Loading

Sexting: Πόσο ακίνδυνο είναι;

Ζώντας στον 21ο αιώνα θα έχεις αντιληφθεί τις χιλιάδες αλλαγές που έχουν επέλθει με το πέρασμα των χρόνων. Ζούμε στον κόσμο της τεχνολογίας, του internet και των γρήγορων καταστάσεων, πολλές επιλογές, σε πληθώρα οι εναλλακτικές και καλώς ή κακώς ο ρομαντισμός έχει εξαφανιστεί.

collegian.com

Πέραν όμως του φλερτ από τα social και του chatting υπάρχει και κάτι νέο πολύ δημοφιλές στις μέρες μας κι αυτό είναι το λεγόμενο «sexting». Οι νεότεροι το ξέρετε σίγουρα, οι παλαιότεροι ίσως και όχι. Να σας εξηγήσω λοιπόν τι είναι το sexting,  προέρχεται από τις λέξεις sex και texting δηλαδή sex από μηνύματα και κάποιες φορές μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο. Πόσο ακίνδυνο είναι όμως όλο αυτό σε αυτή την κοινωνία όπου ζούμε;

imgix.bustle.com

Οι κίνδυνοι λοιπόν είναι πολλοί και θα σου παραθέσω μερικούς.

  1. Δεν ξέρεις (τις περισσότερες φορές, εκτός κι αν το κάνεις με τον/την σύντροφό σου) ποιος είναι πίσω από την οθόνη, αν δηλαδή το πρόσωπο το οποίο σου λέει πως είναι ισχύει και εάν αυτά που λέτε μένουν μια ιδιωτική συζήτηση ή μπορεί να σε εκθέσει παρά έξω.
  2. Εάν υποθέσουμε πως ξέρεις με ποιον μιλάς, μην στέλνεις ποτέ βίντεο ή φωτογραφίες στις οποίες θα είσαι γυμνός ή με εσώρουχα. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι φωτογραφίες, το συγκεκριμένο είναι κάτι πολύ επικίνδυνο το οποίο έχει απασχολήσει παρά πολλές φορές την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας. Εάν τώρα θέλεις πια τόσο πολύ να στείλεις κάτι φρόντισε να μην φαίνεται το πρόσωπο σου. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα τα οποία τέτοιου είδους φωτογραφίες έχουν χρησιμοποιηθεί για πορνογραφικούς σκοπούς.
  3. Πες λοιπόν πως το sexting το κάνεις με τον σύντροφό σου για τους δικούς σας λόγους, π.χ. λόγω απόστασης ή γιατί θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επαναπαυτείς, γιατί δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσει ο σύντροφός σου σε έναν επερχόμενο χωρισμό.
  4. .Νομίζω δεν χρειάζεται καν να σου πω την άποψη μου σε περίπτωση που είσαι ανήλικος, εκεί όλα όσα προ είπα δεν ισχύουν. Για εσένα η απάντηση και το πιο συνετό είναι κατηγορηματικά όχι.

brandyaustinlaw.com

Μπορώ να καταλάβω πως επάνω στο φλερτ και τον ερωτισμό μπορείς να κάνεις και να πεις πολλά πράγματα που δεν πρέπει και που δεν θα ήταν ώριμο να κάνεις.

Σαν συμβουλή πάνω σε αυτό το θέμα θα σας έλεγα απλά μην το κάνετε, και δεν θέλω να ακουστώ σαν την γιαγιά σας από το χωριό αλλά οι κίνδυνοι που παραμονεύουν την σήμερον ημέρα είναι εκατοντάδες πόσο μάλλον οι κίνδυνοι του διαδικτύου, όσο πάθος και φλόγα εάν υπάρχει ανάμεσα σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι τα λόγια πράξεις, εσείς, οι δυο σας, μαζί, χωρίς τον φόβο και την αμφιβολία ότι μπορεί κάτι να διαρρεύσει.

Εάν πέρα από όλα αυτά που είπαμε εσύ το έχεις κάνει και κάποιος σε εκβιάζει, στην περίπτωση που είσαι ανήλικος μίλησε στους γονείς σου όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται είναι οι μόνοι που μπορούν να σε βοηθήσουν, μην υπό πέσεις σε εκβιασμούς, μην προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Στην περίπτωση που είσαι ενήλικας κάλεσε το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρας όπου διαμένεις και θα σε βοηθήσουν τάχιστα και με την ανάλογη σοβαρότητα όπου απαιτεί το θέμα

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thenypost.files.wordpress.com

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Sexting: Πόσο ακίνδυνο είναι;