Loading

Στη Βαρκελώνη για τη Barcelona!

Ήταν για μένα ένας από τους must ευρωπαϊκούς προορισμούς και ήμουν σίγουρη ότι σε κάποια φάση θα πήγαινα αλλά υπό έναν όρο, τον οποίον έβαζα στον εαυτό μου, να πήγαινα και στο γήπεδο.  Το θεωρούσα αδιανόητο να ταξιδέψω στη Βαρκελώνη και να μην παρακολουθήσω από κοντά έναν αγώνα της Barcelona και το πιο σημαντικό, στην έδρα της!

Ανακοινώνει τότε προσφορές μια αεροπορική, ρίχνουμε μια ματιά στις επιλογές για υποψήφιους προορισμούς και κολλάμε σε ένα απ’ αυτούς, τιμή αρκετά ικανοποιητική. Ακολουθεί μια ματιά στα ξενοδοχεία για να δούμε τι παίζει και μια ματιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ισπανίας. 28/02/2016 BarcelonaSevilla, οοοπ μια μεγάλη παύση, μάλλον ενδιαφέρον παιχνίδι και προβλέπεται ωραίος αγώνας, εδώ είμαστε λοιπόν.

Το σκεφτόμαστε για λίγο…

Ξανά check στις πτήσεις ✅ 

Ξανά check στα ξενοδοχεία ✅ 

και παρόλο που ήταν ακόμα Οκτώβρης DONE,  τα κλείσαμε χωρίς ενδοιασμούς!  Μόνη εκκρεμότητα τα εισιτήρια του αγώνα και ο καιρός πλησίαζε χωρίς να καταφέρουμε να τα αγοράσουμε online.

Τελικά ταξιδέψαμε χωρίς αυτά και παρόλο που μπορούσαμε να τα αγοράσουμε ακόμα κι από τον δρόμο -όχι παράνομα, πλαστά ή μαύρη αγορά αλλά από πωλητές του δρόμου της ίδιας της ομάδας- εν τούτοις καταφέραμε να τα αποκτήσουμε διαδικτυακά μόλις μια μέρα πριν τον αγώνα.  Πληρώσαμε σχεδόν όσα και το αεροπορικό, με το που βρεθήκαμε όμως έξω από το γήπεδο το είχαμε ήδη ξεχάσει.

Μπήκαμε σε mood ποδοσφαίρου πριν φτάσουμε καν εκεί αφού αρκετός κόσμος κυκλοφορούσε στους δρόμους από το πρωί με τα ρούχα της αγαπημένης του ομάδας. Στο γήπεδο θα φτάναμε με το μετρό, κι όσο πλησιάζαμε σ’ αυτό τόσο και πιο πολύς κόσμος εμφανιζόταν στις στάσεις έτοιμος για το ποδόσφαιρο.

Κατεβήκαμε και δεν ξέραμε προς τα πού να πάμε, απλά ακολουθήσαμε τους μπροστινούς!  Βρεθήκαμε έξω από το γήπεδο και κοιτάζαμε γύρω μας με θαυμασμό. Προσπαθήσαμε να κατατοπιστούμε λίγο για να βρούμε την είσοδο που ταίριαζε στα δικά μας εισιτήρια. Ήταν η πρώτη φορά που μπαίναμε κάπου χωρίς έντυπο εισιτήριο και ενθουσιαστήκαμε αν και λίγο πιο πριν μας είχαν μπερδέψει γιατί μας είπαν να περάσουμε από τα εκδοτήρια της κερκίδας μας για την εκτύπωσή τους, τελικά όμως δεν χρειαζόταν αφού όπως μας είπαν εκεί μπορούσαμε να μπούμε με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που είχαμε στο κινητό, όπως κι έγινε!

Με την είσοδό μας επισκεφτήκαμε το μικρό κατάστημα της ομάδας για να εφοδιαστούμε με κασκόλ ενώ στη συνέχεια σαν κλασικοί Κυπραίοι περάσαμε και από την καντίνα, μπύρα και πατατάκια σε ποτήρι και σακουλάκι αντίστοιχα της Barcelona’s (εννοείται ότι τα έφερα μαζί μου για σουβενίρ)!! 

Και προχωράμε προς τις κερκίδες, η θέση μας ήταν πού; Κοντά στους «οργανωμένους» και πολύ κοντά στο γήπεδο, παρόλο που ήταν χαμηλά, είχες οπτική επαφή σε όλον τον αγωνιστικό χώρο κι έβλεπες πολύ καλά όλους τους ποδοσφαιριστές.  Ενώ είχαμε πάει σχετικά νωρίς και οι κερκίδες ήταν σχεδόν άδειες σε λίγα μόνο λεπτά γέμισαν, η ώρα πέρασε και οι ποδοσφαιριστές έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. Η επίσημη είσοδος τους για τον αγώνα όμως έμοιαζε με παρουσίαση ομάδας στο play station.

Η μπάλα στη σέντρα και ο αγώνας αρχίζει. Όλοι στις θέσεις τους και απαγορεύεται ρητά να σταθείς όρθιος!  Εκείνη τη στιγμή δεν το είχα σκεφτεί αλλά είχα πραγματοποιήσει ένα από τους στόχους μου. 

Αγωνιστικά, στα 20 λεπτά περίπου η Sevilla είχε καταφέρει να προηγηθεί ενώ 5 λεπτά αργότερα η Barcelona με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μέσι ισοφάρισε, ένα γκολ το οποίο καταφέραμε να βιντεογραφήσουμε μιας και η εκτέλεση ήταν ακριβώς μπροστά μας! Βιντεογραφούσαμε και σκεφτόμασταν αν η μπάλα θα καταλήξει στα δίκτυα ή στην κάμερά μας κι ευτυχώς έγινε το πρώτο!  Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν 2-1 υπέρ της Barcelona.

Όπως κατά την είσοδο έτσι και κατά την έξοδο από το στάδιο η οργάνωση ήταν τρομερή, χιλιάδες κόσμος μπήκε και βγήκε από το στάδιο με τόση ευκολία που δεν έχω δει ποτέ ξανά, χωρίς φωνές, χωρίς σπρωξίματα και χωρίς διαμαρτυρίες από κανένα. Κι αυτό συνέχισε να ισχύει και στο μετρό. Ο κόσμος απομακρυνόταν από τον γήπεδο σαν μια κινούμενη μάζα, πρώτη φορά είχα δει τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο, να κατευθύνεται προς την ίδια πορεία και να αναμένει με τόση επιμονή μέχρι να φθάσει η σειρά του –ακριβώς όπως στην Κύπρο και στην Ελλάδα δηλαδή!-! Σιγά σιγά ήρθε και η δική μας σειρά και μετά από αρκετές ώρες που ήμασταν έξω, καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο από τη μια έχοντας τόση ένταση μέσα μας αλλά από την άλλη τόσο κουρασμένοι…

Ήταν μια τρομερή και απίστευτη εμπειρία την οποία θα επαναλάμβανα με τα χίλια! Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο και έχεις την ευκαιρία, όποιες κι αν είναι οι ομάδες, είτε τις υποστηρίζεις είτε όχι αξίζει πραγματικά να το ζήσεις!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Στη Βαρκελώνη για τη Barcelona!