Loading

Συνέντευξη με τη Στέλλα Γεωργιάδου!

svg8 Φεβρουαρίου, 2023ΠΡΟΣΩΠΑΑΝΤΩΝΗΣ ΦΕΛΛΑΣ

Η Στέλλα Γεωργιάδου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ήδη σφραγίσει με την πορεία της μία χρυσή εποχή στη μουσική και είναι γνωστή στις συνειδήσεις όλων μας ως η τραγουδίστρια του «Τώρα μου μιλάει», μα και όχι μόνο. Αυτό που όμως ίσως να μην είναι τόσο γνωστό, είναι πως η Στέλλα, εκτός από καλή τραγουδίστρια, είναι και μία πολύπλευρη προσωπικότητα, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που χρόνο με το χρόνο ωριμάζει και μας αρέσει ακόμη περισσότερο. Αυτό το απέδειξε για άλλη μια φορά στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.


Πόσο έχει αλλάξει η Στέλλα του «Τώρα μου μιλάει» με τη Στέλλα του σήμερα;

Έχει αλλάξει σημαντικά. Πέρασαν πολλά χρόνια, 25 χρόνια περίπου και τώρα πια είμαι μια γυναίκα κατασταλαγμένη, ικανοποιημένη με όσα έχω καταφέρει που απλά χαίρομαι αυτά που έχω καταφέρει, ενώ τότε είχα αρκετό άγχος, αρκετό τρέξιμο γιατί μια επιτυχία δεν έρχεται μόνη της, έτσι ξαφνικά. Θέλει πάρα πολύ δουλειά, πολλές ώρες κούρασης, πολλά meetings, πολλές συνεντεύξεις, γενικά από τα χρόνια εκείνα θυμάμαι πολύ κούραση, ενώ τώρα είμαι σε μια φάση πιο ήρεμη και πιο χαλαρή και απολαμβάνω τη ζωή.

tlife.gr

Άρα να υποθέσω πως προτιμάς τη Στέλλα του σήμερα;

Κοίτα, δεν είναι θέμα τι προτιμώ. Μου άρεσαν εκείνα τα χρόνια που ήταν τόσο δημιουργικά. Τα νιάτα συνδυάζονται με αυτό. Και τώρα νέα αισθάνομαι, αλλά εκείνη τη δεκαετία από τα 20 μέχρι τα 30, ο άνθρωπος έχει πιο πολλούς στόχους, έχει πιο πολλά όνειρα, τα κυνηγάει, είναι διαφορετικά… Ήτανε απόλυτα φυσιολογικό αλλά και αυτό που ζω τώρα είναι απόλυτα φυσιολογικό! Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου, να έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και ακόμα να κάνω το ίδιο πράγμα.

Έχετε κάνει πολλές και σπουδαίες συνεργασίες. Ωστόσο, υπάρχει κάποια συνεργασία σας που ξεχωρίζετε;

Πράγματι έχω κάνει πολλές και ωραίες συνεργασίες από την πρώτη στιγμή που πήγα στην Αθήνα. Έμαθα πάρα πολλά κοντά σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες τα οποία και ελπίζω μετά να τα έδωσα και εγώ σε πιο νέους από εμένα. Θα κρατήσω τη συνεργασία μου με την Κωνσταντίνα, ήταν η πρώτη μου συνεργασία και είμαι τυχερή που με την Κωνσταντίνα έμαθα τη δουλειά αυτή, έμαθα να δουλεύω σωστά, γιατί η νύχτα έχει πολλούς κινδύνους ειδικά για ένα μικρό κορίτσι γιατί στα 18 μου με το που τελείωσα το σχολείο έφυγα κατευθείαν για την Αθήνα. Όπως καταλαβαίνεις ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως ήμουν 5 χρόνια με την Κωνσταντίνα και νομίζω ότι έμαθα να δουλεύω σωστά και επαγγελματικά. Αν δεν ήμουν σ’ αυτή την ομάδα, ενδεχομένως να μην είχα τόση καλή τύχη και να μην κυλούσαν, όπως κύλησαν τα πράγματα.

Με ποιο καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Πάντα λάτρευα τον Γιάννη Πάριο. Τώρα, αν με ρωτάς για πιο νέους θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον Πέτρο Ιακωβίδη αλλά και με τον αγαπημένο μου τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Με τον Κωνσταντίνο είμαστε και πολύ καλοί φίλοι και όσες φορές και να έχουμε συνεργαστεί, έχουμε κάνει όμορφα πράγματα και μου αρέσει η ενέργεια του και όλη αυτή η αγάπη και το πάθος που δείχνει στη δουλειά του.

musiccorner.gr

Όπως βλέπουμε και στο προφίλ σας στο Instagram, είναι προφανές πως αγαπάτε πολύ τα ταξίδια. Υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζετε και γιατί;

Γενικά μου αρέσουν τα ταξίδια γιατί μπορώ να δω άλλους πολιτισμούς. Ταξίδια που θα δω κάτι άλλο απ’ αυτό που ξέρω, στην Ευρώπη δηλαδή όλα λίγο πολύ το ίδιο είναι. Οπότε προτιμώ τα ταξίδια εκτός Ευρώπης. Το ταξίδι που μου άρεσε πιο πολύ και το έχω κάνει και δυο φορές και θα το κάνω και τρίτη γιατί μπήκε στην καρδιά μου, είναι η Ιαπωνία. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος, ένας διαφορετικός πολιτισμός μια κουλτούρα που κάνει τους ανθρώπους πιο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους και μια παράδοση που σε σκλαβώνει, όσες φορές και να έχω πάει, την ξεχωρίζω.

24wro.com.gr

Ποιος θα είναι ο επόμενος σας προορισμός όταν θα μπορούμε να πετάξουμε;  

Είχα προγραμματισμένο να πάω στο Περού και ελπίζω να τα καταφέρω. Μου αρέσει να πηγαίνω μία στην Νότιο Αμερική, μία στην Ασία, είναι δύο διαφορετικές κουλτούρες που θέλω να έρχομαι σε επαφή. Θέλω να ταξιδέψω στο Περού για να συγκρίνω το δικό τους πολιτισμό, με τον ελληνικό, που είναι επίσης ένας από τους σπουδαιότερους στον κόσμο.

Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι επιλέξατε να σπουδάσετε αυτό το διάστημα φιλολογία. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση.

Ήμουν πάντα καλή μαθήτρια, αλλά επειδή έφυγα νωρίς για την Ελλάδα μετά από την πρόταση που είχα από την Κωνσταντίνα να πάω Ελλάδα να τραγουδήσω, δεν σπούδασα ποτέ. Ήταν κάτι που χρωστούσα στον εαυτό μου, χρόνια τώρα και ήθελα να το κάνω. Τώρα θεώρησα πως ήταν μια καλή στιγμή, δεν είναι ποτέ αργά για να σπουδάσεις, το έκανα πρώτα από όλα για την δική μου πνευματική ευχαρίστηση, για να ανοίξει λίγο το πνεύμα μου, να νιώσω καλά ότι το έκανα και ότι έχω το πτυχίο μου, δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ αλλά είναι σπουδαία όλα αυτά τα πράγματα που έχω μάθει.

Πώς σας επηρέασε η κατάσταση της πανδημίας και πώς προσαρμοστήκατε σε αυτήν;

Σίγουρα με επηρέασε πάρα πολύ, γιατί και ο κλάδος ο καλλιτεχνικός είναι από τους κλάδους που κλονίστηκαν περισσότερο. Το ίδιο συνέβη και με την επιχείρηση που έχω με τον αδελφό μου, ένα πάρκο με επίκεντρο τα γαϊδουράκια, ένας τουριστικός προορισμός που καταλαβαίνεις πως και εκεί έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ. Οπότε για μένα αυτό το διάστημα ήταν ένα διάστημα ξεκούρασης και περισυλλογής, ανακάλυψα πάρα πολλά πράγματα για τη Στέλλα, έβαλα καινούργιος στόχους για τη Στέλλα, οπότε καμία φορά επειδή είναι μια κατάσταση που την περνάμε όλοι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για αυτό, περιμένεις με υπομονή και σύντομα πιστεύω θα τελειώσουν όλα αυτά και σιγά σιγά θα μπούμε στην κανονικότητα μας.

Πώς σας φάνηκε το τραγούδι που θα στείλει η Κύπρος στη Eurovision;  

Είναι μια εξαιρετική παραγωγή, νομίζω η καλύτερη παραγωγή που έχουμε κάνει ποτέ, πολύ ωραίο το τραγούδι, εξαιρετική η Έλενα Τσαγκρινού. Εντάξει, ο τίτλος ίσως για κάποιους να είναι αιχμηρός, όμως είναι τέχνη, δεν έχει καθόλου σύμβολα, είναι απλά μια λέξη. Δεν είναι τώρα τόσο κατακριτέο για να κάνουμε τόση ιστορία. Πρέπει να κοιτάξουμε πράγματα που είναι πιο σοβαρά και να αφήσουμε το τραγούδι που ήδη κάνει την Κύπρο να ξεχωρίζει. Εξάλλου υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που περιέχουν τη λέξη αυτή μέσα, δεν έγινε και τίποτα! Δεν πέθανε ούτε ο χριστιανισμός άλλα ούτε και η ορθοδοξία, γιατί είναι έννοιες αιώνων που δεν φοβούνται από κανένα τραγούδι της Eurovision. Η Eurovision πλέον έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ, δεν αρκεί ένα τραγούδι και το στέλνουμε, θέλει από πίσω δημόσιες σχέσεις, θέλει μια πολύ καλή και σοβαρή εταιρεία, θέλει σπόνσορες και νομίζω έχουν μεριμνήσει για όλα αυτά. 

Μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα;

Σίγουρα θα είναι μέσα στην πεντάδα, μη σου πω και μέσα στην τριάδα και γιατί όχι να μην πάρουμε και το πρωτείο φέτος, εξάλλου τα πάμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια.

Ο χώρος του θεάματος έχει γίνει ένα «καζάνι που βράζει» λόγω των καταγγελιών σεξουαλικής φύσεως. Έχετε παρατηρήσει τέτοιες συμπεριφορές στο χώρο σας ή έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο που θα θέλατε να μας πείτε;

Αυτά τα πράγματα δυστυχώς είναι παντού, φυσικά και τα έχω βιώσει, φυσικά και ξέρω ιστορίες από άλλα κορίτσια και χαίρομαι πάρα πολύ που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και βγαίνουν πλέον όλα στη φόρα. Γίνονται γνωστά για να μην έχουν το θράσος όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν ό,τι κάνουν. Δεν έχω να σου κατονομάσω μία αλλά ευτυχώς δεν είχαν φτάσει ποτέ στα άκρα οι δικές μου οι περιπτώσεις, αλλά ήξερα κιόλας να το βλέπω να έρχεται, να το μυρίζομαι από τα συμφραζόμενα, ότι κάτι δεν πάει καλά και ήξερα ότι όταν υπήρχαν προσκλήσεις για πιο ιδιωτικές συναντήσεις, δεν πήγαινα ποτέ. Επειδή όμως αυτά συμβαίνουν, ο κάθε άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκει τον τρόπο του για να τα αντιμετωπίσει και πρέπει να παρέχουμε υποστήριξη στα θύματα, και είναι καλό αυτό το ξεκαθάρισμα που γίνεται αυτή τη στιγμή στον κατά τα άλλα «λαμπερό» χώρο μας.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;  

Καλλιτεχνικά νομίζω αυτή τη στιγμή είναι ένα κενό διάστημα, όσες εμφανίσεις είχα προγραμματίσει από πέρσι, φυσικά δεν γίνανε. Πιστεύω θα αργήσουν λίγο τα πράγματα να πάρουν την κανονικότητα τους, οπότε καλλιτεχνικά είμαι στην αναμονή. Το καλοκαίρι ίσως κάνουμε κάποιες μουσικές βραδιές στο Κτήμα Γεωργιάδη και για τα υπόλοιπα αναμένουμε τι θα γίνει, όπως αναμένει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

mikrofwno.gr


Μετά το τέλος της συζήτησής μας στο τηλέφωνο, η Στέλλα με ρώτησε που σπουδάζω και μου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην επαγγελματική μου πορεία, και αυτό που σκέφτηκα είναι πως κάποιοι άνθρωποι, και κάποια πράγματα στη ζωή δεν είναι και δεν γίνονται τυχαία! Σε ευχαριστώ Στέλλα για τη μεγαλοψυχία και την ανοιχτή σου καρδιά, που και τώρα…. μας μιλάει! <3


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: kallitexnes.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Συνέντευξη με τη Στέλλα Γεωργιάδου!