Loading

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και μας αρέσει !!

svg7 Νοεμβρίου, 2022Bee freeΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Άλλοι λένε τα ετερώνυμα έλκονται. Στην διαφορά βρίσκουμε το ενδιαφέρον…

Άλλοι ότι η ομοιότητα επιφέρει τους πιο  ισχυρούς δεσμούς. Τα κοινά μας ενώνουν…

Ότι κολακεύει τον καθένα με βάση την ιστορία γνωριμίας του…

Ή ό,τι «συμφέρει» τον κάθε ένα;

Το ωραίο στα απλά είναι, όχι στα περίπλοκα.  

Και  γίνεται πιο ωραίο όταν ακόμα και τα περίπλοκα μετατρέπονται σε απλά για χάρη της αγάπης κάθε είδους.

istockphoto.com

Δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί που έλκονται με ένα αλλόκοτο τρόπο. Παρά τις πάρα πολλές διαφορές, που χάνεις τον λογαριασμό όταν τις μετράς, που χωρίζουν την ζωή του ενός από τη ζωή του άλλου (οικονομικά, κοινωνικό υπόβαθρο, καταγωγή, θρησκεία και γενικά τα πιστεύω του κάθε ενός ), οι δύο τους καταφέρνουν να ενωθούν για χάρη του έρωτα. Πόσες φορές είδαμε ταινίες και  τηλενουβέλες που είχαν αυτό το θέμα; Πιασάρικο μεν για τους ρομαντικούς και πολύ αισθηματίες αλλά κορεσμένο δε για αυτούς που δεν τα παν και πολύ καλά με τα γλυκόλογα και τα αισθήματα τους.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και μας αρέσει. Να το πάρουμε σιγά-σιγά πιο γενικά. Καταρχάς εάν όλοι οι άνθρωποι είχαμε ίδια προσωπικότητα, ίδια κουσούρια και χαρακτηριστικά δεν θα ήταν λίγο (ή πολύ)  βαρετό; Το να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα (ειδικά στις σημερινές μέρες όπου ακόμα την στιγματίζουν κάποιοι άνθρωποι) δείχνει κάπως ωριμότητα ή και  ανωτερότητα αν μπορώ να το θέσω έτσι. Αγαπάμε και ερωτευόμαστε κάποιον όπως είναι, με τις ατέλειες του άσχετα αν έχουμε ένα σωρό διαφορές.

pinimg.com

Υπάρχουν δύο απόψεις / φάσεις ανθρώπων όσον αφορά συμφωνία και ασυμφωνία που ίσως να παίζουν τον ρόλο τους στις σχέσεις :

1. Κακά τα ψέματα, βασικό κριτήριο στις μέρες μας για την στελέχωση φιλίας ή οποιαδήποτε άλλου είδους σχέσης είναι τα κοινά που έχουν οι άνθρωποι αναμεταξύ τους. Να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα για να μπορούν να μοιράζονται απόψεις, και να ξέρουν όντως για τι πράγμα μιλούν. Να είναι ενεργά μέλη στις κουβέντες αλλά όχι φάσης περί ανέμων και υδάτων. Να γνωρίζουν το αντικείμενο καλά. Να έχουν κοινά και να τους αρέσει όπως είναι τα πράγματα, να τους εξιτάρει το κοινό τους κομμάτι. Νιώθουν ότι θα είναι πιο εύκολο το μονοπάτι τους, δεν θα συναντήσουν τυχόν δυσκολίες λόγω διαφορών.

2. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν λυγίζουν στις διαφορές και μπράβο τους !!  Το βρίσκουν πολύ πιο συναρπαστικό γιατί μετατρέπουν όλα τα εμπόδια που συναντούν σε διδακτικές εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις για πιο μετά. Μαθαίνουν από όλα αυτά και προχωρούν. Δεν τα παρατούν στις πρώτες δυσκολίες που γεννιούνται από όλα εκείνα που διαφωνούν και τις πολεμούν. Τάσσονται σε έναν στρατό άσχετα αν έχουν διαφορετικά πιστεύω.

Η διαφορά ποια είναι; Στη πραγματική ζωή τα πράγματα είναι λίγο πολύ-πολύ πιο δύσκολα από ότι στις ταινίες. Η ζωή δεν προχωράει βάσει κανενός σεναρίου, ότι έρθει το αντιμετωπίζεις. Δεν έχεις την δυνατότητα να μάθεις τα σπόιλερ της ζωής, αλλά ούτε και να πας πίσω να αλλάξεις κάποια σκηνή ή λόγια. Είναι κάπως σαν one way… Προχωράς αλλά δεν έχει γυρισμό εν μέρει.

Και όλα αυτά γίνονται γιατί συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και μας αρέσει !!!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: aliyuncs.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και μας αρέσει !!