Loading

Τα 5 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς! (Μέρος Β’)

Ένα ταξίδι σε μέρη που δεν έχεις φανταστεί ότι υπάρχουν. Που δεν φαίνονται εύκολα στο χάρτη. Αυτά τα μέρη που σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Σου παρουσιάζω ακόμη 5 για να τα βάλεις στην λίστα σου για το επόμενο σου ταξίδι.

Αν δεν διάβασες το πρώτο μέρος σου συνιστώ να πας εδώ τώρα:

1.Kake, Αλάσκα

Φιλοξενεί εδώ και χιλιάδες χρόνια την φυλή Tlingit. Οι κάτοικοι της επιβιώνουν με το κυνήγι, το ψάρεμα και την συλλογή φυτών και μούρων. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν φορτηγά ώστε να εξερευνήσουν την πόλη. Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς γίνεται στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και είναι το ‘dog salmon festival’. Η κοινότητα το γιορτάζει με φαγητό και πολύ γέλιο. Υπάρχουν αρκετά που μπορείς να κάνεις όπως περπάτημα στα διάφορα μονοπάτια, επίσκεψη σε ιστορικά πάρκα και άλλα πολλά.

mysealaska.com, publicbroadcasting.net

2.Oymyakon, Ρωσία

Η πιο ψυχρή πόλη του κόσμου βρίσκετε βορειοανατολικά της Ρωσίας με 500 κατοίκους και με το θερμόμετρο να δείχνει -35 με -40 °C. Εκεί φτάνεις μετά από 2 ημέρες οδήγησης σε ένα άγονο δρόμο. Οι άνθρωποι εκεί συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητα τους ακόμα και σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πάντα είναι καλυμμένα με χιόνι και το τοπίο προσφέρει μια μαγευτική εικόνα.

faretra.info, dimokriteio-travel.gr

3.Νησί Foula, Ηνωμένο Βασίλειο

Είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των νησιών Σέτλαντ της Σκωτίας. Οι κάτοικοι του είναι 35 μαζί με χιλιάδες πουλιά, εκατοντάδες πόνυ και πολύχρωμα πρόβατα. Μπορείς να φτάσεις εκεί με πλοίο ή με το αεροπλάνο. Τι μπορείς να κάνεις εκεί? Λοιπόν, μπορείς να παρακολουθήσεις τα διάφορα είδη των πουλιών που περνούν από το νησί, να κάνεις καταδύσεις για να δεις τα ναυάγια και να περπατήσεις ώστε να δεις τις ομορφιές του νησιού. Λέγεται ότι είναι στην ‘άκρη του κόσμου’ που μαζί με την γαλήνια του ατμόσφαιρα είναι ο τέλειος προορισμός για να ξεφύγεις από όλα.

shetlandvisitor.com, scotsman.com, c.files.bbci.co.uk

4.Νησί Bouvet, Νορβηγία

Είναι ένα από τα απομονωμένα νησιά του κόσμου και το 89% καλύπτεται από παγετώνες. Δεν υπάρχουν κάτοικοι και η πρόσβαση του είναι δύσκολη. Το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού είναι το μόνο σημείο που η πρόσβαση του είναι εύκολη. Πηγαίνοντας εκεί θα δείτε πιγκουίνους, φώκιες, φώκιες ελέφαντα και άλλα θαλασσοπούλια. Είναι ένας προορισμός για τους θαρραλέους.

twimg.com, dailymail.co.uk

5.Νησί Socotra, Υεμένη

Είναι το εξωγήινο μέρος στη Γη. Είναι απομονωμένο με σπάνια είδη φυτών και ζώων. Πηγαίνοντας εκεί μπορείς να δεις το δέντρο αίματος ‘Dracaena cinnabari’. Ονομάστηκε έτσι γιατί όταν κοπεί ο κορμός του βγάζει κόκκινο χυμό. Το ‘Adenium socotranum’ είναι δέντρο που μοιάζει με πόδια ελέφαντα με ροζ λουλούδια στην κορυφή. Πουλιά όπως το ψαρόνι Socotra, το sunbird Socotra και το grosbeak Socotra θα τα βρεις μόνο σε αυτό το νησί. Οι καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος όπου η θάλασσα είναι επίπεδη και μπορείς να κολυμπήσεις. Φτάνεις εκεί με αεροπλάνο και υπάρχουν ξενοδοχεία για διαμονή.

emaze.com, pandotrip.com, toiimg.com

Αν θέλεις λοιπόν να απομακρυνθείς από όλους και όλα, τότε αυτοί είναι οι κατάλληλοι  προορισμοί.

Εσύ, ποιο προορισμό θα διάλεγες;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 5 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς! (Μέρος Β’)