Όραση, αφή, ακοή, όσφρηση, γεύση. Όλες τους εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μας βοηθούν να αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον κόσμο γύρω μας. Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που διαισθανόμαστε ότι «έρχονται»; Πρόκειται για απλή σύμπτωση ή για την έκτη αίσθηση;
Ένα όνειρο, ή οι σκέψεις μας σε συνδυασμό με τα γεγονότα που έχουμε βιώσει, οδηγούν σε «σεισμούς αισθήσεων». Σε ταρακουνήματα δηλαδή, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια μικρή τηλεόραση μες το μυαλό μας. Σε αυτή, «προβάλλονται» γεγονότα που δεν συνέβησαν ακόμα, αλλά -spoiler alert- πρόκειται να συμβούν. Εμείς, ωστόσο δεν το ξέρουμε με αποτέλεσμα όταν το προϊόν της σκέψης μας πραγματώνεται, να ξαφνιαζόμαστε. Κι εκεί είναι που ξεκινά το μπέρδεμα.
Ο άνθρωπος, ως ον που ανέκαθεν διερωτάται, προσπαθεί να βρει την άκρη στον λαβύρινθο καταλήγοντας σε αδιέξοδο λογικών επιχειρημάτων. Γι’ αυτό τον λόγο, χρησιμοποιεί ως «ερμηνευτικό καταφύγιο» μια ανώτερη δύναμη (σε αυτό το σημείο να εξηγήσω ότι δεν αμφισβητώ την ύπαρξη της, απλώς θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για όσα της καταλογίζονται). Ίσως όμως όλα να είναι πιο απλά από όσο νομίζει κάποιος.

Είναι γνωστές οι καταλήξεις σε σενάρια που έχουν παιχτεί, ενώ είναι λογικό ότι παρόμοιες ιστορίες θα έχουν και παρόμοιο τέλος. Ακόμα, οι νόμοι που διέπουν την κοινωνία, φροντίζουν ο καθένας, να παίρνει πάντα στο τέλος ό, τι του αξίζει (ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές). Είναι φυσικό, επομένως υποσυνείδητα, να γνωρίζουμε τις καταλήξεις ορισμένων συμπεριφορών ή συνδυασμού καταστάσεων που εμείς βιώνουμε. Τόσα εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης ύπαρξης, δεν είναι απίθανο να έχουν εφαρμοστεί όλες οι πιθανές εναλλακτικές σε κάθε περίπτωση! Όλο αυτό λειτουργεί σαν μια παράσταση που έχει αποφασιστεί να ξανανέβει, με διαφορετικό καστ αυτή τη φορά. Έτσι, το παρόμοιο ερέθισμα, ενεργοποιεί το μονοπατάκι προς την γνωστή σε εμάς πληροφορία, σαν ένα είδος προειδοποίησης.

Είναι απίστευτος ο ανθρώπινος εγκέφαλος μας ειδοποιεί πάντα, για τα πάντα. Δεν είναι σύμπτωση, είναι αίσθηση κι υπάρχει για κάποιο λόγο. Καθήκον μας είναι να αφουγκραζόμαστε, τα σημάδια που λαμβάνουμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment