πάρκο να επισκεφθώ σίγουρα θα ήταν αυτό. Πρώτη στάση το γέρικο δένδρο General Sherman Tree. Το μεγαλύτερο γνωστό ζωντανό μονοστέλεχος δέντρο στη Γη με ύψος 84 μέτρα και 11 μέτρα διάμετρο. Με ένα άγγιγμα σε διαπερνούν 2500 χρόνια ζωής.

tourscanner.com

Το Εθνικό Δάσος Sequoia καλύπτει πάνω από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα και προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για εξερεύνση και περιπέτεια με 52 κατασκηνώσεις, πεζοπορία σε περισσότερα από 1.147 μίλια μονοπατιών, πάνω από 314.448 στρέμματα άγριας φύσης, 222 μίλια άγριων και γραφικών ποταμών, 2.617 ποταμούς και ρέματα, παγκόσμιας κλάσης λευκά νερά και ορμητικά νερά 158 λίμνες, βαρκάδα, ψάρεμα, ποδηλασία, ιππασία και άλλα.

4.Galapagos Island, Ecuador

national-parks.org

Όπως μπορείς να φανταστείς, τα νησιά Γκαλαμπάγκος προσφέρεται μεγάλη βιοποικιλότητα από φυτά και άγρια ​​ζωή. Η άγρια ζωή στα νησιά Γκαλαμπάγκος είναι γνωστή παγκοσμίως, με τη γιγάντια χελώνα Γκαλαμπάγκος, τα πολύχρωμα καβούρια, τα χερσαία και θαλάσσια ιγκουάνα. Τα θαλάσσια ιγκουάνα, είναι η μοναδικής σαύρα παγκοσμίως που κολυμπάει στον ωκεανό. Μοναδική είναι και τα η θαλάσσια άγρια ζωή των νησιών. Εάν είσαι τυχερρός μπορεί και να δεις έναν blue-footed booby να χορεύει.

pinterest.com

5.Kruger National Park, South Africa

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της φύσης και των ζώων. Σε φυσικά ορόσημα όπως το Kruger Tablets και η πισίνα Hippo Pool, οι επισκέπτες πιθανότατα θα δουν λιοντάρια να χαλαρώνουν και ιπποπόταμους να κολυμπούν. Εν τω μεταξύ, οι διαδρομές με παιχνίδια και οι περιπάτους στους θάμνους επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εντοπίσουν ζώα που πρέπει να δουν, όπως κροκόδειλους του Νείλου, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκερους.

tourscanner.com

6.Zion National Park

https://bearfoottheory.com/wp-content/uploads/2013/05/Zion-National-Park-Guide-1024x683.jpg

bearfoottheory.com

Την πρώτη φορά που κοίταξα τις φωτογραφίες από αυτό το τοπίο με φάντζαζα καουμποι πάνω στο άλογο να εξερευνώ το μοναδικό τοπίο με ροζ βράχους Navajo και να περνώ μέσα από τα πορτοκαλί φαράγγια και τον ποταμό Virgin. Υπάρχουν πολυάριθμα μονοπάτοα, με τα πιο διάσημα να είναι τα Angels Landing και Observation Point,οποία προσφέρουν φανταστική πανοραμική θέα.

citrusmilo.com

7.Banff National park

https://www.todocanada.ca/wp-content/uploads/banff-Vermilion-lakes.jpeg

todocanada.ca

Το πιο διάσημο και πρώτο  που καθιερώθηκε πάρκο του Καναδά. Στην καρδιά των Canadian Rockies, τα απόκρημνα βουνά που αντανακλούν στην κρυστάλλινη λίμνη Moraine είναι αναμφίβολα το κύριο αξιοθέατο. Τα γαλάζια νερά της λίμνης Louise τραβούν επίσης αρκετούς επισκέπτες. Οι λίμνες δεν προσφέρονται για κολύμπι μιας και τρέφονται από παγετώνες. Εντούτοις μπορείτε να δοκιμάσετε τις θερμές πηγές Banff Upper Hot Springs.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: planetware.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 7 εθνικά πάρκα που πρέπει να δεν πρέπει να λείπουν από κανένα bucketlist