Οι τελευταίες εξελίξεις της μετά πανδημίας και γενικότερα στον τομέα της υγείας έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη για το αν είναι «σωστή» κίνηση να γίνει καθολικός εμβολιασμός κατά του Κορωνιού ή αν είναι καλύτερα η «αγέλη» να παραμείνει στην λίστα αναμονής για φυσική εξέλιξη των καταστάσεων. Ως φοιτητής Ιατρικής και μελλοντικός επιστήμονας, πιστεύω ότι θα πρέπει να βάλουμε στην ζυγαριά όλα τα αναγκαία κομμάτια του παζλ και να αναλύσουμε τι τίθεται σε ρίσκο και τί σε εύνοια.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Τα περί δομής και λειτουργίας του ιού αυτού θέλω να πιστεύω ότι είναι κατανοητά και επιεικώς ξεκαθαρισμένα σε όλους μας από τους ειδικούς. Επικεντρώνομαι, σήμερα, στο τί εστί εμβόλιο και τί εστί τεχνητή ανοσία για να μπορεί να γίνει επίσης κατανοητό σε όλους το τί μπορεί να προσφέρει το περίφημο αυτό εφεύρημα.

biolate.com

Πρώτα απ’ όλα, το περιεχόμενο του εμβολίου περιέχει αδρανοποιημένα αντιγόνα τα οποία λειτουργούν ως εξής: Με την εισαγωγή τους στον οργανισμό αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο το Α.Σ. διεγείρεται για την παραγωγή κυττάρων μνήμης, μετά από πολλές περίπλοκες διαδικασίες, έτσι ώστε να θυμάται τον παράγοντα και να τον καταπολεμήσει άμεσα, εάν και εφόσον υπάρχει επανειλημμένη προσβολή. Όλη αυτή η διαδικασία ονομάζεται «τεχνητή ανοσία».

Συνεπώς, το εμβόλιο του Κορωνιού και το οποιοδήποτε εμβόλιο, σε γενικές γραμμές, παριστάνει μια παρομοίωση της νόσου και ένα ασφαλές κίνητρο για τον ανθρώπινο οργανισμό στην προσπάθεια του να τον προστατεύσει από πιθανή ή και επανειλημμένη «ζημιά» που προκαλεί η κάθε αντίστοιχη νόσος. Επίσης, ένα εμβόλιο δεν μπορεί να μας κάνει αδύνατους σε θέμα άμυνας του οργανισμού. Είναι φυσικά αδύνατο. Αντιθέτως, κάθε ίχνος πληροφορίας που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας αποθηκεύεται άμεσα από τα κύτταρα μνήμης του Α.Σ. για να μπορούμε σε μεταγενέστερο στάδιο να ανταπεξέλθουμε στα πυρά του πιθανού εχθρού δριμύτεροι.

labidia

Τώρα στο βασικό θέμα, το εμβόλιο κατά του Κορωνιού. Ναι, παίρνει χρόνο! Κι ‘αυτό δεν γίνεται για τους οποιουσδήποτε ανεγκέφαλους λόγους που μπορεί να σκεφτεί κάποιος ο οποίος είναι έστω φοβισμένος (τσιπ, κοριούς και τέτοια). Το εμβόλιο αυτό παίρνει χρόνο για να εγγυηθεί ότι το προϊόν αυτό δεν έχει παρενέργειες, είναι κατά το μέγιστο δυνατό αποδοτικό και ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες κακόβουλες ενέργειες (ευθανασίες, διασπορά άλλων νόσων κ.α.). Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι όλα αυτά είναι σκευωρίες ενάντιας στον πληθυσμό. Ξέρετε ότι ένα απλό εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας μπορεί να αποτρέψει μέχρι και 3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως; Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα εμβόλιο κατά του Κορωνιού!

iping.com

Μέχρι όμως να γίνει η κατανομή των δόσεων σε όλο τον κόσμο, θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σας λίγο στο θέμα των «αντι-εμβολιαστών». Πιστεύω ότι αυτό το «κίνημα» είναι εάν όχι απαράδεκτο, πιθανώς περιττό. Το ότι ο καθένας δικαιούται ελευθερία λόγου, το σέβομαι και το κατανοώ απόλυτα. Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ το ότι άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να εμβολιάζονται να θέλουν και να λαμβάνονται στα σοβαρά. Δεν είναι δυνατό επιστήμονες οι οποίοι έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο δημιούργημα αυτό του εμβολιασμού, να έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που δυστυχώς αρνούνται να βοηθήσουν τους γύρω τους αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό για τα δικά τους ανούσια πιστεύω.

kidia.web

Γι’ αυτό, απευθύνομαι σε όλους όσους έχουν ακόμα αυτό το δίλημμα του εμβολιασμού. Το θεωρώ καθήκον να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και πόσο μάλλον τον συνάνθρωπό μας με τρόπο ο οποίος μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει. Επίσης, το θεωρώ υποχρέωση να ενημερωνόμαστε σωστά για το τί μπορεί να μας προσφέρει η επιστήμη και στο τι μπορεί να μας ωφελήσει ένα δημιούργημα σαν κι αυτό του εμβολίου. Γιατί: Medicus curat, natura sanat. – Ο Ιατρός ιατρεύει, η φύση θεραπεύει.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bbc.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!