Τρομακτική, επικίνδυνη, απρόβλεπτη, αδάμαστη… Υπάρχουν πολλά επίθετα με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη φύση. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, ένα άλλο έρχεται πρώτο στο μυαλό μας: εντυπωσιακή.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ανήκουν άραγε τα φυσικά φαινόμενα που επέλεξα σε αυτές τις περιπτώσεις; Εγώ λέω ναι, εσείς τι λέτε;

gannett-cdn.com

Σέλας (Aurora): Ο εντυπωσιακός αυτός “χορός” φωτός που λαμβάνει χώρα κοντά στους πόλους, προκαλείται λόγω της αλληλεπίδρασης του ηλιακού ανέμου με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

tmgrup.com.tr

Ολική έκλειψη ηλίου: Όταν η Σελήνη κρύβει τον Ήλιο. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε μία παράξενη κοσμική σύμπτωση: στο ότι τα δύο σώματα έχουν το ίδιο μέγεθος στον ουράνιο θόλο της Γης (παρόλο που απέχουν πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα μεταξύ τους).

apod.nasa.gov

Ουράνιο τόξο: Γνωρίζατε ότι όλα τα ουράνια τόξα είναι κυκλικά (και επίσης διπλά);

newsweek.com

Ηφαιστειακή έκρηξη: Αν και καταστροφικές και δυστυχώς και ενίοτε φονικές, οι ηφαιστειακές εκρήξεις δεν παύουν να είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης.

cgtn.com

Βροχή διαττόντων αστέρων: Τα λεγόμενα μετέωρα ή πεφταστέρια, με τα πιο διάσημα να είναι οι Περσείδες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους κάθε Αύγουστο.

fanpage.gr

Φωσφορίζοντα κύματα: Σε κάποιες ακτές του κόσμου τα κύματα φωσφορίζουν!  Αυτό προκαλείται λόγω της έκλυσης φωτός από διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται βιοφωταύγεια.

beezdom.com

Σύννεφα Αsperatus: Όταν ο ουρανός μοιάζει με ζωγραφιά! Μάθε περισσότερα για τα υπέροχα σύννεφα Asperatus πατώντας εδώ.

explorersweb.com

Αστραπές Catatumbo: Στο στόμιο του ποταμού Catatumbo, στην Βενεζουέλα, πέφτουν αστραπές 140 με 160 νύχτες τον χρόνο, για 9 ώρες κάθε μέρα και 16 με 40 φορές κάθε λεπτό!

zmescience.com

Ριγέ παγόβουνα: Ποιος είπε ότι όλα τα παγόβουνα είναι μονόχρωμα; Σε ορισμένα από αυτά παρατηρούνται διάφορες ριγέ αποχρώσεις, οι οποίες προκαλούνται είτε λόγω της παρουσίας φυκιών είτε λόγω διάφορων ιζημάτων.

blogspot.com

Κινούμενες πέτρες: Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στις Η.Π.Α., συμβαίνει ένα μυστήριο φαινόμενο: πέτρες ή ακόμα και τεράστιοι ογκόλιθοι φαίνεται να κινούνται από μόνοι τους!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!