Loading

Τα 10 πιο «υγιή ναρκωτικά»

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για τα ναρκωτικά και συνήθως το άκουσμα αυτής της λέξης, δημιουργεί στον καθένα μας άσχημους συνειρμούς. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις μερικών «ναρκωτικών», τα οποία είναι υγιή για κάθε άνθρωπο και οφείλει να τα εντάξει στο καθημερινό του πρόγραμμα, όσο κι αν αυτό σας ακούγεται παράξενο.

Δείτε πιο κάτω λοιπόν, μια λίστα που έφτιαξα με τα 10 υγιή ναρκωτικά, τα οποία κάθε άνθρωπος… πρέπει να παίρνει -και σίγουρα δεν έχουν σχέση με χασίς, ηρωίνη και μαριχουάνα, σ’ αυτά είμαστε ενάντια-!

1. Νερό

Νερό, νερό και πάλι νερό. Το πιο σκληρό ναρκωτικό. Σε ξεδιψάει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο και είναι απαραίτητο για την συνολική υγεία του οργανισμού. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε το νερό στην καθημερινότητα μας, λίγη προσπάθεια θέλει μόνο. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 1 λίτρο την ημέρα, λένε οι ειδικοί, γιατί είναι πηγή ενέργειας για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας και καθαρίζει τον οργανισμό. Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι όπου και να πάτε, βάλτε μια υπενθύμιση και αντικαταστήστε τα υγρά που πίνετε με νερό. Κάποιος, κάποτε είπε «εάν πίνεις πολύ νερό, δεν θα σε απασχολούν τα δράματα των άλλων, αφού θα είσαι πολύ απασχολημένος στην τουαλέτα».

2. Τακτική Γυμναστική

Πας και γράφεσαι στο γυμναστήριο, λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι. Δεν φτάνει αυτό και μην περιμένεις απλά να φεττώσεις στο πι και φι και να βγεις στις παραλίες! Αλήθεια, πόσοι από εμάς γυμναζόμαστε πραγματικά την υγεία μας;

Πόσοι από εμάς γυμνάζονται για τα οφέλη της γυμναστικής στη σωματική και ψυχική μας υγεία, αντί για το show του σώματος;

Κάποιοι βέβαια θα παραπονιόμαστε ότι δεν γυμναζόμαστε, επειδή δεν υπάρχει χρόνος. Για όλα υπάρχει χρόνος άμα θες κάτι πραγματικά . Η καθημερινή γυμναστική, πρέπει να γίνει το ναρκωτικό σου, πρέπει να μπει στην καθημερινότητά σου, έστω και μισή ώρα!

3. Ποιοτικός ύπνος

Ναι, ο ύπνος. Το πιο σκληρό ναρκωτικό! Μια γλυκιά συνήθεια για κάποιους. Όταν δεν κοιμηθούμε σωστά, είμαστε μονίμως κουρασμένοι κατά την διάρκεια της μέρας και η απόδοση μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Μόλις όμως πέσουμε και πάλι για ύπνο αναζωογονούμαστε και είμαστε πάλι έτοιμοι για δράση, σαν να γίνεται boost στον οργανισμό μας. Αν αυτό δεν είναι ναρκωτικό, τότε τι είναι; Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για το πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε -συνήθως λέγεται 8-. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να πέφτουμε σε χειμερία νάρκη, ούτε να γινόμαστε πιεστικοί με τον ύπνο μας.

4.  Ένα χορταστικό πρωινό

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό. Το πρωινό είναι το πλέον απαραίτητο γεύμα για όλους μας. Ένα παλιό ρητό το επιβεβαιώνει «Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Επίσης, τεράστιο όφελος έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι, όπου με ένα χορταστικό πρωινό πριν το σχολείο, αποδίδουν καλύτερα. Το πρωινό, μειώνει την όρεξη για τα υπόλοιπα γεύματα και τα επίπεδα ενέργειας είναι αυξημένα κατά την διάρκεια της μέρας. Άρα, με ένα πρωινό, η μέρα θα κυλήσει πολύ πιο ομαλά και πιο εποικοδομητικά.

5. Φρούτα

Ναι, σου τα συστήνω κάλλιστα και μπορείς να εθιστείς όσο θες μ’ αυτά! Πήγαινες στην γιαγιά μικρός και προσπαθούσε να σου ταΐσει το φρούτο με το έτσι και το θέλω με την χαρακτηριστική φράση «ένα φρούτο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Καλά τα λες γιαγιούλα μου, το φρούτο είναι το «επιδόρπιο της φύσης». Μπορεί να είναι μια μεταφορική φράση, παρά όμως ένα ντόνατς ή μια σοκολάτα, καλύτερα ένα φυσικό σνακ. Δίνουν «χρώμα», προσδίδουν ξεχωριστές γεύσεις στη διατροφή και ενισχύουν σημαντικά τη θρεπτική της αξία. Το ναρκωτικό της φύσης, χαλάλι σας.

6. Τα κίνητρα

Αν πούμε πως το ναρκωτικό σου δίνει όρεξη και ενέργεια, τότε και τα κίνητρα αυτό κάνουν!

Όταν ο άνθρωπος έχει κίνητρα, νιώθει, ελπίζει, παλεύει, αγωνίζεται.

Είναι γεμάτος ζωή και διψά για την επόμενη μέρα για να κυνηγήσει τα όνειρά του. Τα κίνητρα είναι αυτά που «εθίζουν» τον άνθρωπο στη γνώση, στην προσπάθεια και τον κάνουν να θέτει στόχους. Δε χρειάζεται να θέτουμε μεγάλους στόχους, αλλά μικρούς και εφικτούς και έτσι θα έχουμε λόγο να ζούμε!

7. Η μουσική

Είτε με Beethoven, είτε με Κυριακού Πελαγία, είτε με AC/DC, το άκουσμα της μουσικής μέσα στη διάρκεια της μέρας μπορεί να μας λυτρώσει, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα υγιές ναρκωτικό και ηρεμιστικό της ψυχής. Η ψυχική υγεία είναι σημαντικό να διατηρείται κατά την διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία στη καθημερινότητα μας. Τροφοδοτείτε νου και ψυχή με μουσική. Η μουσική βέβαια δεν μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες, αλλά μπορεί να καθησυχάσει το άτομο και να βελτιώσει την συναισθηματική συμπεριφορά του. Γι’ αυτό ανάψτε το ραδιόφωνο και δώστε του να καταλάβει!

8. Η φύση

Απελευθερώστε το μυαλό σας στην μητέρα-γη. Ένας περίπατος στον κήπο, στην θάλασσα, στο πάρκο ή ακόμα και μια μικρή εκδρομή στα βουνά, μπορεί να απελευθερώσει το μυαλό σας από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της μονότονης ρουτίνας. Μια βόλτα στη φύση είναι αρκετή για να τονωθούμε και να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια, ακόμη κι αν περνάμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο στη ζωή μας. Ο καθαρός αέρας και το πράσινο που κυριαρχεί στην φύση, έχουν ιδιαίτερα ωφέλιμη επίδραση για την ψυχική υγεία, κάτι που στην  πολύβουη πόλη δεν ισχύει. Αγαλλιάστε τις ψυχές σας με την φύση.

9. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Εννοείται ότι δεν θα καθίσετε μπροστά στον καθρέφτη και να καυχιέστε για το πόσο ωραίος ή ωραία είστε, αλλά ούτε θα κάθεστε να κλαψουρίζετε για την καθημερινή πίεση της δουλειάς ή για οτιδήποτε άλλο.

Αφιερώστε χρόνο, ανακαλύψτε κι άλλες πτυχές του εαυτού σας. Μ’ αυτό δεν εννοώ να κάνετε upload φωτο στο προφίλ σας αλλά ακριβώς το αντίθετο!

Αποσυνδεθείτε αν χρειαστεί απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβάστε ένα βιβλίο, ταξιδέψτε, χαθείτε για λίγο στο εγώ σας, ανακαλύψτε ποιος πραγματικά είστε έξω από την μονότονη ρουτίνα της τεχνολογίας. Ας γίνει η δίψα μας για αυτογνωσία το νέο ναρκωτικό μας.

10. Χαμογελάστε!

Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε. Χαμογελάστε ρε παιδιά. Πείτε καλημέρα χαμογελώντας, πείτε καλημέρα σε κάποιον περαστικό χαμογελώντας. Δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο για εσάς αλλά και για τους γύρω σας. Ένα χαμόγελο αξίζει τον κόπο για να κάνεις κάποιον να νιώσει καλά. Αλλά πάνω από όλα να νιώσεις καλά εσύ. Ό,τι παρόλα αυτά που μου συμβαίνουν εσύ γίνεσαι βράχος και ξεσπάς με ένα χαμόγελο. Κάντο για τους ανθρώπους σου, καν ‘το για τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά απ’ τα προβλήματα, το σημαντικότερο όμως καν ‘το για εσένα.

Ένα απλόχερο χαμόγελο, μπορεί να γίνει τρομερά εθιστικό.

Δοκιμάστε το 🙂

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 10 πιο «υγιή ναρκωτικά»