Loading

Τα 10 αμαρτήματα του έρωτα (Part 2):

Αφού διαβάσαμε ήδη τα πρώτα 5 αμαρτήματα στο προηγούμενο άρθρο, πιο κάτω θα διαβάσετε και τα υπόλοιπα 5 αμαρτήματα, τα οποία μπορείτε να αποφύγετε ή να αλλάξετε για να βελτιωθεί η σχέση σας:

6.Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό συστατικό σε μια σχέση.

Το πώς εκμεταλλεύεται ο κάθε σύντροφος τον ελεύθερο του χρόνο αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα, θα έπρεπε να είναι κάτι το φανερό.

Δυστυχώς πολλοί νιώθουν ότι με το να μοιράζονται την κάθε τους κίνηση με τον σύντροφο τους είναι σαν να δίνουν «αναφορά» κάτι το οποίο τους κάνει να ασφυκτιούν και να πιέζονται. Σίγουρα ενδιαφέρεσαι και θες να μαθαίνεις κάθε εξέλιξη στη ζωή του συντρόφου σου, όχι από περιέργεια αλλά από αγάπη και ενδιαφέρον, για να μπορείς να είσαι δίπλα του και να μοιράζεσαι καθετί μαζί του. 

Δυστυχώς όμως πολλοί δεν το κατανοούν αυτό και το αντιλαμβάνονται με άσχημο τρόπο. Και σε κάθε σου ερώτηση θυμώνουν και αντιδρούν.

Αλλά μια σχέση χρειάζεται ειλικρίνεια και ανοιχτή καρδιά, το ζευγάρι πρέπει να τα μοιράζεται όλα, να μην υπάρχουν μυστικά μεταξύ του για να μπορεί να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας λόγος όπου το ζευγάρι δεν έχει μια ήρεμη σχέση.

glance.gr

7.Κακή σεξουαλική ζωή

Η σεξουαλική ζωή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Είναι αυτό που φέρνει το ζευγάρι κοντά, που ζωντανεύει τη σχέση. Και αυτό συνήθως εξαρτάται από την χημεία που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού, από τη σεξουαλικότητα που εκπέμπει ο ένας με τον άλλον, από το ερωτικό ενδιαφέρον και τις σεξουαλικές επιθυμίες του καθενός.

Η σεξουαλική χημεία είναι σημαντική για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση μιας σχέσης. Δυστυχώς τα ζευγάρια που διαφωνούν για τη συχνότητα του σεξ αλλά και που έχουν διαφορετικές σεξουαλικές επιθυμίες θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τη σχέση τους. Είναι σημαντικό επίσης να μπορείς να έχεις επικοινωνία με τον σύντροφο σου, να μοιράζεστε τις φαντασιώσεις σας, τις προτιμήσεις σας και την επιθυμία σας να πειραματιστείτε.

Εάν ο σύντροφος σου επαναπαυτεί και δεν έχει σεξουαλικό ενδιαφέρον για εσένα τότε ίσως είναι η ώρα να κάνεις δεύτερες σκέψεις για τη σχέση σου.

dynamikhgynaika.gr

8.Έλλειψη επικοινωνίας 

Η επικοινωνία σε ένα ζευγάρι είναι πολύ σημαντική. Μαζί με τον σύντροφο σου πρέπει να μοιράζεσαι τις σκέψεις, τους φόβους και τα προβλήματα σου. Από τα μεγάλα μέχρι και τα μικρά. Και πόσο όμορφο πράγμα είναι αλήθεια να σε ρωτάει ο σύντροφος σου ακόμη και το πως ήταν η μέρα σου. Είναι ωραίο πράγμα να μοιράζεσαι πράγματα αλλά και να κάνεις διάλογο με τον άλλον. Να λύνετε με συζήτηση κάθε πρόβλημα και να προχωράτε παρακάτω.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε σχέσεις όπου είτε 

έχουν έλλειψη επικοινωνίας, ο καθένας κάνει την ζωή του και δεν νοιάζεται ο ένας για το πως είναι ο άλλος αλλά και σχέσεις όπου ο ένας μοιράζεται κάτι με τον σύντροφο του, αλλά είναι απόλυτος και η μόνη απάντηση που δέχεται είναι το ναι και σε μια διαφωνία του συντρόφου του ξεσπά και δεν δέχεται να κάνει διάλογο και να βρει τη λύση.

Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί και να τα ξεπερνάμε όλα με διάλογο και σωστή επικοινωνία, καθώς αυτή θα σας επιτρέψει να δυναμώσετε τη σχέση σας.

9.Πίεση – Βγάζουμε τα νεύρα της δουλειάς στη σχέση 

Είναι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σχέση είναι η αίσθηση πίεσης. Πολλές φορές ηθελημένα η άθελα πιέζει ο ένας τον άλλο.

Όταν γίνεται στην πραγματικότητα δεν είναι σωστό και πρέπει να αποφεύγεται. Όμως πολλές φορέα η υπερβολική αγάπη, προκαλεί άθελα την πίεση. Από την άλλη υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου δεν γίνεται και ο σύντροφος σου νομίζει ότι τον πιέζεις απλά επειδή ο ίδιος νιώθει περιορισμένος η καταπιεσμένος από άλλα πράγματα ίσως και λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού χρόνου. Άτομα που το αισθάνονται αυτό τους ενοχλούν τα πάντα, νιώθουν ασφυξία και νιώθουν συνεχώς ότι πιέζονται. Όμως αυτό πρέπει να αποφεύγετε και να αντιληφθούν πραγματικά  ποτέ υπάρχει πίεση και πότε όχι αλλά και να αντιληφθούν τος πραγματικές προθέσεις του συντρόφου τους για να μπορέσουν να αποφύγουν τα προβλήματα στη σχέση και να την διατηρήσουν

news2u.gr

10.Ζήλια

Η ζήλια είναι από τα συχνότερα προβλήματα σε μια σχέση.

Προκύπτει πολλές φορές από την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τον σύντροφο σου ή άλλοτε λόγω ανασφάλειας. 

Υπάρχει και η υγιής ζήλια όμως, αυτή που ζωντανεύει τις σχέσεις, για να υπάρχει αυτό το αλατοπίπερο, για να δείχνεις τον ενδιαφέρον σου στο σύντροφο σου, για να τον διεκδικείς, να του δείχνεις ότι είναι σημαντικός για σένα και να μην επαναπαύεσαι. Όμως η ζήλια πρέπει να έχει τα όρια της, να είναι σε λογικά πλαίσια, χωρίς να ξεφεύγεις. Η ζήλια εκτός των λογικών ορίων καταλήγει σε πολλούς καυγάδες, φθείρει τη σχέση και πολλές φορές αφήνει χρόνια κατάλοιπα. 

Για αυτό λοιπόν, θα πρέπει να θυμάστε ότι μία ερωτική σχέση, αποτελείται από δύο άτομα. Για να μπορεί να αντέξει στο χρόνο θα πρέπει να επιλυθεί με τον σωστό τρόπο με προσπάθεια και από τος δυο πλευρές, για υπάρξει αλληλοκατανόηση, επικοινωνία, αμοιβαίες υποχωρήσεις, ειλικρίνεια σεβασμός και μπόλικη αγάπη! 

Αν αγαπάτε πραγματικά λοιπόν τον σύντροφο σας, μην τα παρατάτε. Δέστε τα πιο πάνω λάθη που κάνετε και προσπαθήστε να τα διορθώσετε.

Όταν υπάρχει η αγάπη όλα μπορούν να διορθωθούν, φτάνει να το πιστέψετε!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pinimg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα 10 αμαρτήματα του έρωτα (Part 2):