Loading

Σου μιλώ και δεν ακούς.

svg7 Δεκεμβρίου, 2020LovebeezΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όσες φορές ο εγωισμός σε κυρίευσε, τόσες άλλες νόμιζες ότι ήταν ασήμαντη η αιτία του τσακωμού μας. Γενικά για σένα όλα ήταν ασήμαντα… τουλάχιστον έτσι έδειχνε η συμπεριφορά σου.

Στην αρχή πίστευα ότι ήταν λόγω του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που ήμασταν ζευγάρι. Ότι έκανες πως ξεχνούσες πίσω σου τις κακές μας στιγμές και τις παρεξηγήσεις μας, για να μην χαλάσει η ατμόσφαιρα του ειδυλλίου μας.  Έστω ότι άφηνες τα μικροπράγματα που προκαλούσαν μικρή ένταση ανάμεσα μας να κυλούν αδιάφορα και συνάμα ομαλά, γιατί δεν ήθελες να τσακωθούμε.  Δεν έδινες συνέχεια στην κουβέντα μας. Για να το εκφράσω καλύτερα, δεν ήσουν καν παρόν ποτέ στις συζητήσεις μας ενώ εγώ ήμουν ο μόνος ακροατής που άκουγα τον ίδιο μου τον εαυτό. Ακροατής σε άδειο θέατρο.

Όλα στη ζωή σου ήταν σημαντικά και είχαν προτεραιότητα. Η δουλειά, οι φίλοι, τα χόμπι σου. Όλα εκτός από εμένα. Βέβαια δεν το παραδεχόσουν ποτέ. Φαινόμουν φουλ παράλογη στα μάτια σου όταν σου έλεγα να μιλήσουμε. Από πότε μια κουβέντα είναι κάτι το αδιανόητο να γίνει; Θα  σου πω εγώ. Από τότε που δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για το άτομο που έχεις απέναντι σου. Από τότε που θεωρείς εντάξει να είσαι σε μια σχέση εικονική, γιατί αυτό ήταν για σένα. Κάνεις το κέφι σου χωρίς να νιώθεις. Σε απασχολεί η ζωή σου μόνο.

chatowl.com

Είσαι με ένα άτομο απλώς για να νιώθεις φυσιολογικός; Δουλειά, σχέση, φίλοι ολοκλήρωναν το πακέτο που ονειρευόσουν να έχεις.  Με τον τρόπο που φερόσουν  όταν σου ζητούσα να καθίσεις μαζί μου, έστω για να δούμε μια ταινία ήταν σαν να ήσουν μελλοθάνατος, σαν βασανιστήριο για σένα.

Ενώ είχαμε τόσα προβλήματα στη σχέση μας, εσύ, όχι μόνο τα αρνιόσουν αλλά απέφευγες με κάθε τρόπο να τα λύσουμε μαζί. Εγώ κύριε μου, έμαθα ότι σε μια σχέση πρέπει και τα δύο άτομα  ξαφνικά να γίνονται ένα, μόνο τα σώματα να διαφέρουν.  Να τα ξεπερνούν όλα μαζί. Χαρές, στεναχώριες, αναποδιές και υπέροχες στιγμές να αντιμετωπίζονται και από τους δύο σαν ομάδα. Τότε, όλα θα φαίνονται πιο γλυκά και οι λύσεις βρίσκονται πολύ πιο εύκολα. Αυτό το συναίσθημα δεν το ένιωσα ποτέ μαζί σου. Εσύ, κόσμο σου. Και εγώ, στον παράλογο δικό μου όπως έλεγες. Ήταν η μόνη κουβέντα που ξεστόμιζες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αναρωτήθηκες ποτέ πώς είναι ενώ βρίσκεσαι σε σχέση να νιώθεις τόσο χάλια και να μην μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου  στον σύντροφο σου γιατί  δεν τον ενδιαφέρει; Πλέον πρέπει να μάθεις να παλεύεις μόνος σου, για να σώσεις αυτό που ίσως δεν σώζεται. Βέβαια κάθε προσπάθεια είναι ελπίδα, αλλά στην δική μας περίπτωση μπορώ να την παρομοιάσω με την βύθιση του τιτανικού, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην βουλιάξει. Έτσι και με εμάς, αποκλείεται να παραμείνουμε στην σχέση μας αφού ο ένας από τους δύο είναι απών.

img.freepik.com

Στο τέλος, το μόνο που  ακούς είναι την φωνή σου να παραμιλά στο κενό. Όταν είχες την ευκαιρία να μιλήσεις το απέφευγες. Ίσως φταίει το ότι έμαθες να ζεις στον ²έτοιμο² κόσμο. Στην κοινωνία του ²άστο για πιο μετά δεν είναι απαραίτητο².  Άκουσε τουλάχιστον τον εαυτό σου, μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τι ακριβώς θέλεις.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:static.jeffbullas.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σου μιλώ και δεν ακούς.