Loading

Στυτική δυσλειτουργία

svg14 Οκτωβρίου, 2019HealthybeezΛΕΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΥ

Πόσο συχνή είναι η στυτική δυσλειτουργία; Και πόσοι είναι οι άνδρες που δεν τους έχει περάσει από το μυαλό ότι κάποτε μπορεί να μην τους κάνει κου-κου; Και πόσοι είναι αυτοί που τους έτυχε και νόμισαν τελείωσε ο κόσμος; Είναι το ίδιο να μην μπορεί ένας άντρας να ‘’ανεγερθεί’’ μια φορά από το να πάσχει από στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ασθένεια που αναφέρεται στην ανικανότητα να υπάρξει στύση ούτως ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η σεξουαλική πράξη. Υπάρχουν περιπτώσεις που η παρουσία στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας άλλης ασθένειας όπως των υπερτασικών (αυτών που πάσχουν από υψηλή πίεση) ή της παχυσαρκίας. Αν μιλήσουμε και γεωγραφικά, το μεγαλύτερο ποσοστό ύπαρξης στυτικής δυσλειτουργίας το κατέχουν χώρες της Ευρώπης τις οποίες ακολουθούν χώρες της Ασίας και η Αυστραλία.

Ξεκαθάρισμα! Η στυτική δυσλειτουργία διαφέρει κατά πολύ από την σεξουαλική δυσλειτουργία στην οποία υπάρχει διαταραχή της ερωτικής διάθεσης, δυσκολία κορύφωσης (οργασμός) ή δυσκολία στην ικανοποίηση.

Ερώτημα! Είναι θέμα ταμπού εν έτει 2019 η στυτική δυσλειτουργία;

Σύμφωνα με γιατρούς, αφού τα άρθρα μας εδώ γράφονται μετά από πολύωρες έρευνες (!!!), δυστυχώς ακόμη ΕΙΝΑΙ θέμα ταμπού. Η συντριπτική πλειοψηφία που ήταν παθόντες ενός τέτοιου περιστατικού δεν αποτάθηκαν σε ειδικό γιατρό διότι το θεώρησαν ντροπή ή και αν θες, υποτίμηση του ανδρισμού τους.

Στατιστικά! Σε μικρότερες ηλικίες, δηλαδή σε άτομα κάτω των 40 χρονών, η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται σε 1 στους 40 άνδρες. Σε ηλικίες 40 με 60 αντιμετωπίζουν πρόβλημα 1 στους 10 ενώ σε άτομα άνω των 60 το πρόβλημα εμφανίζεται σε 1 στους 5 άνδρες.

Σε νεαρά άτομα το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται στην έναρξη στης σεξουαλικής ζωής ή ακόμη και από την χρήση προφυλακτικού. Το άγχος για το πώς θα είναι, αν θα αρέσει ή όχι, αν αποτύχει η προσπάθεια κλπ κλπ κλπ.. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο αντρικός εγκέφαλος αδυνατεί να συγκεντρωθεί στα σεξουαλικά ερεθίσματα.  Με το άγχος ότι αυτό συνέβηκε μια φορά και μπορεί να συμβεί ξανά ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα νέοι να αποφεύγουν το σεξ.

Ψυχολογικά αίτια!

  • Αμηχανία μπροστά σε νέα σύντροφο
  • Άγχος επίδοσης και διάρκειας
  • Άγχος ανταπόκρισης στις προσδοκίες της συντρόφου, ειδικότερα αν αυτή είχε προηγούμενες εμπειρίες
  • Ανασφάλεια για την εξωτερική εμφάνιση
  • Ενοχές απέναντι στην σύντροφο (πχ λόγω απιστίας)

Το φαινόμενο της στυτικής δυσλειτουργίας είναι πιο συχνό σε άντρες που θεωρούν ότι πάντα πρέπει να είναι ντούροι, πάντα πρέπει να έχουν στύση, πάντα να ικανοποιούν την σύντροφο τους και άλλα πολλά πάντα. Αντιλήψεις σαν κι αυτές δυστυχώς είναι καρφωμένες σε άντρες οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης ή πολιτισμικής προέλευσης.

Αντιμετώπιση!

Ειδικότερα οι νέοι πρέπει να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από ειδικό σεξολόγο. Δεν είναι ντροπή. Κι αν δεν θέλεις να το ξέρει κάποιος πήγαινε μόνος σου δεν χρειάζεσαι παρέα. Ο γιατρός βρίσκεται εκεί για να σε βοηθήσει. Δεν θα σε κοροϊδέψει ούτε θα σε χλευάσει. Και οι άλλοι που θα δεις εκεί βρίσκονται εκεί γιατί έχουν κι αυτοί κάποιο πρόβλημα που επιθυμούν να λύσουν. Είναι πιο δυνατοί αυτοί που κάνουν την υπέρβαση από αυτούς που έχουν ψεύτικο προφίλ στον περίγυρο! Trust me!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Στυτική δυσλειτουργία