Η Χριστιάνα προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #healthybeez στην #sciencebeez και να γράψει το θέμα «Η επιστημονική ερμηνεία του ουράνιου τόξου!». Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Είναι πολύχρωμο, είναι φωτεινό, είναι παράξενο, είναι κάτι που παραξενεύει μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για το Ουράνιο Τόξο.

Το ουράνιο τόξο  από τότε που ήμασταν παιδιά μας έλεγαν ότι έκρυβε μυστικά…
Τι είναι όμως στην πραγματικότητα το ουράνιο τόξο; Τι συμβαίνει και βλέπουμε αυτό το πανέμορφο πολύχρωμο θέαμα στον ουρανό;

Το ουράνιο τόξο είναι ένα καθαρά οπτικό φαινόμενο. Δημιουργείται, όταν το φως του ηλίου, απλώνεται πάνω σε σταγονίδια νερού, τα οποία αιωρούνται ακόμα στον ουρανό.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε βροχή αλλά και ήλιο! Ένα φαινόμενο, που σίγουρα δεν το βλέπουμε κάθε μέρα!

iefimerida.gr

Επειδή τα σταγονίδια του νερού είναι στρόγγυλα, όταν πέφτει το φως του ηλίου επάνω τους, αυτά διαθλούν τις ακτίνες του και δημιουργούν το ουράνιο τόξο, όπως δηλαδή το φως διαθλάται μέσα από ένα πρίσμα! Αυτή η διάθλαση του φωτός συμβαίνει σε εκατομμύρια σταγονίδια νερού. Βέβαια, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, οι ακτίνες του ηλίου δεν είναι λευκές!

Αποτελούνται από επτά χρώματα! Το κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί και βιολετί!

blogspot.com

Έτσι λοιπόν το ουράνιο τόξο γίνεται ορατό, αποκαλύπτοντας τα πανέμορφα χρώματα των ακτινών του ηλίου, κατά τη διάθλαση μέσα από εκατομμύρια σταγονίτσες.

Άρα, το πανέμορφο αυτό φαινόμενο που βλέπουμε στον ουρανό μετά από βροχή και εφόσον υπάρχει ήλιος, είναι μια οφθαλμαπάτη!

Στο πιο κάτω σχεδιάγραμμα σου προτείνω ένα πείραμα με το οποίο θα μπορέσεις να παρατηρήσεις τη δημιουργία του ουράνιου τόξο με τα παιδάκια σου.

pinimg.com

Στη ζωή όμως λέμε πως πάντα μετά από μια καταιγίδα, έρχεται το φως και ακριβώς το ουράνιο τόξο αποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι χαρούμενο μεταξύ λύπης (βροχής) και φωτός (χαράς), η ελπίδα για καλύτερες μέρες! Γιατί η επιστημονική εξήγηση που υπάρχει στα καιρικά φαινόμενα, ισχύει και στην πραγματική ζωή.

alithinesgynaikes.gr

Κλείνω αφιερώνοντας αυτό το τραγούδι:

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: media.phillyvoice.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
7
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!