Loading

Robert we love you 3000!

Robert Downey Jr. Ίσως ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του Hollywood που κάθε ύπαρξη σε ετούτο εδώ τον πλανήτη θα έπρεπε να ξέρει. Είναι ο άνθρωπος που δεν τα παράτησε ποτέ,που δεν το έβαλε κάτω ακόμα και όταν τίποτα δεν φαινόταν πια φωτεινό. Από τους λίγους διάσημους εκεί έξω, που είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Μπορεί πολλοί από εσάς να τον ξέρετε, ξέρετε όμως την ιστορία του;

Ο Robert λοιπόν είναι ένας Αμερικανός στην καταγωγή ηθοποιός ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1965 και ξεκίνησε την καριέρα του 5 χρόνια αργότερα το 1970 σε ταινία του ίδιου του πατέρα. Το 1971 ο  όχι και τόσο στοργικός πατέρας του, του δίνει για πρώτη φορά ναρκωτικά δηλαδή στην ηλικία των 6 ετών. Για τον τότε μικρό Ρόμπερτ αυτό ήταν σαν ένα συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ αυτού και του πατέρα του και έτσι ξεκίνησε η καθοδική πορεία, αν θέλετε, της ζωής του.

Το 1987 η υποκριτική του στο ρόλο του στην ταινία “Less than a zero”  κέντρισε το ενδιαφέρον του Hollywood όπου και έπαιξε ουσιαστικά ένα κομμάτι του εαυτού μιας και ο ρόλος του βασιζόταν πάνω σε ένα άτομο εθισμένο στα ναρκωτικά.

Το 1991 ο εθισμός του με τα ναρκωτικά και οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις τον έκαναν να χάσει την σχέση του με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που ήταν μαζί από το 1984 και η οποία προσπάθησε πολλαπλές φορές να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί. Από εκεί και ύστερα έχασε τον έλεγχο της εξάρτησης του και οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 1996 λόγω τον όπλων και των τριών ειδών ναρκωτικών που έφερε στο αυτοκίνητο του. Το δικαστήριο τον έστειλε σε κέντρο απεξάρτησης από το οποίο απέδρασε σε 5 μέρες, έπειτα από αυτό οδηγήθηκε στην φυλακή με ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Το 1997 λοιπόν οδηγείται στην φυλακή για περίπου 6 μήνες. Εκεί στην σκληρή πραγματικότητα της ζωής ο Robert ξύπναγε στην λίμνη του ίδιου του αίματος του από ξύλο των άλλων κρατουμένων. Είχε πει μάλιστα ότι ποτέ δεν θα μας πει τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν σε αυτόν πίσω από τα κάγκελα!

Το 1998 πρωταγωνιστεί στη ταινία “U.S MARSHALS” την οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε την χειρότερη περιπέτεια που έχει γυριστεί ποτέ. Ένα χρόνο αργότερα η φυλακή ανέμενε την επιστροφή του με ποινή ακόμα τριών ετών για παραβίαση των όρων της αναστολής του. Αποφυλακίζεται όμως ένα χρόνο αργότερα λόγω της φήμης του πιθανότατα και λόγω των ερωτηματικών που άφηνε η δεύτερη του σύλληψη. Ξεκίνησε ξανά την υποκριτική του καριέρα και όλα έδειχναν να έχουν αλλάξει μαζί και ο ίδιος αφήνοντας πίσω τα ναρκωτικά και την κακή ζωή. Τελικά όμως απολύθηκε από την καινούργια σειρά στην οποία άρχισε να παίζει “Ally McBeal” μετά από 2 συλλήψεις μέσα σε διάστημα λίγων μηνών το 2000-2001.

2003 και έρχεται η δύναμη της αγάπης να τα αλλάξει όλα, αν όχι αυτή τότε ποια; Γνωρίζει λοιπόν τον έρωτα της ζωής του μια δυναμική, έξυπνη και συγκεντρωμένη στους στόχους της γυναίκα, εν τέλει της ζητάει να παντρευτούν. Η απάντηση φυσικά και ήταν:” Όχι, θα δεχτώ μόνο αν απεξαρτηθείς από τα ναρκωτικά”. Το 2005 λοιπόν μετά από προγράμματα γιόγκα και πολεμικές τέχνες ο Ρόμπερτ παντρεύεται την καλή του και αρχίζει την ζωή του από την αρχή.

Πέντε χρόνια αργότερα το 2008 βρήκε το σπίτι του στην MARVEL και ξεκίνησε να υποδύεται τον ρόλο του δισεκατομμυριούχου Τόνι Σταρκ του γνωστού υπερήρωα πλέον Iron Man.

The rest is history.

Δέκα χρόνια μετά σε ηλικία 54 ετών ο Robert Downey Jr. είναι ακόμη παντρεμένος με την σωτήρα-γυναίκα του, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που πέρασαν από την ιστορία του σινεμά, ένας από τους πιο γνωστούς ανά το παγκόσμιο και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία του Hollywood.

Τι μπορούμε να διδαχθούμε από αυτή την ιστορία; Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξεις το ποιος είσαι και τι κάνεις !!!

Robert we love you 3000.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Robert we love you 3000!