Άλλο ένα σχέδιο βασανιστηρίων και δοκιμών για χάρη της επιστήμης πήρε σάρκα και οστά στα τέλη της δεκαετίας του 40’ στην Αμερική, ως συνέχεια του αποτρεπτικού έργου των Ναζί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με πρωτοστάτη τον Στίβεν Κίνζερ. Ονομάζεται MKULTRA ή αλλιώς «σχέδιο απόλυτου ελέγχου νοημοσύνης».

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

inverse.com

Το σχέδιο «MKULTRA» εφαρμόστηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (αλλιώς ονομαζόμενη CIA) και είχε ως βασικό στόχο την χρήση χημικών ουσιών και άλλων επιστημονικών μέσων προς αποδυνάμωση του εχθρού και τον εξαναγκασμό του προς διάθεση πληροφοριών. Οι χημικές ουσίες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν, είχαν ως παράπλευρο στόχο την χρήση τους για διερεύνηση της αποτελεσματικότητάς τους στον τομέα τη υγείας. Μερικά από τα παρακλάδια του σχεδίου αυτού ήταν τα σχέδια «Bluebird» και «Artichoke». Από το σχέδιο αυτό έχουν επηρεαστεί πολλές ταινίες και σειρές όπως το “Stranger Things”.

cia.gov

Μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στο σχέδιο αυτό ήταν η χορήγηση ψυχοδιεγερτικών ουσιών όπως LSD, ηλεκτροσόκ, υπνωτισμό όπως και απομόνωση. Όλες αυτές, όμως, οι δοκιμές είχαν ως βασικό στόχο την εξακρίβωση τεχνικών για διερεύνηση των τότε Σοβιετικών και Βορειοκορεατών αιχμαλώτων για παραδοχή πιθανών απειλών από την ανατολική μεριά. Εννοείται ότι όλες οι δοκιμές γίνονταν παρά την θέληση και έγκριση του αιχμαλώτου ή του κρατούμενου.

pinterest.com

Η Κ.Υ.Π. προσπάθησε να δημιουργήσει μέχρι και «ναρκωτικό της αλήθειας», προσπάθεια η οποία ματαιώθηκε το 1965 όταν η Αμερικανική Κυβέρνηση ανακάλυψε τις προθέσεις των οργανωτών και διέταξε την καθολική άρση του Σχεδίου το 1973.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι-πειραματόζωα που έχασαν την ζωή τους στις δοκιμές αυτές. Ανάμεσά τους και ο γνωστός βιοχημικός ερευνητής Φρανκ Όλσον, ο οποίος μετά από μία εβδομάδα χορήγησης LSD αυτοκτόνησε πηδώντας απ’ το παράθυρο. Μάλιστα, στην αναφορά που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, στο σχέδιο αυτό αναγράφεται το εξωπραγματικό ποσό της τότε εποχής των 40.000 δολαρίων, ποσό που ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο δολάρια σήμερα.

pinterest.com

Σε γενικές γραμμές, το πολυδιάστατο αυτό σχέδιο συνέβαλε εν μέρει στην πρόοδο της Ιατρικής αλλά ταυτόχρονα κλόνισε την κοινή γνώμη για την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στη σχέση μεταξύ Αμερικανικής Κυβέρνησης και της Κ.Υ.Π. Παρόλα αυτά, σήμερα, μέσω του Ο.Η.Ε. διεκπεραιώνονται όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι για τέτοιου είδους δοκιμές και πειράματα, απουσίας πλέον του ανθρώπινου και ζωικού παράγοντα ως πειραματικό εγχειρίδιο.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bitchute.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!