Loading

Σεξ εν μέσω κορωνοϊού;

svg27 Μαρτίου, 2020HealthybeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

Ως πότε θα ζούμε σε καραντίνα;

Ως πότε θα λουζόμαστε το αντισηπτικό;

Μας κόβουν τις βόλτες…

Μας κόβουν τις συναντήσεις με φίλους…

Μας κόβουν… το σεξ; Ώπα ρε παιδιά! Κόβεται το σεξ;

Ε λοιπόν εν μέσω κορωνοϊού είναι όλα πιθανά! Ξέρω, είναι ένα θέμα που φοβόμαστε να πιάσουμε, λόγω του ότι ο ιός επιφέρει θανάτους και θα σκέφτεστε «αυτή είναι η έγνοια της τώρα;», αλλά κάποια πράγματα δεν πρέπει να φοβόμαστε να τα πούμε, ειδικά όταν ακούγονται από ιατρικής φύσεως. Γι’ αυτό και σήμερα γλυκιές μου μελισσούλες θα προσπαθήσω μέσα από το άρθρο μου να σας λύσω αρκετές απορίες περί σεξ εν μέσω κορωνοϊού.

Αρχικά να πούμε πως το COVID-19 (coronavirus disease 2019), γνωστό ως οξεία αναπνευστική νόσος 2019nCoV, μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων μολυσμένων ατόμων που βήχουν, φτερνίζονται ή εκπνέουν ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις του αναπνευστικού (μέσω μολυσμένων χεριών). Η επαφή με μολυσμένες επιφάνειες αποτελεί δευτερογενή τρόπο μετάδοσης.Μέχρι εδώ όλα οκ και κατανοητά. Ποιο είναι το ρίσκο με την σεξουαλική επαφή εν μέσω αυτής της πανδημίας;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ο ιός μεταφέρεται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Φυσικά όταν λέμε σεξουαλική επαφή, ορισματικά εννοείται η κολπική ή πρωκτική διείσδυση και το στοματικό σεξ. Οπότε με την συνουσία δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε τον ιό. Θα μου πεις τώρα πως η ερωτική πράξη εμπεριέχει και άλλες πράξεις, όπως τα φιλιά και τα αγγίγματα στο πρόσωπο. Τα φιλιά κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξη (και όχι μόνο) είναι ουσιαστικά μία διαδικασία ανταλλαγής σάλιου. Άρα αν ο/η σύντροφος σας είναι μολυσμένος από τον ιό, τότε είναι φυσικό επόμενο, μέσω των φιλιών, να εισβάλει ο ιός στον οργανισμό σου.

Εκτός από αυτά τα συμπεράσματα, υπάρχει και η πιθανότητα μετάδοσης μέσω κοπράνων. Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών στην αγγλική εφημερίδα The Guardian, εφόσον είναι πιθανή η μετάδοση μέσω κοπράνων, τότε μπορεί να μολυνθεί κάποιος μέσω της στοματικής επαφής με ευαίσθητες περιοχές, δηλαδή μέσω στοματικού σεξ.

Όμως η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μεταξύ των συντρόφων επηρεάζεται από μερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα όσοι έχουν σταθερούς συντρόφους, μένουν μαζί και ξέρουν κατά πόσο έχουν εκτεθεί στον ιό, δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν ο ένας τον άλλο.Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ερωτική πράξη είναι μία ωραιότατη ιδέα για να σπαταλήσετε λίγο από τον άπλετο χρόνο, που διαθέτουμε πλέον λόγω καραντίνας. Η σεξουαλική συνεύρεση καταπολεμά την άνοια και την ένταση που ίσως προκαλεί ο πολυήμερος εγκλεισμός.

Ωστόσο, εννοείται πως αυτό δεν ισχύει για όσους βρίσκονται σε φάση αναζήτησης νέου σεξουαλικού συντρόφου. Ειδικά αυτή την εποχή, είναι η χειρότερη στιγμή για να ξεκινήσετε “dating”, καθώς ο ιός καραδοκεί.

Τι γίνεται εάν ένας από το ζευγάρι είναι θετικός στον κορωνοϊό;

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ζευγάρι θα αναγκαστεί να χωριστεί για λίγο καιρό. Αυτό μάλλον φαντάζει δύσκολο, αλλά είναι εφικτό! Η υγειονομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης συστήνει επτά μέρες απομόνωση μετά την εμφάνιση της ασθένειας. Η λήξη της εφταήμερης καραντίνας ακολουθεί 72 ώρες μετά των τελευταίο πυρετό (χωρίς χορήγηση αντιπυρετικών) και με ταυτόχρονη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο μου άρθρο (5 θετικές επιδράσεις του σεξ στην υγεία), η ερωτική συνεύρεση είναι κάτι παραπάνω από μερικές ηδονικές στιγμές. Είναι υγεία! Και για να συνεχίσει να είναι υγεία για όλους μας bee careful!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σεξ εν μέσω κορωνοϊού;