Loading

Summer camping. Πού στην Κύπρο;

Το καλοκαίρι μας μπήκε για τα καλά και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Όλοι τρέχουν για παραλία μα εσύ θες να ξεφύγεις από την βαβούρα και τον ρυθμό της πόλης. Ήρθε η ώρα να κάνεις επανασύνδεση με την φύση, να εξερευνήσεις την ύπαιθρο και να απολαύσεις μαγικά σκηνικά από τις κορυφές των βουνών της Κύπρου. Από τον καθαρό αέρα με άρωμα πεύκου στις κορυφές, μέχρι την πρωινή αύρα της θάλασσας, η μικρή μας Κύπρος μας τα προσφέρει όλα. Πάρε λοιπόν την τέντα σου, φαγητό και ένα καλό κρασί και ας εξερευνήσουμε τα camping site της Κύπρου.  

Συνολικά προσφέρονται 5 κατασκηνωτικοί χώροι στους οποίους επιτρέπεται η διανυκτέρευση με καραβάνι ή τέντα. Η συνολική χωρητικότητα ανέρχεται στα 2400 άτομα. Στην κάθε περίπτωση οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα όπως τουαλέτες, ντους και χώρο ψησίματος. 

Πιο κάτω θα βρεις τις 5 επιλογές για camping στην Κύπρο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Πόλις Χρυσοχούς, Πάφος

eurokerdos.com

Μια αρμονική συνύπαρξη πρασίνου και θάλασσα με τους ευκαλύπτους να προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς από την ζέστη του καλοκαιριού. Ο μεγαλύτερος κατασκηνωτικός χώρος με χωρητικότητα 700 ατόμων. Η πρόσβαση γίνεται πολύ εύκολα με αυτοκίνητο. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο/μπαρ και μίνι μάρκετ. Μια αξέχαστη εμπειρία με την θάλασσα να σε σαγηνεύει όλο το 24ωρο για ακόμη μια βουτιά.

Σταυρός της Ψώκας, Πάφος

dialogos.com.cy, bigcyprus.com.cy

Ο μικρότερος σε χωρητικότητα χώρος με δυνατότητα φιλοξενίας 150 ατόμων (900m). Δεν θα σας απογοητεύσει όμως αφού βρίσκεται στην καρδιά του μεγαλύτερου πευκοδάσους στην Κύπρο. Ακολουθώντας το Μονοπάτι της Φύσης Παναγία Πάφου – Τρίπυλος φτάνεις την υψηλότερη κορυφή του δυτικού τμήματος του Τροόδου (1351m), Τρίπυλος. Μπροστά από την κορυφή εκτείνεται η κοιλάδα με τους χιλιάδες ενδημικούς (μόνο στην Κύπρο) κέρδους. Περπατώντας στο μονοπάτι θα συναντήσεις μερική από την πιο σπάνια χλωρίδα και πανίδα της Κύπρου θαυμάζοντας την πανοραμική θέα της Βορειοδυτικής Κύπρου. Οι πιθανότητες να συναντήσετε και ένα από τα σπανιότατα αγρινά της Κύπρου είναι αρκετά μεγάλη.

Πλατάνια, Λευκωσία

city.sigmalive.com

Αν ψάχνεις για ένα χώρο τον οποίο δεν θα σε οδηγήσει βαθιά μέσα στο δάσος που όμως και πάλι να προσφέρει την ησυχία και ηρεμία του δάσους τότε αυτό είναι το μέρος. Υπό την σκιά της των πεύκων προσφέρει όλες τις υπηρεσίες για να εξασφαλίσει άνεση και μια γεύση από την ύπαιθρο. Η τοποθεσία προσφέρει επίσης εύκολη μετάβαση σε κοντινή απόσταση (π.χ. Κακοπετριά) για εξυπηρέτηση αναγκών όπως για οικογένειες με παιδιά, νοσοκομείο κλπ. Λειτουργεί από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο και έχει χωρητικότητα 600 ατόμων.

Καμπί του Καλόγηρου, Λεμεσός

philenews.com

Ίσως ο λιγότερο γνωστό κατασκηνωτικός χώρος μιας και είναι ιδανικός για πιο «σκληραγωγημένους» κατασκηνωτές, καθώς προσφέρει μόνο τα απαραίτητα. Εγγυάται όμως μια απολαυστική περιπέτεια με φίλου ή την οικογένεια ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια. Βρίσκεται κοντά στο χωρίο Πρόδρομος σε υψόμετρο 1540μ και με χωρητικότητα 300 ατόμων.

Τρόοδος, Λεμεσός

Σε υψόμετρο 1600μ είναι επίσημα ο υψηλότερος κατασκηνωτικός χώρος της Κύπρου. Ακόμα και το καλοκαίρι η θερμοκρασία μπορεί να πέσει αρκετά χαμηλά κατά την διάρκεια της νύχτας, επομένως φροντίστε να είσαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα μονοπάτια φύσης ρου νησιού με αιωνόβιες συστάδες μαύρης πεύκης.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Summer camping. Πού στην Κύπρο;