Loading

Στόχοι που έθεσα για τη νέα δεκαετία!

svg14 Μαρτίου, 2020Bee freeΣΤΑΛΩ ΜΙΧΑΗΛ

Φέτος γίνε λίγο καλύτερη, είπα.

Ας επιλέξουμε, όλες το 2020 να γίνει η χρονιά μας. Ας είναι η καλή μας χρονιά συνειδητά!

Η αρχή κάθε χρόνου σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και αποφάσεις για καλύτερες επιλογές. Το ξεκίνημα της χρονιάς, λοιπόν, είναι η κατάλληλη περίοδος για να σκεφτούμε τη ζωή μας και τι θέλουμε να πετύχουμε.

Φυσικά οι στόχοι είναι ένα τελείως προσωπικό ζήτημα και δεν υπάρχει γενικός κανόνας.

Δες ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι που αξίζει να βάλεις πάντοτε από προσωπική μου άποψη.

1.Διάβασε περισσότερα βιβλία.

Κάνε μια λίστα με τα βιβλία  που θέλεις οπωσδήποτε να διαβάσεις και προσπάθησε να το πετύχεις. Θα ανακαλύψεις ότι τα βιβλία έχουν περισσότερα να σου προσφέρουν απ’ ότι ο χαμένος χρόνος μπροστά από το κινητό σου.

Ακολουθούν Διαφημίσεις: (Αν θέλεις σου προτείνω τον «Παραμυθά» του Γιάννη Παπουλή)

2. Κάνε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου.

Οι περιττές  αγορές που καταλήγουμε να κάνουμε μας βγάζουν εκτός προϋπολογισμού. Για να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς μπορείς να κρατάς μια λίστα με τις αγορές σου. Επίσης, ένας κουμπαράς είναι απλή και αποτελεσματική λύση για να βάλεις χρήματα στη άκρη. (αν μείνουν)

3. Ξεκίνα νέο χόμπι.

Κι επειδή όταν η ψυχολογία σου είναι χάλια, το να πλήττεις ή να βουλιάζεις στον καναπέ την κάνει χειρότερη. Αποφάσισε ν’ αρχίσεις ένα νέο χόμπι. Αυτό που χρόνια ήθελες αλλά πάντα κάτι σε κρατούσε πίσω. Ιδέες για χορό, ζωγραφική, μαγειρική, μουσική, ξένες γλώσσες.

4. Αθλήσου.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής αλλά πάντα βρίσκουμε διάφορες δικαιολογίες (κι εγώ μέσα) όπως έλλειψη χρόνου, τρεχάματα με τα παιδιά, δουλειές του σπιτιού. Γι’ αυτό θέσε κι εσύ ως στόχο σου το 2020 την γυμναστική ως δέσμευση. Τα αποτελέσματα στη ψυχολογία και στο σώμα σου θα σε ανταμείψουν.

5. Μια φορά το χρόνο κάνε ένα ταξίδι.

Οι διακοπές είναι κάτι που δικαιούσαι και μια ανάγκη που οφείλεις να ικανοποιείς μια φορά το χρόνο, το ελάχιστο. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, παιδιά λογαριασμοί και ξανά απ’ την αρχή. Γι’ αυτό μην το αναβάλλεις άλλο!

6. Να κάνεις στην ώρα τους το τεστ ΠΑΠ και ένα γενικό τσεκ απ.

Επειδή η υγεία μας δεν είναι παιχνίδι, βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη για γυναικολογικό έλεγχο και ειδικά για τεστ ΠΑΠ για πρόληψη. Επίσης κάθε χρόνο σε προτρέπω  για αιματολογικές εξετάσεις που θα σου συστήσει κι ο παθολόγος σου.

7. Να προσέχεις το δέρμα σου

Όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνει και το δέρμα σου. Με τη νέα χρονιά πες ότι θα φροντίσεις όσο μπορείς περισσότερο την επιδερμίδα σου. Να χρησιμοποιείς τις κατάλληλες κρέμες και δεν θα ξεχνάς να ξεβάφεσαι το βράδυ πριν πας για ύπνο.. Αν κάνεις και ειδική θεραπεία σε εγκεκριμένο ινστιτούτο αισθητικής, ακόμα καλύτερα.

8. Να χάσεις κιλά

(Κανονικά ο στόχος ν.1 είναι αυτός, για μένα)

Πρέπει να προσπαθήσεις να εξαφανίσεις 1,2,3,4,5 κιλά κι αυτό δια μαγείας δεν γίνεται. Πρέπει να στερηθείς και να πονέσεις γι’ αυτά. Πάντα με μια διαιτολόγο στο πλευρό σου αν το θέλεις μπορείς να τα καταφέρεις. Εξάλλου πρώτα υπερέχει η υγεία σου και μετά για την εμφάνιση σου.

9. Εξασφάλιση ψυχικής υγείας.

Βασικό και απαραίτητο για να μπορείς να πορευτείς στην ευτυχία. Πρέπει να αναζητήσεις διάφορους τρόπους για να είσαι όχι μόνο υγιής σωματικά, αλλά και ψυχικά. Αν αυτό λέγεται σχέση, φιλία, περπάτημα στη φύση, γιόγκα, χρόνος με τα παιδιά σου, εσύ ξέρεις.

10. Να ονειρεύεσαι.

Κάθε χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία. Όταν πάψει αυτό να συμβαίνει τότε σταματάμε να ζούμε. Βάλε νέους στόχους λοιπόν, κάνε όνειρα, άσχετα αν αυτά δε συμβούν ποτέ. Μόνο και μόνο που ονειρεύεσαι, ζεις!

Κι επειδή «ότι δεν πάρεις μοναχός, κανείς δεν θα ‘ρθει να στο δώσει» που λένε κι Κατσιμιχαίοι. Όλα είναι στο χέρι μας. Είσαι γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, γιαγιά μα πάνω απ’ όλα είσαι Άνθρωπος!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Στόχοι που έθεσα για τη νέα δεκαετία!