Loading

Σ’ αγαπώ. Θα σ’ αγαπώ. Σ’ αγάπησα.

svg22 Σεπτεμβρίου, 2022Bee freeΑΓΓΕΛΑ Χ

Κάθε παραμύθι έχει αρχή, μέση και τέλος. Γεννιέται στο παρόν, επιμένεις να ζήσεις το τώρα, υπερβάλλεις στο μεγαλείο των συναισθημάτων, αφήνεσαι συνεπαρμένος σε κάθε δυνατό σκίρτημα, και αυτό διεγείρεται, αναπτύσσεται, πολλαπλασιάζεται τόσο που μπορείς να το φανταστείς να παίρνει σχήμα, να δημιουργεί εικόνες, τις ιδανικές προϋποθέσεις και να σε προωθεί σε κάτι μαγικό.. στο μέλλον σου. Φαντάζεσαι να γεμίζει φωτογραφικά άλμπουμ με δυνατά γέλια και πόζες από τα πιο διάσημα τοπία, και τους τοίχους πριγκιπικής κατοικίας. Ώσπου το παρόν δεν είναι όπως το ονειρεύτηκες, και για όλα φταίει το παρελθόν και τα λάθη του.

Ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και πάθους, αναμνήσεις ερωτικές, ποιήματα λατρείας, βεντέτες χωρίς σύνορα, οικογενειακές τραγωδίες, ανεκπλήρωτα όνειρα, καταπατημένες υποσχέσεις. Όλα σε ένα μοτίβο στους χρόνους των ρημάτων. Αγαπ…   

Σ’ αγαπώ. Παρόν, ενεστώτας.

Είσαι ότι φανταζόμουν. Εγώ κι εσύ μαζί; Απίστευτο μου φαίνεται. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη.
Πάμε μια βόλτα; Θέλω να δούμε μαζί το ηλιοβασίλεμα. Λατρεύω το ηλιοβασίλεμα, είναι η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας.. μα θα το αφήσω κι αυτό αν είναι να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί σου.  Είσαι ότι έψαχνα να βρω.

Θα σ’ αγαπώ. Μέλλον, μέλλοντας εξακολουθητικός.

Θα ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου. Δεν μπορώ να ζήσω ούτε στιγμή μακριά σου. Θα σ’ αγαπώ για πάντα, θα ταξιδεύουμε μαζί σε όλον τον κόσμο, θα μαγειρεύουμε, θα κάνουμε μαζί τις δουλειές του σπιτιού και όταν είμαστε έτοιμοι, θα μεγαλώσουμε την οικογένεια μας με μικρούς σου κλώνους. Θα έχουν τα μάτια σου, τα μαλλιά σου, αλλά όχι τη μύτη σου.. Θα σε κάνω πολύ ευτυχισμένο, να είσαι σίγουρος.

Θα είμαι πάντα εδώ για εσένα, στήριγμα στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν θα μας χωρίσει ποτέ κανείς.

psychologynow.gr

Σ’ αγάπησα. Παρελθόν, Αόριστος.

Σ’ αγάπησα όσο κανέναν άλλον, σε έβαλα πάνω από τους φίλους, τη δουλειά, την οικογένειά μου και δεν εκτίμησες τίποτα. Με πλήγωσες αφάνταστα, με πρόδωσες, με πίκρανες όσο κανείς.

Μου τελείωσε. Έπαψα να κάνω όνειρα για εμάς από εκείνη τη στιγμή. Δεν κατάλαβες πόσο πόνεσα για εμάς, πόσο έκλαψα. Δεν άξιζες ούτε ένα δάκρυ. Δεν άκουσα ούτε μια συγγνώμη από τα χείλη σου.

Κάθε σχέση έχει αρχή και τέλος. Μόνο εσύ μπορείς να επηρεάσεις τη διάρκεια και την ποιότητά της. Ο χρόνος των ρημάτων που χρησιμοποιείς στη σχέση σου είναι μία ένδειξη για το στάδιο στο οποίο οδηγείστε. Ίσως να μην το έχεις παρατηρήσει μέχρι στιγμής, αλλά θα το κάνεις τώρα, ακόμη και στην σχέση με τον εαυτό σου.

Πώς μιλάς στον πρωταγωνιστή σου; Παρόν: Είσαι τέλειος, με λίγα παραπάνω κιλά αλλά μ’ αρέσεις. Μέλλοντας: Ο στόχος της χρονιάς, θα πάω ταξίδι εκτός Ευρώπης φέτος. Παρελθόν: Σκά@@ τα έκανες πάλι. Πώς έγινες έτσι; Γιατί έπρεπε να συμπεριφερθείς έτσι, έμεινες σαν το κούτσουρο, χωρίς φιλίες. Γ@#@ τα όλα.

Άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει, ζήσε το παρόν και κάνε όνειρα, δώσε κίνητρα στον εαυτό σου για να ζήσει. Χρησιμοποίησε τους σωστούς χρόνους ρημάτων. Συγχώρα σε. Αγάπα σε.    


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: psychologynow.gr

ΑΓΓΕΛΑ Χ

Απλή, λιτή, απέριττη. Άλλοτε, περίπλοκη, περίκομψη, εξωφρενική. Ασυνήθιστη και οικεία, μαζί. Απολαμβάνω το καλό φαγητό, τα μακρινά ταξίδια του νου και τις ποιοτικές, βραδινές συζητήσεις. Απαράμιλλα ρομαντική, θα πιστεύω μέχρι το τέλος, στο ευτυχισμένο φινάλε του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου. Ανησυχώ για τον χρόνο που κυλάει γρήγορα και την περιβαλλοντική καταστροφή. Αν ο κόσμος μου είχε ένα μόνο χρώμα, θα ήταν γκρι.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Σ’ αγαπώ. Θα σ’ αγαπώ. Σ’ αγάπησα.