Loading

Σχολικές παρέες vs Φοιτητικές παρέες

svg23 Σεπτεμβρίου, 2022Bee freeΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Η σημαντικότερη διαφορά αδιαμφισβήτητα σε αυτά τα δύο είδη παρέας είναι η εμπιστοσύνη εφόσον την σχολική παρέα την γνωρίζεις (οι περισσότεροι από εμάς) από τα παιδικά σου χρόνια και οι φίλοι αυτοί (λίγοι και καλοί) έχουν πλέον γίνει οικογένεια. Αν και περνάς άφθονο χρόνο με τα άτομα της φοιτητικής σου παρέας είναι πολύ πιθανόν και πάλι να μην καταφέρεις να έρθεις τόσο κοντά όσο θα ήθελες όπως για παράδειγμα να μην μπορείς να συζητήσεις μαζί τους για βαθύτερα ζητήματα που σε απασχολούν. Και δεν είναι φυσικά το ότι δεν τους εμπιστεύεσαι ή ότι είσαι καχύποπτος μαζί τους απλά όπως και να το κάνουμε φίλοι είναι αυτοί της σχολικής παρέας οι οποίοι είναι σαν αδέρφια μας, γνωριζόμαστε μαζί τους πολλά χρόνια, γνωρίζουμε την οικογένειά τους, έχουμε μαλώσει μαζί τους και τα ξαναβρήκαμε, ή κάνουμε να μιλήσουμε μαζί τους μια εβδομάδα και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Με λίγα λόγια, η φιλία αυτή έχει δοκιμαστεί με το πέρασμα των χρόνων και να ισχύει 10+ χρόνια τώρα, ε τότε σημαίνει πως μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε απόσταση και εμπόδια. Με τη σχολική μας παρέα έχουμε άλλη οικειότητα, άλλη χημεία. Είναι τα άτομα αυτά που χωρίς να τους πεις λέξη ξέρουν τι σε απασχολεί, τι σου έχει συμβεί, και φυσικά πως θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε μαζί, έστω κι αν δεν είναι εκεί σωματικά δίπλα σου, είναι ΠΑΝΤΑ νοερά.

Σ΄αυτούς θα μιλήσεις ελεύθερα, με όλες τις λεπτομέρειες, για όλα. Δεν του ντρέπεσαι, δεν φοβάσαι πως θα σε κρίνουν, θα σε παρεξηγήσουν ή θα «πέσεις» στα μάτια τους.

Οι φίλοι αυτοί σε αγαπούν ίσως λίγο περισσότερο στα χειρότερά σου!  Είναι αυτοί που ξέρουν πως έχεις κάνει κάτι πριν ήδη το κάνεις.

Όσες φορές κι αν σου είπαν ΜΗΝ, εσύ φυσικά δεν τους άκουσες ΠΟΤΕ, και το έκανες. Και να τους εκεί να τρέχουν να σε βοηθήσουν, αφού πρώτα ακούσεις όλες τις βρισιές του κόσμου μαζεμένες σε ένα ηχητικό κλιπ του messenger 20 δευτερολέπτων! 

prth.gr

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά έχουμε τη φοιτητική παρέα η οποία ζει στους ρυθμούς σου, στην τοποθεσία όπου σπουδάζεις, στο πανεπιστήμιό σου ή είναι ακόμη και συμφοιτητές σου (ίδια άγχη, ανησυχίες κτλ.). Είναι άτομα εντελώς άγνωστα, με διαφορετικό χαρακτήρα, συνήθειες, απόψεις, γούστα, όπου καλείσαι να γνωρίσεις, να συμβιβαστείς και να επιβιώσεις μαζί τους. Όταν εσύ θα θέλεις να φας σουβλάκι, αυτός θα θέλει μπέργκερ, κι αυτή πίτσα. Όταν εσύ θα θέλεις να είσαι πρώτο τραπέζι στο Βέρτη, αυτός θα θέλει να παίξετε video games κι αυτή να χτυπηθεί με μέταλ.

Τόσο διαφορετικοί, ωστόσο με τόσα κοινά στοιχεία, τα οποία τελικά ανακαλύπτεις πως μπορεί και να τα είχες μέσα σου, αλλά κάπου πολύ καλά κρυμμένα, και αυτά τα «ξένα» άτομα κατάφεραν να τα φέρουν στην επιφάνεια. Είναι μαζί σου σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής σου, δίπλα σου, και σε καταλαβαίνουν λίγο περισσότερο αφού συμπάσχουν μαζί σου. Ζείτε μαζί την ενηλικίωσή σας, την ανέμελη πλευρά της ζωής, το διάβασμα, τις εξετάσεις, τους 5ώρους καφέδες, τα ξενύχτια μέχρι το πρωί, τα μεθύσια. Θα κοιμάστε και θα ξυπνάτε μαζί μερόνυχτα ατελείωτα αφού το σπίτι του ενός θα γίνει και σπίτι του άλλου, θα κάνετε μαραθώνιο σε σειρές όπου πάντα σε ένα από την παρέα δεν θα αρέσει και θα έρχεται απλά για την παρέα, θα τρώτε μαζί στις 5 το πρωί επειδή δεν έχετε ύπνο και άλλα πολλά. 

Θα είναι το στήριγμα σου εάν «πέσεις» ψυχολογικά, εάν αρρωστήσεις, εάν κλάψεις, εάν έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις κάπου εκείνη τη στιγμή. Θα σε παρηγορήσουν, θα σε στηρίξουν, θα σε σηκώσουν. Θα μοιραστείτε καλές και κακές στιγμές, ακόμη και μερικά πικάντικα παρεΐστικα μυστικά τα οποία μένουν στο χώρο σπουδών σας και εκεί που ειπώθηκαν και θα σας ενώνουν για πάντα! Με αυτά τα άτομα έχεις πολύ περισσότερα κοινά από τι νομίζεις, γι΄αυτό κι αν δεν τους δεις έστω μια ώρα την ημέρα νιώθεις πως κάτι σου λείπει ή πως κάτι δεν έχεις κάνει.

loveletters.gr

Συνοψίζοντας λοιπόν, καταλήγουμε πως και οι δύο παρέες είναι υπέροχες και μοναδικές για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους, ωστόσο όμως όσο αφορά την συνέχεια μιας παρέας και στο μέλλον, τότε η ζυγαριά γέρνει προς την σχολική παρέα η οποία υπερτερεί στα σημεία που αναφέραμε πιο πάνω. Ωστόσο όμως, χαρείτε και τις δύο εξίσου και εάν αποκτήσατε «καρδιακό» φίλο και από φοιτητική παρέα, τότε φροντίστε να τους κρατήσετε για πάντα γιατί είναι και αυτοί πολύτιμοι!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σχολικές παρέες vs Φοιτητικές παρέες