Loading

Προορισμός Λιέγη

Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει ξενάγηση μια μονοήμερη εκδρομή που έχω κάνει πρόσφατα από το Ντίσελντορφ . Προορισμός; Liége..τώρα θα διερωτάσαι που είναι αυτό, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία;; Είναι μια μικρή πόλη στο Βέλγιο με απόσταση 2 ώρες με το λεωφορείο. Συνορεύει με Γερμανία και Ολλανδία, οι ντόπιοι στη Λιέγη μιλάνε Γαλλικά πολλοί όμως μιλούν και γερμανικά και ολλανδικά.

Ξεκινήσαμε λοιπόν το ταξίδι μας για Λιέγη. Δεν το είχαμε ψάξει καθόλου εφόσον ψάχναμε την προηγούμενη ημέρα για κοντινούς προορισμούς για μια μονοήμερη εκδρομή και βρήκαμε τυχαία την πόλη αυτή με την τιμή του εισιτηρίου στα 16 ευρώ με επιστροφή. Το κλείσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αξιοθέατα:

Ο κύριος σταθμός της πόλης είναι ο ίδιος ένα μοναδικό αξιοθέατο. Ένα κτίριο με περίεργο σχήμα, πολύ καθαρός από μέσα με μοναδική ομορφιά. Το λεωφορείο μας άφησε εκεί αλλά και εσείς αν χρησιμοποιήσετε τρένο πάλι εκεί θα φτάσατε.

Μοντανιέ ντε Μπιούρεν.

Αμέτρητα πέτρινα σκαλοπάτια που πρέπει οπωσδήποτε να τα ανέβεις εφόσον στην κορυφή η θέα της πόλης θα σε ανταμείψει για την κούραση. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 374 σκαλοπάτια. Καθώς φτάσεις στην κορυφή μην ξεχάσεις να πας και μια βόλτα λίγο πιο πίσω εφόσον έχει ένα καταπράσινο πάρκο όπου επίσης μπορείς να δεις την πόλη από ψηλά και θα βρεις και το κάστρο. Αν είσαι τυχερός θα τα πετύχεις και στολισμένα τα σκαλάκια, εμείς δυστυχώς δεν ήμασταν εφόσον το γεγονός αυτό γίνεται κάθε δύο χρόνια και η επόμενη φορά είναι το 2020.

Engelsbrücke

Είναι μια γέφυρα στον ποταμό όπου μπορείς να περπατήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις πάνω στη γέφυρα. Είναι λίγο μακριά από το κέντρο αλλά αξίζει μια βόλτα εφόσον στην Λιέγη δεν έχει και πολλά αξιοθέατα να δεις ή κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Παλιά Πόλη

Το κέντρο της Λιέγης είναι πολύ γραφικό με μικρά στενά, ντόπια μαγαζιά και όμορφο κόσμο. Διαθέτει μια όμορφη πλατεία που μπορείς επίσης να κάνεις και ψώνια εφόσον υπάρχουν εκεί όλα τα γνωστά Brands.

Φαγητό:

Όσον αφορά το φαγητό η Λιέγη όπως και κάθε πόλη στο Βέλγιο είναι γνωστή για τις πεντανόστιμες της βάφλες έτσι και εμείς πήραμε μια. Δεν θα το μετανιώσετε καθόλου, αφού είναι αυθεντικές, σε αντίθεση με τις βάφλες στις Βρυξέλλες που ήταν καθαρά τουριστικές.

Η Λιέγη επίσης προσφέρει και πολλά χορτοφαγικά εστιατόρια, fast food και καφετέριες. Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα burger που ήταν πεντανόστιμο. Το όνομα του μαγαζιού GreenBurger.

Συμπέρασμα:

Να τονίσω ότι στην Λιέγη υπάρχει αυστηρός έλεγχος εφόσον έχει υποστεί τρομοκρατική επίθεση πριν από ένα χρόνο. Κατά τ’ άλλα, τα πράγματα στην Λιέγη κυλούν πολύ ομαλά. Μια μικρή πόλη, όμορφη που θα μου μείνει αξέχαστη. Στη Λιέγη αξίζει να πας έστω και για λίγες ώρες για να δεις κάτι το διαφορετικό και αυθεντικό μακριά από τις τουριστικές παγίδες των Βρυξελλών και του Μπρίζ. Έτσι θα αποκομίσεις μια γεύση πως είναι πραγματικά μια όχι και τόσο τουριστική πόλη του Βελγίου.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Προορισμός Λιέγη