Loading

Συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε εάν γίνεστε μητέρες!

Αν και αυτό το άρθρο προορίζεται για τις μέλλουσες μητέρες, εντούτοις οι τροφές που αναφέρονται είναι σημαντικό να αποφεύγονται όσο γίνεται από όλους μας, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρισκόμαστε, (καθώς και στις συναισθηματικά ασταθείς μας μέρες).  Δεν είναι η λύση στο πρόβλημα!

Αλκοόλ

Το αλκοόλ απογυμνώνει το σώμα από πολλά ζωτικά στοιχεία (ειδικά τον ψευδάργυρο και τις βιταμίνες της ομάδας Β) και τα κάνει ελλιπή, με αποτέλεσμα τη διατροφική ασιτία του εμβρύου.

ealingrise.org.uk

Κάπνισμα

Αυξάνει την τοξίνωση του σώματος (ειδικά σε κάδμιο) και προκαλεί σοβαρές γενετικές βλάβες των γονιδίων που έχουν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου.  Αποφεύγετε τόσο να καπνίζετε όσο και το να είστε παθητικές καπνίστριες.

aabgu.org

Ζάχαρη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες έχουν συμπτώματα ελαφριάς υπογλυκαιμίας και καταφεύγουν στα γλυκά. Αυτό αποτελεί σοβαρό σφάλμα, γιατί η ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι παροδική, ενώ οι οξειδωτικές επιδράσεις της ζάχαρης στις μεμβράνες των κυττάρων είναι σημαντικές και μονιμότερες. Επομένως, συνιστάται η σημαντική μείωση της ζάχαρης από κάθε πηγή, όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη, αλλά όσο το δυνατό περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Εδώ μιλάμε για τη ζάχαρη που βρίσκεται μέσα στα επεξεργασμένα προϊόντα. Τα φρέσκα φρούτα καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία δεν έχουν υποστεί επεξεργασία σε σημείο που να προσθέσουν συντηρητικά και άσπρη ζάχαρη, θεωρούνται πιο υγιεινές επιλογές για κάτι γλυκό.

ak.picdn.net

Καφείνη, τσάι και κάθε τονωτικό

Είναι τονωτικά και επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, παράγουν τοξικά υποπροϊόντα (όπως οι ξανθίνες) και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα με κίνδυνο άμεσης λοίμωξης και με αποτέλεσμα την επίδραση στο έμβρυο.

mgix.bustle.com

Προσοχή στις περιβαλλοντικές “απειλές”!

Το έμβρυο έχει την τάση να συσσωρεύει πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με άλλους οργανισμούς τοξικά μέταλλα και κάθε άλλο τοξικό στοιχείο της περιβαλλοντικής ρύπανσης και των αντιτροφών, πράγμα σημαντικό να γνωρίζουν τόσο η μέλλουσα μητέρα όσο και ο θεράποντας ιατρός της. Επομένως, από τη στιγμή που θα αρχίσει να προσπαθεί να συλλάβει μέχρι και τον τοκετό, η μέλλουσα μητέρα και όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την υγεία της και για την υγεία του εμβρύου, θα πρέπει να την προστατεύουν από κάθε περιβαλλοντική απειλή, όσο μικρή κι αν θεωρείται.

img.freepik.com

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πρωτόγονοι πολιτισμοί απομόνωσαν τη μέλλουσα μητέρα από το περιβάλλον, ώστε όχι μόνο να μην εκτίθεται σε τοξικά στοιχεία, αλλά ούτε καν σε ψυχολογικές πιέσεις. Οι σύγχρονες απόψεις θεωρούν ότι, εκτός των άλλων, το έμβρυο γνωρίζει και την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας και επηρεάζεται ανάλογα από αυτήν.

Ό,τι επηρεάζει τη μητέρα είτε θετικό είτε αρνητικό, ό,τι ακούει, γεύεται, βλέπει, οσφραίνεται και σκέπτεται, επηρεάζει άμεσα και το έμβρυο και χαράζει το πεπρωμένο του σε μεγάλο βαθμό, χωρίς βέβαια το έμβρυο να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί ή να ελέγξει.

Γι’ αυτό τον λόγο, αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνεται πρώτα από εμάς, που είμαστε θεματοφύλακες της ψυχοσωματικής υγείας του.

Πηγή: Φυσική Δατροφολογία – Μάθημα 12ον – Πρακτικές Γνώσεις Φυσικοπαθητικής Διατροφολογίας

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:eimaimama.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε εάν γίνεστε μητέρες!