Ρίχτηκες με τα μούτρα στην προσπάθεια, έδωσες τα πάντα για ένα όνειρο, πάλεψες με σώμα και ψυχή. Δεν πέτυχε όμως. Άδικο.

Είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, μα δεν ξεκουράζεσαι. Προσπαθείς να μη σκέφτεσαι, μα δεν ησυχάζεις. Περιστρέφεσαι μέσα στα ρούχα μπας και βολευτείς. Παράπονο.

Κλείστηκες και πάλι στον εαυτό σου, πάλεψες μόνη. Έκρυψες το πρόσωπο στα χέρια και κλαις με αναφιλητά που ταράζουν όλο σου το κορμί. Πονάς.

Δεν έχουν άλλη δύναμη τα μάτια σου, παρέδωσαν τα όπλα. Νιώθεις να μην έχεις άλλη αντοχή, σε κυριεύει η απογοήτευση κι η ανησυχία. Απελπίζεσαι.

Θυσίασες αρκετά, στερήθηκες ακόμα περισσότερα, πάλεψες με ό,τι είχες. Κουράστηκες.

Έδωσες ότι μπορούσες και σε πνίγει η αδικία μιας ανταμοιβής που δεν ήρθε.

Βάλθηκες να γεμίσεις το κεφάλι σου με σκέψεις που να δίνουν μια εξήγηση, το γιατί, το πώς, το πότε. Δημιούργησες σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να ενώσεις τα κομμάτια ενός περίπλοκου παζλ.

Ενός παζλ που θέλησες να τελειώσεις νωρίτερα για να βρεις μια λογική εξήγηση.

Μα το παζλ δε θα σου εξηγήσει γιατί, το γιατί θα το καταλάβεις μόνο εάν δώσεις χρόνο στο παζλ να βάλει τα κομμάτια του στη σειρά από μόνο του.

trackfieldcy.com

Ίσως πάρει ώρες, μέρες, μήνες. Ίσως η κατάσταση της αναμονής και ο πόθος μιας εξήγησης ή ανταμοιβής να σε κουράσει ακόμη περισσότερο.

Μα με τον καιρό θα καταλάβεις… Όχι επειδή τα κομμάτια του παζλ ενώθηκαν και σου έδωσαν μια εξήγηση, αλλά επειδή με το πέρασμα του χρόνου είδες από μόνη σου ποιος ήταν ο λόγος.

Κι όμως, αν ήξερες το τέλος πριν αρχίσεις, δε θ’ άρχιζες;

Ζούμε και μαθαίνουμε. Προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε, πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε.

Μα κάθε αγώνας είναι πιο ωραίος, επειδή σε κάθε αγώνα είσαι πιο έτοιμη. Έμαθες τόσα πολλά, έχεις παλέψει με τρικυμίες, κι αυτό είναι απλά άλλο ένα κύμα.

Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τα όνειρα σου να βυθίζονται μπροστά στα μάτια σου, απαιτεί τεράστια ψυχική δύναμη, μα εσύ την έχεις. Την κέρδισες μέσα από τις εμπειρίες σου.

Μην το ξεχνάς! Γιατί το ξεχνάς;

Θα περάσει κι αυτό. Όπως όλα τα άλλα. Αντέχεις ακόμα. Κι όσες φορές έφθασες στα όρια και φώναξες «Δεν αντέχω άλλο», σιωπηλά βαθιά μέσα σου ήξερες πως υπήρχε λίγη ακόμα αντοχή.

Τελικά; Αν ήξερες το τέλος πριν αρχίσεις, θ’ άρχιζες;

psychology.org.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: psyxology.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!