Loading

Συνέντευξη με τον δημιουργό του Trèsβιλ!

Η πρώτη γνωριμία μου με τον Δημήτρη έγινε πέρσι κάπου ανάμεσα στην πρώτη καραντίνα και στην ανία της εποχής. Μερικά μονόλεπτα βίντεο του στο τικ τοκ έφτασαν για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Ένας άνθρωπος με ανησυχίες και λόγο κι όχι ένας ακόμη νέος του καναπέ. Όταν μετά από λίγους μήνες έγινε το λανσάρισμα της εταιρείας του ήξερα πως αυτό ο άνθρωπος έχει πολλά να πει. Για όσους λοιπόν δεν τον ξέρετε ήδη να σας συστήσω τον Δημήτρη Χρυσάνθου, τον άνθρωπο πίσω από την εταιρεία Trèsβιλ. Μία εταιρεία η οποία έγινε γνωστή για τα tshirts της τα οποία, εκτός από πολύ όμορφα prints, φέρουν και κοινωνικά μηνύματα της εποχής. Τι λέτε να πάμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα;

1. Ποιος είναι ο Δημήτρης Χρυσάνθου;

Χμμ, χαχα η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ούτε εγώ ο ίδιος ακριβώς, ποιός είναι ο Δημήτρης Χρυσάνθου. Χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα νιώθω πως αλλάζω, εξελίσσομαι, μαθαίνω, γνωρίζω πράγματα για μένα που δεν τα ήξερα ίσως ποτέ. Και μ’ αρέσει αυτό, βαριέμαι πολύ εύκολα, με λες και ανήσυχο πνεύμα. Αυτά που ξέρω σίγουρα είναι πως είμαι 24 ετών, κατάγομαι από την περιβόητη Κύπρο και σπουδάζω graphic designer.

2. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Trèsβιλ ;

Το Trèsβιλ κυριολεκτικά αποφάσισα να το ξεκινήσω μέσα σε ένα βράδυ. Πάντα ήθελα να έχω κάτι δικό μου, κάτι δημιουργικό, κάτι που θα μπορούσα να κάνω ότι γουστάρω χωρίς να έχω κάποιον να μου πει καν’ το έτσι ή καν’ το αλλιώς. Κάτι που θα τραβούσε την προσοχή του κόσμου επειδή το κάνω εγώ, επειδή έχει το γούστο μου, την αισθητική μου, την εκκεντρικότητα μου. Ήταν ένα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Αυγούστου, και ήμουν σε ένα καφέ με φίλους. Σε κάποια φάση ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα σχέδια μας για το μέλλον. Δεν ξέρω τι παίχτηκε στο κεφάλι μου εκείνο το βράδυ, όμως με το που έφυγα είπα “θα ξεκινήσω να σχεδιάζω τα δικά μου μπλουζάκια σήμερα κιόλας”.

3. Πώς εμπνέεσαι για όλα αυτά τα κοινωνικά μηνύματα;

Δεν έχω σε όλα μου τα μπλουζάκια κοινωνικά μηνύματα, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά με τα κοινωνικά μηνύματά είναι τα αγαπημένα μου. Δεν χρειάζομαι και ιδιαίτερη έμπνευση να σου πω την αλήθεια μου φτάνει που ζω σε ένα νησί (ή σε έναν κόσμο γενικότερα) που είναι γεμάτο ταμπού, προκαταλήψεις, ταμπέλες, περιθωριοποιημένους ανθρώπους κλπ. Ότι έχω βάλει στις μπλούζες μου είναι ότι έχω ζήσει, δει, ακούσει από το περιβάλλον γύρω μου. Μπορεί να πάω στο περίπτερο πχ. και να ακούσω τον περιπτερά να μιλάει με ένα πελάτη, τις πλείστες φορές οι συζητήσεις των ανθρώπων είναι γεμάτες στερεότυπα, με το που τις ακούσω, ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο.

4. Δεν φοβήθηκες μήπως δεν έχει ανταπόκριση λόγο του «διαφορετικού»; Θεωρείς πως ο Κύπριος/Ελληνας καταναλωτής ήταν έτοιμος να το δεχτεί;

Καθόλου. Ήξερα και ξέρω ότι αυτά που θέλω να πω, δεν είναι έτοιμοι πολλοί άνθρωποι να τα ακούσουν και να τα δεχτούν. Εννοείται πως περίμενα ότι η ανταπόκριση δεν θα είναι τεράστια λόγω των σχεδίων μου. Δεν με ένοιαξε καθόλου όμως. Δεν θα σχεδίαζα κάτι που δεν με εκφράζει απλά και μόνο για να πουλήσει. Σχεδιάζω αυτά που θέλω να πω, και όποιος ταυτίζεται ή του αρέσει καλώς. Εννοείται πως πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας ταυτίστηκαν με την δουλειά μου, έδειξαν ενδιαφέρον και είναι δίπλα μου, και τους ευχαριστώ άπειρα γι’ αυτό. Δεν περίμενα τόση ανταπόκριση πραγματικά. Ο κόσμος όμως γενικά φοβάται το διαφορετικό. Ακόμα και άτομα που υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις μαζί μου, φοβούνται να φορέσουν μπλουζάκια και να βγουν έξω. Φοβούνται τις αντιδράσεις, το τι θα πουν οι άλλοι, ή το ότι “είναι προκλητικά”.

5. Πολλοί διάσημοι έχουν επιλέξει τα μπλουζάκια του Trèsβιλ, όπως οι Τάσος Ξιάρχο, Σπυριδούλα Κάιζερ, Αφροδίτη Γεροκωνσταντή, Γιάννης Μάργαρης, Γιάννης Κατινάκης, Themicorn. Πως νιώθεις για αυτό;

Νιώθω απίστευτα που τόσοι άνθρωποι και καλλιτέχνες είδαν, κατάλαβαν και προτίμησαν τη δουλειά μου. Μου δίνει κίνητρο και με πεισμώνει να συνεχίσω να δημιουργώ ακόμη περισσότερο.

6. Κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία του brand έχει μια ανοδική πορεία, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Trèsβιλ;

Το brand κλείνει περίπου 4 μήνες αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι τώρα πάμε super και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, δεν έχω κάποιο μυστικό επιτυχίας. Αγαπάω αυτό που κάνω και την όλη διαδικασία. Στην ουσία σχεδιάζω αυτό που είμαι, όλα αυτά που σκέφτομαι και θέλω να πω.

7. Ποια είναι τα επόμενα πλάνα της εταιρείας, θα επεκταθείς και σε άλλα κομμάτια της μόδας;

Προς το παρόν στο Trèsβιλ υπάρχουν διαθέσιμα t-shirts και Tote bags. Θα υπάρξουν και καινούργια πραγματάκια στη συνέχεια, stay tuned.

8. Πού βλέπεις τον εαυτό σου, μέσα από την εταιρεία, στο μέλλον;

Δύσκολη απάντηση. Όπως σου είπα, είμαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα. Ασχολήθηκα με διαφορά πράγματα στη ζωή μου μέχρι σήμερα. Τώρα έχω το Trèsβιλ, και θα ήθελα να το εξελίξω όσο μπορώ. Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρω αλλά δεν θέλω να κάνω μεγάλα σχέδια γενικά. Το να απογοητεύομαι είναι το χειρότερο μου και δυστυχώς πάντα υπάρχει και αυτή η πιθανότητα στη ζωή.

9. Ποιο είναι το κοινωνικό μήνυμα που θέλει να περάσει η Trèsβιλ;

Το Trèsβιλ δεν θέλει να περάσει μόνο ένα συγκεκριμένο κοινωνικό μήνυμα. Προσπαθεί να δείξει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος και να είναι ο εαυτός του. Προσπαθεί να καταργήσει τα στερεότυπα και τις ταμπέλες. Προσπαθεί να δείξει ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως εμφάνισης, φύλου, καταγωγής, σεξουαλικότητας ή ό,τι άλλο είναι ίσοι. Ισότητα και πάλι ισότητα. Και το πιο σημαντικό τα “ελαττώματα” σου, δεν είναι ελαττώματα, είναι αυτά που σε ξεχωρίζουν και σε κάνουν μοναδικό.

Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη που μου παραχώρησε αυτή την συνέντευξη. Και να θυμάστε είστε όλοι υπέροχοι με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Συνέντευξη με τον δημιουργό του Trèsβιλ!