Loading

Τα 5 πιο αιμοσταγή εγκλήματα όλων των εποχών!

Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν πως πρόκειται για άτομα ψυχοπαθή ή σχιζοφρενή, γενικότερα άτομα εκτός πραγματικότητας. Άλλοι πάλι αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι απόλυτο ή δεν ισχύει πάντα. Συνήθως οι δράστες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες στους ψυχωσικούς και στους ψυχοπαθείς. Ποια η διαφορά τους;

Απλό, στην πρώτη περίπτωση ο δράστης δεν γνωρίζει ηθικούς φραγμούς εξαιτίας παραισθήσεων που μπορεί να αναπτύξει λόγου χάρη φωνές ή σημάδια που τον ωθούν σε τέτοιες ειδεχθείς πράξεις. Αντίθετα, στη δεύτερη κατηγορία απουσιάζει οποιαδήποτε μορφή ψευδαίσθησης ή παραίσθησης, έχοντας έτσι απόλυτη γνώση των ηθικών κανόνων χωρίς όμως να τους νοιάζει απαραίτητα η ύπαρξη τους. Διαμέσου των χρόνων αρκετά ήταν τα παραδείγματα που κατάφεραν να σοκάρουν, να παγώσουν και να συγκλονίσουν το παγκόσμιο.

Αιμοσταγείς δράστες, αιμοδιψή τέρατα που ικανοποιούνται και αρέσκονται με το μαρτύριο και το θάνατο του άλλου, τέρατα που ζουν γι’ αυτό και μόνο. Με αυτό έχουν καταφέρει να χαράξουν ανεξίτηλα το όνομα τους στα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτοί που περιγράφω, λοιπόν, δεν είναι άλλοι από τους κατά συρροή δολοφόνους!

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης ή αλλιώς ο Δράκος της Δράμας έδρασε γύρω στο 1980. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, βίαζε και σκότωνε γυναίκες επειδή τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών. Επιπλέον, δήλωσε πως ήθελε να εκδικηθεί της γυναίκες διότι μια ιερόδουλη τον είχε αποκαλέσει ανίκανο όταν βρισκόταν στην ηλικία των 14 χρόνων. Καταδικάστηκε για τον βιασμό δυο γυναικών και τη δολοφονία άλλων πέντε. Ο ίδιος ήταν έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ και παραδέχτηκε ότι έφτανε στο μεγαλείο του, όταν βίαζε και σκότωνε.

Ο Dennis Rader ή the BTK killer ή the BTK strangler χαρακτηρίστηκε ένας συνετός οικογενειάρχης αφού φρόντιζε την γυναίκα και της δύο κόρες του πολύ. Παρόλα αυτά δεν δίστασε να αφανίσει 10 ζωές. Μάλιστα έχει αναφερθεί πως έδενε τα θύματα του, τα βασάνιζε και αφού τα σκότωνε αυνανιζόταν ικανοποιημένος από την αποτρόπαια πράξη του. Το 2005 συνελήφθηκε στο Κάνσας, την περιοχή καταγωγής του.

Ο Zeng Kaigui, Κινέζος αστυνομικός, έδρασε αρκετό καιρό κλέβοντας και σκοτώνοντας τραπεζικούς πελάτες όμως η αρχές δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο μέχρι το 2012. Το 2012 τον αναγνώρισαν έξω από την τράπεζα της Ντάνσινγκ να προσπαθεί να ρίξει ακόμα ένα θήραμα. Οι αρχές ενώ επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους, δεν κατάφεραν μέχρι και σήμερα να τον εντοπίσουν.  

Ο Luis Alfredo Garavito Cubillos, γνωστός ως «Το Κτήνος», εφόσον σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κολομβίας είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος. Ο Κολομβιανός κατά συρροή παιδόφιλος δολοφόνος έδρασε από το 1994 μέχρι το 1999 ένα διάστημα αρκετό για την εύρεση 150 θανούντων. Τα θύματα του ήταν από ηλικίες 6 με 12 χρόνων, αγόρια από φτωχές οικογένειες, ορφανά, εγκαταλελειμμένα και γενικά αγόρια που ούτε θα τα έψαχνε κανείς ούτε θα παραξενευόταν με την απουσία τους. Τα προσέγγιζε με φαΐ, γλυκά ακόμα και με λεφτά  και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους τα ξεμονάχιαζε έξω στους αγρούς με την πρόφαση ότι χρειαζόταν βοήθεια για τα σπαρτά του. Έτσι, πιθανολογείται ότι έκανε πάνω από 300 φόνους ανήλικων αγοριών. Καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκισης και σήμερα βρίσκεται στο 63ο έτος της ηλικίας του.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν μπορεί να λείπει από το άρθρο μου ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος που συγκλόνισε των κυπριακό λαό αλλά και ολόκληρο των πλανήτη τον γνωστό πλέον σε όλους μας «Ορέστη». Ο Νίκος Μεταξάς στρατιωτικός στα σώματα της Κύπρου πριν κάτι μήνες σόκαρε το παγκύπριο. Στις 14 Απριλίου το 2019 μετά από αναφορά τουριστών για ένα πτώμα που βρέθηκε σε φρεάτιο σε παλιό μεταλλείο του Μιτσερού βγήκαν στο φως οι αποτρόπαιες πράξεις του. Ο 35χρονος σκότωσε 7 ανθρώπους και μάλιστα δήλωσε πως του άρεσε να πνίγει τα θύματα του κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με αυτά. Μετά από δίκη το κακουργιοδικείο τον καταδίκασε σε επτά φορές ισόβια και πέντε από αυτές ακολουθούν διαδοχικά η μια την άλλη.

Τα φαινόμενα αυτά κακά τα ψέματα είναι από τα πολύ λίγα από τα πάμπολλα που υπάρχουν. Παρατήρησα πως τέτοιες εκρήξεις κατά το πέρασμα των χρόνων εμφανίζονταν συχνά. Το μόνο που είδα να αλλάζει είναι ο τρόπος προσέγγισης των θυμάτων και λέγοντας αυτό εννοώ την εμπλοκή της τεχνολογίας σε όλο αυτό. Ζούμε σε αρκετά δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς για αυτό η ενημέρωση και η πληροφόρηση μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας καθίσταται επιτακτική ανάγκη.  

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 5 πιο αιμοσταγή εγκλήματα όλων των εποχών!