Loading

Τα 10 πιο σπάνια φρούτα με θεραπευτικές ιδιότητες.

svg24 Φεβρουαρίου, 2022HealthybeezΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗΤΑ

Θρέψη, μια διαδικασία μείζονος σημασίας για την σωστή ανάπτυξη και διατήρηση του οργανισμού μας. Υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπίδια… είναι τα βασικά θρεπτικά συστατικά που μας χρειάζονται. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι φυτικές ίνες , σύνθετοι υδατάνθρακες,  που περιέχονται στα λαχανικά και τα φρούτα.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα 10 φρούτα με θεραπευτικές ιδιότητες με χαρακτηριστικό την σπανιότητα τους.

Συνσέπαλο

plantpro.gr

Το φρούτο «θαύμα» καθώς καταναλώνεται από διαβητικούς και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε βαριάς μορφής χημειοθεραπείες που δυστυχώς δεν μπορούν να γευθούν προσφέροντας έτσι την αίσθηση αυτή πίσω λόγω της γλυκύτητας του. Φυτρώνει στην δυτική Αφρική.

Ζαμπουτικάμπα

plantpro.gr

Στη νοτιοανατολική Βραζιλία εμφανίζεται συχνότερα αυτός ο καρπός. Χαρακτηριστική είναι η γλυκιά του γεύση γεγονός που τον κάνει ιδανικό για την παρασκευή υγιεινών μαρμελάδων και γλυκών. Δρα κατά του άσθματος και της διάρροιας.

Κουπουασού

plantpro.gr

Το φρούτο του Αμαζονίου με την χαρακτηριστική γεύση κακάο που κρύβεται σε πολλά προϊόντα καλλωπισμού λόγω των πολλών θεραπευτικών – καλλυντικών του ιδιοτήτων. Το βούτυρο που προέρχεται από τους σπόρους του είναι θαυματουργό!

Κιουάνο

dinfo.gr

Τόπος καλλιέργειας η Αφρική… η γεύση του θυμίζει αγγούρι και λεμόνι. Θεραπευτικό για την καούρα και το έκζεμα. Βοηθά στις παθήσεις των νεφρών και γενικότερα του ουροποιητικού συστήματος καθώς και στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Φυσαλίς

libertyprim.com

Η φυσαλίς ανήκει στην οικογένεια της ντομάτας και φυτρώνει συχνότερα στις ακτές της νότιας Αμερικής. Είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες C και Β και σίδηρο που την καθιστούν τοπικό ενδυναμωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ραμπουτάν

libertyprim.com

Το φρούτο αυτό αποτελείται από σχεδόν 80% νερό και περιέχει χαλκό ο οποίος βοηθά στην αναπαραγωγή νέων λευκών αιμοσφαιρίων που ρόλο έχουν την καταπολέμηση ξένων παθογόνων μικροοργανισμών που πιθανώς να δημιουργήσουν φλεγμονή.

Rose Apple (μήλο τριαντάφυλλο)

libertyprim.com

Μαλαισία, Ινδονησία, Σρι Λάνκα είναι κάποιες από τις περιοχές που εμφανίζεται αυτός ο καρπός. Θεραπεύει σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με το ήπαρ και την καρδιά.

Aυστραλιανό φίνγκερ λάιμ

wikimedia.org

Όπως φαίνεται και από το όνομα του φυτρώνει στα δάση της Αυστραλίας. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά θεραπευτικά φρούτα καθώς έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Η καθυστέρηση γήρανσης του δέρματος, η ενδυνάμωση των οφθαλμών και των δοντιών και η μείωση του ρίσκου εμφάνισης αναιμίας είναι κάποια από αυτά.

Αρτόκαρπος

lh3.googleusercontent.com

Ο αρτόκαρπος εμφανίζεται στην νότια και νοτιοανατολική Ασία. Είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνη C, Β6 και Β1 και προσφέρει μεγάλα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό καθώς και θεραπεύει την οστεοπόρωση.

Άκι

thespruceeats.com

Το φρούτο της Τζαμάικα που κρύβει και κινδύνους. Οι σπόροι που περιέχονται στο φρούτο είναι δηλητηριώδεις και γι΄ αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί η εισαγωγή του στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το άκι , όταν καταναλώνεται προσεκτικά, προσφέρει πολλά θεραπευτικά οφέλη όπως η διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος και η καταπολέμηση κρυωμάτων και ιώσεων.

Πηγές: healthbenefitstimes.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: eirinika.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 10 πιο σπάνια φρούτα με θεραπευτικές ιδιότητες.