«Μα εσυυυυ, στ ’αστέρια βλέπεις μόνο ζώδιααα και της καρδιάς τα επεισόδιααα προτιμάς να τα δεις στην τιβί». Σε αντίθεση όμως με τον τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, στην περίπτωση μας το παιχνίδι της αγάπης βρίσκεται στον ουρανό!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ανάμεσα στα χιλιάδες αστέρια που γεμίζουν τον ουρανό, μια ομάδα αστρονόμων εντόπισε τα πιο ερωτευμένα. Οι επιστήμονες φωτογράφισαν τους δύο αστέρες να «φιλιούνται», καταγράφοντας έτσι ένα πολύ σπάνιο (λόγω της πολύ μικρής διάρκειάς του) αλλά και περίεργο φαινόμενο.

Οι εν λόγω αστέρες βρίσκονται 160.000 έτη φωτός μακριά

(1 έτος φωτός= 9,46*km!!), μέσα στο πλανητικό νεφέλωμα της «Ταραντούλας», περιοχή που αποτελεί μία από τις πιο ενεργές περιοχές στην παραγωγή αστέρων, λόγος για τον οποίο μελετάται πολύ συχνά από τους επιστήμονες.

Τα δύο τεράστια αστέρια ήρθαν σε τόσο κοντινή τροχιά, ώστε ακούμπησαν μεταξύ τους, δημιουργώντας ίσως το πρώτο μεσοαστρικό ειδύλλιο.

Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τους αστέρες, έχουν εστιάσει πάνω στο περίεργο φαινόμενο. Όσες φορές έχει παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο, το μικρότερο (σε μάζα) αστέρι συνήθως «τραβάει» ύλη από την επιφάνεια του μεγαλύτερου. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχει παραπάνω ιδιαιτερότητες, καθώς τα δύο αστέρια είναι σχεδόν του ίδιου μεγέθους. Οι επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν πως το μοιραίο αυτό «φιλί» έχει οδηγήσει στο να ανταλλάξουν περίπου το 30% της ύλης τους.

cms.qz.com

Γενικότερα, η πορεία, η εξέλιξη καθώς και η συγχώνευση διαφόρων αστέρων αποτελεί ένα βασικό και πολύπλοκο ζήτημα στον τομέα της αστρονομίας και αστροφυσικής.

Τα δύο αστέρια μας λοιπόν είτε θα ενωθούν, δημιουργώντας έναν γιγάντιο καινούριο αστέρα και ολοκληρώνοντας τον πρώτο γαλαξιακό… έρωτα, ή θα δημιουργήσουν μία μαύρη τρύπα, ακριβώς στο σημείο που εντοπίστηκαν.

Δυστυχώς για τον έρωτα αυτό, το δεύτερο σενάριο είναι και το πιο πιθανό να επικρατήσει, οδηγώντας έτσι στον αφανισμό των δύο αστέρων.

**Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cms.qz.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
6
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!