Loading

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Βάλε μια γερή δόση πειθαρχίας, χαρακτήρα και σκληρής δουλειάς. Και κάπως έτσι περιγράφουμε την Διαμάντω Ευριπίδου, που αν την γνωρίσεις από κοντά, δύσκολα δεν θα εκπλαγείς με το ήθος και την ωριμότητα της, παρά το νεαρό της ηλικίας της!

Η Διαμάντω, είναι μόλις 18 χρονών, μα έχει ήδη καταφέρει όσα εγώ εσύ και 10 άλλοι μαζί δεν φανταστήκαμε ποτέ μας!

Η ρυθμική γυμναστική πέρα από άθλημα έχει γίνει πια και τρόπος ζωής για τη Διαμάντω, αφού από ηλικία ενός έτους ξημεροβραδιάζοταν στα γήπεδα, όταν η μητέρα της (επίσης αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής), την έπαιρνε μαζί της στο γήπεδο. Οι πρώτες πρώτες αναμνήσεις λοιπόν, την βρίσκουν να κοιμάται στα στρώματα και να παίζει με τις κορύνες και τα στεφάνια.

Σε ηλικία 4 ετών, ξεκινά και η ίδια τις προπονήσεις και γράφει τη δική της ιστορία στη ρυθμική γυμναστική.

Λόγω της απαιτητικότητας του αθλήματος και των αυξημένων ωρών προπόνησης με στόχο τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του 2018, η Διαμάντω παίρνει την δύσκολη απόφαση να αναστείλει τη φοίτηση της στη Γ’ Λυκείου, για να αυξήσει και άλλο τις ώρες προπόνησης.

Μια απόφαση που ίσως πολλοί –κακώς– να έκριναν λανθασμένη, μα διαψεύονται στην πορεία, αφού η Διαμάντω πάλεψε, τσαλακώθηκε, πόνεσε, ύδρωσε και 7 μήνες αργότερα έλαμψε καθώς επιστρέφει από τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Αυστραλίας, με 4 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο!!!

Σήμερα η Διαμάντω, αποτελεί τη μοναδική Κύπρια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής που κέρδισε 10 Παγκύπρια Πρωταθλήματα και 5 Παγκύπρια Κύπελλα, καθώς επίσης κατάφερε να μπει σε μεγάλους τελικούς σε διεθνής αγώνες, οπως στο Grand Prix στο Ισραήλ.

Το διαμάντι της Κύπρου, αφιερώνει λίγο από τον πολύτιμο της χρόνο στο Sportybeez, απαντώντας στις πιο κάτω ερωτήσεις:

Είδωλο:

Για μενα είδωλο είναι οι άνθρωποι που δεν τα βάζουν κάτω και παλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και σε κράτησε στον κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής;

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα μαγικό άθλημα. Καθημερινά μαθαίνεις καινούργια πράγματα και ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις. Επίσης το ότι είχα την μητέρα μου προπονήτρια, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που κατάφερα να αγαπήσω αυτό το άθλημα και να συνεχίζω να το κάνω έως και τώρα.

Αγαπημένη στιγμή της καριέρας σου /ή μια στιγμή που σε στιγμάτισε;

Η αγαπημένη στιγμή της καριέρας μου ήταν η επιτυχία μου στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες του 2018 στην Αυστραλία που ήταν και ο μεγαλύτερος μου στόχος, όταν κέρδισα τα 4 χρυσά, 1 αργυρό και ένα χάλκινο.

Πες μας κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Γενικά η ρυθμική γυμναστική δεν ειναι πολύ ξακουστή ως άθλημα στην Κύπρο. Γι’ αυτό και ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλές απο τις επιτυχίες μας, π.χ πως είμαι η μοναδική αθλήτρια που κέρδισε 10 Παγκύπρια Πρωταθλήματα.

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να ένιωσες πως θέλεις να τα παρατήσεις;

Υπήρξαν πολλες στιγμές που ένιωθα κούραση και αδυναμία αλλά αυτό ποτέ δε με έκανε να σκεφτώ να τα παρατήσω. Σίγουρα υπήρχαν δύσκολες στιγμές ειδικά με τους τραυματισμούς αλλά πιστεύω ο καθε αθλητής δεν τα παρατάει τόσο εύκολα.

Πόσο διαδεδομένο είναι πιστεύεις το άθλημα σου και πόσο εύκολο θεωρείς ότι είναι να σχοληθεί κάποιος με την ρυθμική γυμναστική στην Κύπρο;

Δεν είναι διαδεδομένο και αυτό το κάνει δύσκολο στους γονιούς που δεν γνωρίζουν πολλά γι’ αυτό το άθλημα να αφήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν και να προπονηθούν. Είναι αρκετά απαιτητικό γι’ αυτό ο γονιός πρέπει να είναι συνέχεια δίπλα στο παιδί του. Επίσης, μας λείπουν οι εγκαταστάσεις και αυτό κάνει λίγο πιο δύσκολη την πορεία μας ως αθλήτριες. Αν υπήρχαν καλύτερες υποδομές το επίπεδο στην Κύπρο θα ήταν ακόμη πιο ψηλό.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους νέους/νέες που ξεκινούν την καριέρα τους στη ρυθμική γυμναστική;

Στα κοριτσάκια που τώρα ξεκινούν την ρυθμική γυμναστική θα ήθελα να τους πω πως σημασία έχει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην τα παρατάς ποτέ. Επίσης μόνο με υπομονή και με σκληρή δουλειά μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Άρα μόνο δουλειά δουλειά δουλειά!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ