Loading

Συμβουλές για τις μετακινήσεις στα ταξίδια σας.

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές/tips για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

1. Μετακινήσεις από/προς το Αεροδρόμιο

Σε αρκετά αεροδρόμια της Ευρώπης συνήθως υπάρχουν σταθμοί τρένων ή λεωφορείων με προορισμό το κέντρο της πόλης.

Λεωφορεία: Στη Βαρκελώνη βρήκαμε μεγάλη ευκολία το Aerobus το οποίο στοιχίζει απ’ ότι θυμάμαι γύρω στα €6, κάνει μόνο 3 στάσεις (περιλαμβανομένης και της πλατείας της Ισπανίας) και έχει τελικό προορισμό την πλατεία Καταλονίας. Επίσης, όταν πήγα στο Παρίσι θυμάμαι πως πήρα λεωφορείο (το Roissybus) για να πάω κέντρο του Παρισιού και συγκεκριμένα στην Όπερα.

barcelona-tourist-guide.com

Τρένα: Όταν ταξιδεύω στην Αγγλία πάντα χρησιμοποιώ τρένα για να πηγαίνω από το αεροδρόμιο στον τελικό μου προορισμό γιατί λειτουργούν από νωρίς το πρωί μέχρι αρκετά αργά το βράδυ και συνήθως είναι η πιο γρήγορη και προσιτή επιλογή. Επίσης, εάν θα ταξιδέψετε στο Άμστερνταμ συνιστώ να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης με το τρένο που ξεκινά από το αεροδρόμιο.

amsterdamyeah.com

Ταξί: Σε πολύ λίγες περιπτώσεις συμφέρει να πιάσετε ταξί και μια από αυτές είναι εάν πάτε  Βαρκελώνη. Γενικά, τα ταξί στη Βαρκελώνη είναι αρκετά προσιτά σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Στην περίπτωση μας, για να πάμε από το ξενοδοχείο (το οποίο βρισκόταν κοντά στη πλατεία Καταλονίας) προς το αεροδρόμιο μας στοίχισε €35.

2. Περιήγηση σε αξιοθέατα

Hopon hopoff buses: Αποκλείεται να μην έχετε δει σε κάποιο ταξίδι σας τα χαρακτηριστικά αυτά λεωφορεία. Το πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας τα εν λόγω λεωφορεία είναι ότι κάνουν στάση στα κύρια αξιοθέατα και θεωρώ πως έτσι γλυτώνετε χρόνο (π.χ. εάν χρησιμοποιήσετε τα ντόπια λεωφορεία θα πρέπει να μάθετε τις διαδρομές που κάνουν και ίσως να πρέπει να αλλάξετε διάφορα λεωφορεία για να πάτε στα αξιοθέατα που θέλετε να δείτε). Επίσης, συνήθως αυτά τα λεωφορεία περνούν από την κάθε στάση κάθε 20 λεπτά άρα λειτουργούν αρκετά συχνά. Συμφέρει να πιάσετε το εν λόγω λεωφορείο εάν θα δείτε αρκετά αξιοθέατα σε μια μέρα καθώς, συνήθως, δεν είναι και τόσο φτηνά. Εγώ προσωπικά τα χρησιμοποίησα σε αρκετές πόλεις π.χ. Βουδαπέστη, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη.

budapest.com

Tip: Στο Άμστερνταμ χρησιμοποιήσαμε το εισιτήριο για τα εν λόγω λεωφορεία και στα hop-on hop-off boats και έτσι κάναμε και ξενάγηση στα κανάλια της πόλης, μια ωραία και διαφορετική επιλογή που δεν προσφέρεται παντού!

tacdn.com

Περπάτημα: Στα ταξίδια μου πάντα μου αρέσει να περπατώ γιατί έτσι γνωρίζω καλύτερα την πόλη. Εάν πάτε ταξίδι σε μια μικρή πόλη ή εάν αρκετά από τα αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης τότε είναι καλή ιδέα να κάνετε την περιήγηση σας με τα πόδια (κάνετε και καλή γυμναστική με αυτό τον τρόπο!). Κάποια παραδείγματα είναι όταν πήγα μονοήμερο στο Bruges και στη Δρέσδη, όπου, φτάνοντας στο σταθμό του τρένου ξεκινήσαμε τη ξενάγηση μας περπατητοί.  

Metro/Underground: Φυσικά η διακίνηση με το metro/underground συνιστούν καλές επιλογές αλλά προσωπικά δεν τα επιλέγω γιατί προτιμώ ένα μεταφορικό μέσο με το οποίο θα απολαμβάνω τη θέα της πόλης που επισκέπτομαι.

3. Από/προς το ξενοδοχείο

Εάν θα επιλέξετε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης τότε συνιστώ να μείνετε σε ξενοδοχείο που έχει κοντά σταθμό του τραμ (π.χ. στην Πράγα) ή σταθμό Metro /Underground (π.χ. στο Παρίσι, Λονδίνο κτλ.).

4. Μακρινοί προορισμοί

Προσωπικά διαλέγω οργανωμένα ταξίδια για μακρινούς προορισμούς γιατί το ταξιδιωτικό γραφείο θα αναλάβει τις μετακινήσεις σε άλλες πόλεις και στα διάφορα αξιοθέατα και έτσι πάω χαλαρή στο ταξίδι μου χωρίς  να αγχώνομαι για τις πολύπλοκες μετακινήσεις (π.χ. Βιετνάμ, Κούβα κτλ.).

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μου!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: traffictechnologytoday.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Συμβουλές για τις μετακινήσεις στα ταξίδια σας.