Ήταν 5 Ιανουαρίου του 2017 όταν οι φίλαθλοι της Τυνισιακής Αφρικέν ύψωσαν το πανό  : «Created by the poor, stolen by the rich», εκφράζοντας τη λύπηση τους για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε μορφή επιχείρησης. Μπορεί για εμάς τους Ευρωπαίους η Τυνησία να μην είναι «ποδοσφαιρομάνα», αλλά στην προκείμενη περίπτωση δίνει ένα μάθημα προς τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Το γεγονός αυτό ως λάτρης του αθλήματος, ονομάζω ρομαντικό. Ρομαντισμός είναι κάτι που γοητεύει, κάτι που ελκύει. Δεν ισχύει μόνο για τον έρωτα. Ισχύει και για το ποδόσφαιρο . Αγαπάμε την ομάδα μας για όσα μας έχει προσφέρει ως φίλαθλός της. Ναι, αυτό είναι ρομαντισμός .

Ωστόσο, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Ενέργειες που δεν ανήκουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και δεν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητά του. Είναι πολλές οι φορές που οι οπαδοί, μιας ομάδας ενεργούν λανθασμένα με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ίδια η ομάδα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

report24.gr

Δεν έχει σημασία τι φανέλα φοράει ο διπλανός, ο απέναντι, κάθε σύλλογος έχει τη δικιά του ιστορία. Απαιτείται ο ανάλογος σεβασμός. Σεβασμός σημαίνει ρομαντισμός. Ερωτεύεσαι με τη μαγεία του αθλήματος. Άρα πρέπει να σέβεσαι αυτό που αγαπάς. Αναφέρομαι συνεχώς στη λέξη «σεβασμός», διότι θεωρώ ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ευγενής άμιλλα και υγιής ανταγωνισμός. Είναι δυο αλληλένδετα στοιχεία του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού.

Γι’ αυτό, πρέπει κάθε υγιής φίλαθλος, τόσο της αγαπημένης του ομάδας, όσο και του ποδοσφαίρου συνολικά, να σέβεται και να αγαπά αυτό που παρακολουθεί.  Να οδηγείται στον ρομαντισμό και όχι στον χουλιγκανισμό.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pinterest.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!