Loading

Σε σκέφτομαι…

svg8 Απριλίου, 2021LovebeezΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, ο τρόπος που ζούμε ακόμα και ο τρόπος που επικοινωνούμε πλέον έχουν αλλάξει. Όλα έχουν γίνει τόσο γρήγορα που τελικά δε καταλαβαίνουμε τι γίνεται, δε προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε την παρούσα κατάσταση και απλά αντιδράμε ή μάλλον απλά ζούμε. Γνωρίζουμε τόσους ανθρώπους καθημερινά από την δουλειά μας, το χόμπι μας ή ακόμα και από μια απλή βόλτα. Περιτριγυριζόμαστε από τόσους ανθρώπους φίλους, συγγενείς, οικογένεια. Και φτάνει η στιγμή να σκεφτείς «Έχουν νόημα όλοι αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή μου;». Η απάντηση είναι μια, νόημα στη ζωή σου έχουν οι άνθρωποι που νοιάζεσαι και σκέφτεσαι.

Τι και αν είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας, υπάρχουν άνθρωποι που ταιριάζουμε, σκεφτόμαστε το ίδιο, έχουμε ίδιο χιούμορ, ίδιες ασχολίες. Όλοι έχουμε ανάγκες, μπορεί είτε λίγο είτε πολύ διαφορετικές, αλλά κάποιες τις έχουμε όλοι. Όλοι θέλουμε να αγαπάμε και να μας αγαπούν, όλοι θέλουμε να μας σκέφτονται και να νοιάζονται για εμάς.

Όταν νιώθεις ότι σου λείπει κάποιος, πιθανόν το ίδιο νιώθει και αυτός. Είναι ένα αίσθημα αμοιβαίο. Κάτι βαθύτερο από το να νοιάζεσαι για κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό όχι απλά σου «τρώει» λεπτά, ώρες από τη καθημερινότητά σου, αλλά έχει κατακλύσει το μυαλό σου! Πίστεψε με αυτό είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα για τον ανθρώπινο νου. Έχεις τη δυνατότητα πλέον, είτε με τον ένα είτε με τον άλλον τρόπο να εκπληρώσεις όλες τις επιθυμίες, ανάγκες σου, όμως το να έχεις πετύχει να σε σκέφτεται ο άλλος… φίλε μου έχεις κάνει την πιο δύσκολη δουλειά.

Ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τρέξεις στο κινητό να δεις μήπως έλαβες αυτό το πολυπόθητο μήνυμα που θέλεις, εργάζεσαι όλη μέρα με πίεση και τα αφεντικά σου να σου ζητάνε όλο και περισσότερα αλλά εσύ σκέφτεσαι τα στιγμές που περάσατε μαζί και πόσες ακόμα στιγμές θέλεις να περάσετε…. Πηγαίνεις το απόγευμα βόλτα με τους φίλους σου και νομίζεις ότι τον βλέπεις παντού, τον ακούς παντού ή μυρίζεις το άρωμά του. Το βράδυ κουρασμένη στο σπίτι κάθεσαι και χαζεύεις το κινητό ή καμιά ταινία και τον σκέφτεσαι… όλη μέρα τον σκέφτεσαι… θέλεις να του το πεις αλλά φοβάσαι, διστάζεις, γιατί; Τι έχεις να χάσεις; Ή μήπως κρύβεσαι και από τον ίδιο σου τον εαυτό; Κρύβεσαι πίσω από φράσεις του στυλ «να προσέχεις» ή «στείλε μου όταν φτάσεις» αντί να πεις πραγματικά «σε σκέφτομαι όλη μέρα και δεν αντέχω ούτε στιγμή μακριά σου».

pexels.com

Πάρε τηλέφωνο, πες αυτό το σε σκέφτομαι! Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Να φανείς δυνατή. Φτάνουν τα ψέματα σε αυτόν αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Όλοι μας θέλουμε να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποιος, ή καλύτερα ο συγκεκριμένος, που μας σκέφτεται όσο εμείς. Δύο λέξεις είναι που θα σκοτώσουν τον εγωισμό σου, θα σε κάνουν πιο ευάλωτη, αλλά και πιο αληθινή. Δεν πρέπει να τυραννιέσαι άλλο. Ουσιαστικά δηλώνεις ότι σου έχει κατακτήσει το μυαλό σου, δε μπορείς να κάνεις τίποτα με καθαρή σκέψη και του δηλώνεις ανοιχτά ότι έχει πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Όση ώρα διαβάζεις αυτό το κείμενο είμαι σίγουρη ότι ένα άτομο σκέφτεσαι και είναι το δικό σου άτομο, αυτό που έχει κατακτήσει τις σκέψεις σου. Ναι παραδέξου το πλέον είναι το άτομο που εσύ σκέφτεσαι! Στείλε του τώρα σε σκέφτομαι και τίποτα περισσότερο… εσύ θα κάνεις το καθήκον σου και θα γαληνέψεις…


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pexels.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σε σκέφτομαι…