Πριν από περίπου 3.000 χρόνια υπήρχε ένας Δάσκαλος, ένας νομοθέτης στην Αρχαία Αίγυπτο εν ονόματι Ερμής ο Τρισμέγιστος. Ήταν μέγας Διδάσκαλος, που προσπάθησε να μεταφέρει διδασκαλίες διαχρονικές για τον άνθρωπο. Οι διδασκαλίες του δεν έχουν ξεθωριάσει στο πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα παρέχουν στον άνθρωπο αυτογνωσία. Μελετώντας αυτές ο καθένας θα μπορούσε να γίνει καλύτερος και χρήσιμος στην κοινωνία.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

blogspot.com

Ο ερμητισμός είναι ένα επιστημονικό σύστημα που μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε το σύμπαν στο οποίο ζούμε και υπάρχουμε, μας βοηθά να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά εμείς οι άνθρωποι. Πολλές από τις ερμητικές διδασκαλίες βασίζονται στην Αστρονομία, την Φυσική, την Ιατρική και την Χημεία. Παρακάτω ακολουθούνται 7 Παγκόσμιοι Νόμοι που μένουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου και όποιος τους γνωρίζει κατέχει το «Μαγικό Κλειδί».

1.Η Αρχή της Νοητικότητας

«Το Σύμπαν είναι Νοητικό». Αυτή η Αρχή εξηγεί ότι ο κόσμος ή το φαινομενικό σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του ΟΛΟΝ, η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων. Στην ουσία αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι «Όλα είναι Νους». Αυτή η αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της ενέργειας, της δύναμης και της ύλης.

2.Η Αρχή της Αναλογίας

«Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω». Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής. Έχει συμπαντική εφαρμογή και εκδηλώνεται, στα διαφορετικά πεδία του υλικού , νοητικού, και πνευματικού σύμπαντος, στην ουσία είναι ένας Οικουμενικός Νόμος. Όπως η γνώση των Αρχών της Γεωμετρίας καθιστούν ικανό τον άνθρωπο να μετρήσει μακρινούς ήλιους και τις κινήσεις τους, ενώ είναι καθισμένος στο παρατηρητήριό του, έτσι ακριβώς και η γνώση της Αρχής της Αναλογίας ενδυναμώνει τον άνθρωπο να αιτιάται ευφυώς από το Γνωστό στο Άγνωστο.

3.Η Αρχή της Δόνησης

«Τίποτα δεν είναι σταθερό, όλα κινούνται, όλα δονούνται». Από το ηλεκτρόνιο, το άτομο και το μόριο μέχρι τους κόσμους και τους γαλαξίες, όλα βρίσκονται σε δόνηση. Τίποτα δεν είναι ακίνητο. Όλα κινούνται κυκλικά. Η βασική αρχή της ψυχής είναι η κίνηση. Οι πλανήτες για παράδειγμα, εκτελούν την τροχιά τους γύρω από τους ήλιους και πολλοί από αυτούς περιστρέφονται γύρω από τον άξονα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διαφορετικά σχήματα ενέργειας. Το φως, η θερμότητα, ο μαγνητισμός και ο ηλεκτρισμός δεν είναι παρά σχήματα δονητικής κίνησης.

provlepseis.gr

4.Η Αρχή της Πολικότητας

«Όλα είναι διπλά, όλα έχουν δύο πόλους, όλα έχουν το δικό τους ζευγάρι». Εξηγεί ότι σε όλα υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις, και ότι «τα αντίθετα» είναι στην πραγματικότητα μόνο τα δύο άκρα του ίδιου πράγματος, με πολλούς διαφορετικούς βαθμούς ανάμεσά τους. Για παράδειγμα, το Θερμό και το Ψυχρό, αν και «αντίθετα», είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα. Δεν υπάρχει απόλυτη θερμότητα ή απόλυτο ψυχρό .Οι δύο όροι θερμότητα και ψύχος απλά υποδηλώνουν διαφορετικές διαβαθμίσεις του ίδιου ακριβώς πράγματος. Όλα είναι απλές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, όπως θα αναγνωρίσουμε εάν εξετάσουμε τα πράγματα για μια στιγμή.

5.Η Αρχή του Ρυθμού

«Όλα ρέουν, όλα αποσύρονται». Όλα έχουν τις δικές τους περιόδους ανόδου και πτώσης, όλα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν όλα κινούνται όπως ένα εκκρεμές, μια εισροή και εκροή, μια ταλάντευση πίσω και εμπρός, μια άμπωτης και μια πλημμυρίδα.

6.Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος

«Κάθε αιτία έχει το δικό της αποτέλεσμα, κάθε αποτέλεσμα έχει τη δική του αιτία». Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με τον Συμπαντικό Νόμο. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις δεν υπάρχει τύχη. Κάθε τι που μου συμβαίνει για παράδειγμα, το έχει προκαλέσει μια δική μου δράση. Δεν είμαστε θύματα των περιστάσεων, δημιουργούμε τις περιστάσεις, κτίζουμε τις ζωές μας, είμαστε εισηγητές αντί πιόνια.

7.Η Αρχή της Γέννησης

«Η γέννηση υπάρχει παντού. Όλα έχουν τη δική τους αρσενική και θηλυκή αρχή. Η γέννηση εκδηλώνεται σ’ όλα τα επίπεδα ύπαρξης». Καμία δημιουργία, φυσική, διανοητική ή πνευματική, δεν είναι δυνατή χωρίς αυτήν την Αρχή. Όλα γεννιούνται, όλα έχουν μια αρχή. Επίσης κάθε Αρσενικό περιέχει και το Θηλυκό Στοιχείο, όπως κάθε Θηλυκό περιέχει και το Αρσενικό Στοιχείο (Animus/Anima).

Πηγή: Το Κυμβάλειον Η Ερμητική Επιστήμη


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: e-prologos.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!