Είσαι 18 χρονών και τρέχεις πίσω απο μια μπάλα στα γήπεδα μέρα-νύχτα. Το σχολείο σε πιέζει, οι καθηγητές δεν σε καταλαβαίνουν και οι γονείς σου δεν παύουν να παραπονιούνται για την ακαδημαϊκή σου απόδοση!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Χωράει όμως άραγε ο αθλητισμός στο παρόν εκπαιδευτικό μας σύστημα;

‘‘Δε θα σου δώσει ο αθλητισμός να φας, γι’αυτό κοίτα να ανοίξεις κανά βιβλίο!’’  …η κλασική ατάκα της μέσης Κύπριας-Ελληνίδας μάνας!

Σε ένα παράλληλο σύμπαν όμως ίσως έλεγε τα ίδια και η μάνα του Ronaldo στον Ronaldo, μα τώρα φήμες λένε πως σκουπίζεται με χαρτονομίσματα.

Λογικά η Maria Dolores dos Santos Aveiro (μητέρα Ronaldo), δεν τον πίεζε να γίνει ούτε χημικός ούτε δικηγόρος. Τον άφησε να ακολουθήσει το όνειρο του.

Βέβαια όμως, τα στατιστικά του να είσαι κι εσύ ο επόμενος Ronaldo ή ο επόμενος Usain Bolt είναι μάλλον εις βάρος σου. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως το σχολείο ή το πανεπιστήμιο πρέπει να καθίσταται ικανό να σου στερήσει κάτι που εσύ αγαπάς.

Άκου να δεις λοιπόν… Άμα θες να τρέχεις στα γήπεδα, αυτό να κάνεις. Κι άμα θες να κρατάς μια μπάλα στα χέρια όλη μέρα, αυτό να συνεχίσεις να ακολουθείς. Άλλωστε δε γεννήθηκαν όλοι γιατροί και επιστήμονες! Απλώς φρόντισε να υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία! Το ‘δεν διαβάζω επειδή είμαι αθλητής’ δεν ισχύει, και αν ακολουθείς αυτή την άποψη τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις τα βασικά.

lh3.googleusercontent.com

Και ναι, οι γονείς ξέρουν, πάντα ξέρουν! Και καλό θα ήταν να τους ακούμε. Ίσως η επαγγελματική αποκατάσταση ενός αθλητή να είναι αβέβαιη, και έχουν δίκαιο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το δικό σου επάγγελμα και τις επιλογές σου, μια γνώμη μόνο μετράει, κι αυτή είναι η δική σου.

Μα μην το θεωρήσεις δεδομένο, ούτε έυκολο.

Θα χάσεις το δρόμο σου πολλές φορές και θα διερωτηθείς αν ακολουθάς το σωστό μονοπάτι άλλες τόσες! Μα δεν υπάρχει λάθος δρόμος αν ακολουθάς αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά σου.

lsusathletics.com

Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν ένας άψογος αθλητής με εξαιρετική ακαδημαική απόδοση. Σε ποια Κύπρο του 2020 όμως είναι δυνατόν αυτό;

Είναι το σύστημα τέτοιο, που καθιστά το ‘τέλειο’ ως ‘ελάχιστο’, και τους ‘γιατρούς’ ως τους μόνους ‘έξυπνους’. Ναι, βέβαια και είναι! Μα πίστεψε με υπάρχουν επίσης απίστευτα έξυπνοι ηθοποιοί, μουσικοί, κηπουροί, μάγειρες, ζωγράφοι, αθλητές…

‘‘Όλοι είναι έξυπνοι αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητα του να σκαρφαλώσει ένα δέντρο, τότε θα ζει όλη του την ζωή πιστεύοντας ότι είναι χαζό.’’

minhanhreadandwrite.files.wordpress.com

Βρες αυτό το κάτι που σε γεμίζει, αυτό που μπορείς να κάνεις για την υπόλοιπη σου ζωή με μεράκι, κι άσε τις κόλλες με τους σχολικούς ελέγχους στο πλάι. Και στο υπόσχομαι, καμιά έξτρα προσπάθεια που θα χρειαστεί να βάλεις σ’ αυτό, δε θα μοιάζει με αγγαρεία! Βρες το, ακολούθησε το, και ναι, αυτό θα σου δώσει να φας και να ταίσεις μια ολάκερη οικογένεια. Αρκεί να το κάνεις με μεράκι.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: photo-1-baomoi.zadn.vn

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
23
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!