Loading

Σώμα είναι, θα αντιδράσει!

Πολλές φορές το σώμα μας αντιστέκεται στην προσπάθεια  που κάνουμε για να αδυνατίσουμε, να αλλάξει προς το καλύτερο και να φτάσουμε στο στόχο που επιθυμούμε!

Όταν «κολλήσει» η ζυγαριά, η κατάσταση γίνεται δύσκολη και ψυχοφθόρα, ειδικά όταν το προσπαθείς  καιρό και δεν λέει με τίποτα να κατέβει κάτω! Θα σου πω όμως μερικές συμβουλές που ίσως σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα και να μην παρατήσεις το στόχο σου:

Το λάθος της ζυγαριάς

Είναι μεγάλο λάθος να ζυγιζόμαστε καθημερινά, γιατί το μόνο που θα πετύχουμε είναι το άγχος και το στρες, ανασταλτικοί παράγοντες στην απώλεια βάρους. Το ιδανικό είναι 1 φορά την εβδομάδα και ακόμα καλύτερα τις πρωινές ώρες μετά το ξύπνημα και νηστικοί.

Τα γονίδιά μας (DNA)

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι με ορισμένες παραλλαγές ενός γονιδίου που σχετίζεται με «αυξημένη μάζα λίπους και παχυσαρκίας» έχουν μεγαλύτερη όρεξη και είναι σημαντικά βαρύτεροι από εκείνους που δεν το έχουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκούμαστε τακτικά και να τρώμε υγιεινά τρόφιμα καθώς αυτός ο συνδυασμός μειώνει την επίδραση των γονιδίων αυτών. Και δυστυχώς παιδιά, εάν τα έχουμε δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την ίδια μας την κατασκευή!

Πόσο πιστά ακολουθείται το διαιτολόγιό μας;

Η λέξη νηστικός δεν πρέπει να υπάρχει και δεν είναι λύση για να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος. Το να παραλείπουμε βασικές ομάδες τροφίμων στερεί από τον οργανισμό μας σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το μεταβολισμό μας! Γι’ αυτό αν θέλεις να αντιδράσει το σώμα σου, ΦΑΕ!

Λάθος κατανάλωση θερμίδων

Μία άλλη περίπτωση που μπορεί να μην χάνουμε βάρος, ενώ γυμναζόμαστε, είναι κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. Πολλοί όταν ξεκινούν να γυμνάζονται αρχίζουν να καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ αυτές που χρειάζονται επειδή νιώθουν μεγαλύτερη πείνα είτε μετά από την κούραση είτε μόνο και μόνο για να επιβραβεύσουν τον κόπο που έκαναν. Το δυσάρεστο είναι ότι δεν γίνεται αντιληπτό από το ίδιο άτομο και νομίζει ότι καταναλώνει τα ίδια, όπως πριν ξεκινήσει να γυμνάζεται. Στη πραγματικότητα όμως λαμβάνει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτές που «καίει» κατά την άσκηση.

Το ίδιο ισχύει και όταν ο ασκούμενος  καταναλώνει πολύ λιγότερες θερμίδες απ’ αυτές που πραγματικά έχει ανάγκη. Όταν ο οργανισμός δεν λαμβάνει την ενέργεια που χρειάζεται, τότε ό,τι καταναλώνει το αποθηκεύει σε λίπος για να έχει απόθεμα ενέργειας. Έτσι μειώνει τον μεταβολισμό, για να μειώσει αντίστοιχα τις ενεργειακές απαιτήσεις. Έτσι, λοιπόν πρέπει να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη πάντα στις ανάγκες του κάθε οργανισμού και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

Εν κατακλείδι, τα πράγματα είναι απλά! Δύο μαγικά στοιχεία που χρειάζονται σε όλα τα πράγματα είναι η Υπομονή και η Προσήλωση στο στόχο! Πράξε χωρίς δικαιολογίες και δώσε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου και έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα θα έρθει να σε ανταμείψει!

Το σώμα μας είναι βιολογικά κατασκευασμένο για να επανέρχεται μετά από την προσπάθεια, είναι έτσι φτιαγμένο που αντιδρά όταν του δώσουμε τους λόγους και τα σωστά κίνητρα. Μην τα παρατάς λοιπόν έστω κι αν δεν βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα. Τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά τα πάντα αποκτώνται με κόπους και θυσίες. Stay focused,

…και πού θα πάει,

Σώμα είναι, θ’ αντιδράσει!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σώμα είναι, θα αντιδράσει!