Loading

Στις εξετάσεις γίνομαι άλλος άνθρωπος

Εξετάσεις! Εξετάσεις του σχολείου, εξετάσεις του πανεπιστημίου και εξετάσεις της ζωής! Τελικά όλο εξετάσεις είμαστε! Έχει περάσει μια βδομάδα από τότε και ακόμα ξυπνάω στις πέντε τα χαράματα κατατρομαγμένη πως έχω μπερδέψει τις μέρες και τις ώρες, χάνοντας τις εξετάσεις μου. Πού θα πάει, θα το βρω. Άλλωστε, πάντα έτσι γίνεται τις πρώτες μέρες!

Για να καταλάβετε, μετά από την εξεταστική σου λένε να βγεις και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πόση ώρα θα βγεις, πόσο θα σου πάρει και τι θα χάσεις από την ύλη σου εκείνη τη μια ώρα που θα λείπεις από το σπίτι. Φυσικά, αυτό δεν κρατάει και πολύ! Μετά απλώς δέχεσαι χωρίς άλλη σκέψη. Και τότε, βέβαια, ξεκινούν άλλα προβλήματα όπως για παράδειγμα να έχεις κανονίσει τρεις διαφορετικές συναντήσεις με άτομα που θέλεις να δεις και να περάσεις καλά την ίδια ακριβώς ώρα και εσύ εννοείται πως δεν θυμάσαι καμία από αυτές! Αλλά αυτό ας το αφήσουμε για κάποιο άλλο άρθρο!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σας κατά την διάρκεια εξετάσεων; Πιστεύω πως αρκετοί έχουμε περάσει από αυτή την διαδικασία. Άλλοι βγήκαμε σώοι και άλλοι πάλι το προσπαθήσαμε πολύ.

Εγώ προσωπικά γίνομαι άλλος άνθρωπος ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Είναι μια περίοδος αρκετά αλλόκοτη μπορώ να πω!

Ας ξεκινήσω από τα απλά! Έχω παρατηρήσει ότι γίνομαι αρκετά οξύθυμη. Ναι μπορεί να ξεκινήσω να φωνάζω για τα πιο ηλίθια πράγματα. Τις προάλλες δεν έβρισκα το σβηστήρι μου. Ξεκίνησα τότε να τσιρίζω. Μετά από καμία ώρα αφού είχα εκνευριστεί καλά καλά και φορτώσει αρκετά γιατί δεν έβρισκα το πράσινο σβηστήρι μου, το βρήκα! Μαντέψτε που! Καθόμουν πάνω του. Ναι κάτι τέτοιες κρίσεις είναι συνηθισμένες τέτοιες περιόδους.  Και εννοείται, αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά μου σε τέτοιες στιγμές!

seofiles.s3.amazonaws.com

Κάτι άλλο πολύ σύνηθες είναι το φαΐ! Μόνο όταν λείπω από το σπίτι, μόνο τότε μπορεί να περάσει η μέρα χωρίς να βάλω μπουκιά στο στόμα. Διαφορετικά, συγγνώμη για την έκφραση, αλλά την κάτσαμε! Δεν σας κρύβω πως πέρασε από το μυαλό μου είτε να φέρω το ψυγείο στο δωμάτιο μου είτε να μετακομίσω εγώ στην κουζίνα. Ξέρετε, τώρα, να μην κουράζομε με τόσα πήγαινε έλα. Κρίμα είναι! Να σημειώσω εδώ, βέβαια, πως μια μέρα πριν την εξέταση ή έστω κάτι ώρες πριν, ούτε νερό δεν μπορείς να καταπιείς ή μάλλον όχι, μόνο αυτό μπορείς να πάρεις κάτω! Οτιδήποτε άλλο είναι αδύνατο.  Το άγχος γίνεται η καλύτερη δίαιτα!

Το κερασάκι, όμως, στην τούρτα δεν είναι αυτά. Όχι, αυτά που ανάφερα είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτό που ακολουθεί. Δεν ξέρω γιατί και πώς, αλλά πάντα όσο διαρκεί αυτή η περίοδος και λίγες μέρες μετά, το ρεπερτόριο μου αλλάζει. Για παράδειγμα, πρόπερσι με τραγούδια νουβέλας όπως το «Digale» από τη σειρά «Μαρία Άγγελε μου» και πέρσι στην εξεταστική είχα κολλήσει με το «δελφίνι δελφινάκι» του Γιάννη Καλατζή. Φέτος, όμως, το σουξέ και το κόλλημα μου ήταν το «Η δουλειά κάνει τους άντρες», πάλι του Γιάννη Καλατζή και πολλά άλλα αυτής της σειράς. Γενικά το ρεπερτόριο μου, καταλαβαίνετε λόγω των περιστάσεων, το αλλάζω συχνά. Α όχι να τα λέμε αυτά! Δεν υπάρχει κανένα παράπονο! 

ak.picdn.net

Ναι αρκετά αλλόκοτη! Αλλά μου αρέσει αυτή η τρέλα που κρύβει αυτή η περίοδος. Μια αρκετά πιεστική περίοδος που παρόλα αυτά σε οδηγεί πάλι σε νέες ανακαλύψεις. Όχι, δε λέω ότι μου αρέσει αυτή η περίοδος, αλλά ας δούμε τα θετικά της κατάστασης γιατί αυτά υπάρχουν, ίσως όχι πολλά αλλά υπάρχουν και είναι εκεί.    

Υ.Γ.  Όποιος θέλει να μου κάνει κάποιο δώρο, ας μου στείλει κάποιο CD του Καλατζή. Θα χρειαστεί!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: greecelists.files.wordpress.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Στις εξετάσεις γίνομαι άλλος άνθρωπος