Loading

Σε εμπιστεύομαι γι’ αυτό μην με πληγώσεις…

svg27 Οκτωβρίου, 2021LovebeezΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Ο Frank Crane είχε πει κάποτε: «Μπορεί να εξαπατηθείς εάν εμπιστεύεσαι πάρα πολύ, αλλά θα ζεις σε βασανιστήρια εάν δεν εμπιστευτείς αρκετά». Εμπιστοσύνη είναι με τα θετικά και τα αρνητικά της. Με την ευτυχία και το ρίσκο. Η εμπιστοσύνη μπορεί να σε ανεβάσει στα ουράνια, αλλά την ίδια στιγμή να σε προσγειώσει απότομα στο έδαφος.

Είναι ωραίο να ξέρουμε ότι υπάρχει έστω και ένα άτομο στη ζωή μας που μπορούμε να του εμπιστευτούμε τα πάντα. Από τις χαρές, ευτυχίες, αγωνίες έως και τη λύπη, τα άγχη και τους προβληματισμούς.

Αυτό το άτομο στη ζωή σου θα έχει περάσει πολλά, όχι σε τόσο σε χρόνια, δε έχουν σημασία τα χρόνια που ξέρεις κάποιον, αλλά τις δυσκολίες και τις χαρές που έχετε περάσει μαζί. Είναι δύσκολο να διαλέξεις και να σε διαλέξει το άτομο όπου θα μοιράζεται τα πάντα μαζί σου και ταυτόχρονα ριψοκίνδυνο. Πόσες φορές έχεις απογοητευτεί από τους ανθρώπους και έχεις σκεφτεί «Δεν άξιζε τελικά την εμπιστοσύνη μου»; Είναι δύσκολο γιατί όχι μόνο ανοίγεις και λες τα πιο κρυφά σου «μυστικά» αλλά του δίνεις και ένα κομμάτι από την καρδιά σου.

Είναι ωραίο να είσαι σίγουρος για τον άλλο που έχεις απέναντι σου, να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από αυτόν. Πρόσεχε! είπα να είσαι σίγουρος για αυτόν και όχι να τον έχεις δεδομένο. Πολλές φορές οι άνθρωποι ξεχνάμε αυτά που πραγματικά νιώθουμε και τα θεωρούμε πλέον δεδομένα.

Τον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι να του το και να του δείχνεις καθημερινά. Να λες το πόσο πολύ τον αγαπάς, πόσο σου λείπει και πόσο πολύ χαίρεσαι που τον έχεις στη ζωή σου. Είναι ο άνθρωπός σου! Εκτίθεσαι συνεχώς σε αυτόν ξέρεις ότι είναι εκεί για σένα, ξέρεις ότι σε φροντίζει και σε σκέφτεται.

pexels.com

Η εμπιστοσύνη είναι το κύριο συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση. Όταν κατακτηθεί αυτό το σκαλοπάτι μετά όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Τα αρνητικά συναισθήματα φεύγουν. Νιώθεις ασφάλεια. Δε νιώθεις πλέον μόνος. Δουλεύετε σαν ομάδα. Είστε ομάδα! Ξέρεις ότι ό,τι και να κάνεις θα είναι το άτομό σου εκεί, εκεί για σένα. Να σε στηρίξει ή ακόμα και να μπει μπροστά σου για να σε προστατέψει. Όλα αυτά, ωστόσο, είναι η θετική πλευρά της εμπιστοσύνης. Τι γίνεται όμως όταν αυτό είναι μονοδιάστατο ή όταν η εμπιστοσύνη καταπατηθεί;

Ξέρεις ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση και πλέον είναι και η πιο σύνηθης. Με το που εμπιστεύεσαι ένα άτομο, του ανοίγεις την καρδία σου, δίνεις κλειδί για να εισέρχεται στο μυαλό σου… τσουπππ… να το και εξαφανίστηκε… χωρίς ούτε μια λέξη, χωρίς ούτε ένα αντίο… Είναι η σκληρή αλήθεια και μετά από τη πρώτη, δεύτερη, τρίτη προσπάθεια με του ανθρώπους και την εμπιστοσύνη καταλαβαίνεις ότι πλέον πολύ δύσκολα θα εμπιστεύεσαι άνθρωπο. Πολλές φορές δεν εμπιστευόμαστε ούτε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Οι άνθρωποι είμαστε περίεργα όντα και αρκετά αλαζόνες. Προσπαθούμε να βλέπουμε τις καλές πλευρές των ανθρώπων, αλλά κάποιες φορές πρέπει να βλέπουμε και τα αρνητικά. Έτσι θα αποφεύγεις να πληγώνεσαι πολύ. Είναι αδύνατον να μην πληγωθείς ξανά. Έτσι είναι η ζωή. Μέσα από την εμπιστοσύνη και την σκληρότητά της μαθαίνεις ποιος πραγματικά είσαι και παίρνεις συνεχώς νέα μαθήματα για εσένα τον ίδιο αλλά και για τους ανθρώπους γύρω σου.

Οπότε όταν είσαι σίγουρος για ένα άτομο, όταν τον έχεις «δοκιμάσει» μέσα από φουρτούνες και χαλασμούς… κράτα τον! Κράτα τον και ας σε πληγώσει. Θα σκέφτεσαι τουλάχιστον ότι εκείνες τις στιγμές είχες να μοιραστείς κάτι με ένα άνθρωπο που σήμαινε πολλά για εσένα και εν τέλει σου έδωσε και κάποια μαθήματα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pexels.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σε εμπιστεύομαι γι’ αυτό μην με πληγώσεις…